el niño 4 #1 Публикувано 31 Август, 2010 (Редактирано) Хидравлична рейка на сивик, 6-та, японски, има теч от дясната страна, маншона се пълни и следователно намалява течността в казанчето. Въпро са е подлежили на ремонт, какви пари ще излезне и колко време ще изкара след ремонта. Заслужава ли си ремонта или рейка втора ръка е по-добрия вариант? Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, нека сподели.Аз лично съм за смяна с друга рейка. Но нека някой по-наясно и вече сблъскал се с тоз проблем каже. Редактирано 31 Август, 2010 от N_D Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #2 Отговорено 31 Август, 2010 Колега аз имам сащия проблем моята кола е англичанка.Подлежи на ремонт комплекта до колкото знам е кам 70 лв.колко 6те изкара сложен въпрос.Една рейка втора рака за моята е 150 кинта в добрич,но пак няма гаранция.Днес си купих една руска добавка за спиране на течове ако е от гумените уплътнения(10 лв. струва и много ми я похвалиха ама ще я видим)утре ще я сипя и ще ти пиша да ти кажа какво се е случило. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meto'o 3 #3 Отговорено 31 Август, 2010 Варянт е да си вземеш 2-ра ръка, но гаранцята,че няма да е по лоша от твоята я нямаш Това ще е въпрос на късмет. До колкото за ремонта едно рециклиране ще ти струва към 300 лева, като е относително ти ли ще я демнотираш/монтираш или въпросня сервиз или каквото там намериш + - някой лев. На места дават гаранця към 6 месеца ако не се лъжа, но някъде не. Успех и късмет, че това е много кофти случка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MachineMan 1 #4 Отговорено 31 Август, 2010 Яяяя, каква е тази руска добавка? Мойта е прокапала, но губи течност много бавно (за 4 месеца не личи да липсва от казанчето, но самата рейка става все по мазна). Пиши има ли резултат като я сипеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
el niño 4 #5 Отговорено 1 Септември, 2010 Тук в Стара Загора за рейката искат 120 лв. заедно с накрайниците, в морга. То е ясно че накрайниците няма да са стока, ама все пак цената е приемлива. И май минаваме на тоз вариант. А за тази течност и на мен ми е интерестно, въпреки че съм скиптично настроен, едвали ще оправи нещата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #6 Отговорено 2 Септември, 2010 http://www.maslaigresi.com/index.php?productID=152 ето я добавката която ползвах.и аз сам скептично настроен,но ми остава само да се надявам проблема да се реши.засега нивото на маслото е добре ще изчакам още няколко дни и ще ви кажа със сигорност има ли ефект.От представителството на ХОНДА в Бургас ми предложиха това http://www.megamallbg.com/product/287/powe...hidravlika.html ,но ми се видяха много 36 кинта.С тази добавка нямало начин да не спре теча(ако е от гумени уплатнения) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
broker- 7 #7 Отговорено 2 Септември, 2010 Колеги добавката на BARDAHL показана от колегата е за 4 литра течност, т.е. може да си използва за две коли. Аз мисля да си взема от нея като намеря още някой с такъв проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #8 Отговорено 3 Септември, 2010 http://www.maslaigresi.com/index.php?productID=152 ето я добавката която ползвахИ кое и е Руското на тази добавка ?.. Или са я разработили Руснаците, докато имаха присъствие в източен Берлин.. broker-, щом е за 4 л. масло, става за повече от 2 коли.. Поне за 3, а в някои случаи, където цялата течност в системата е 8-900 гр. става и за 4 коли.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
broker- 7 #9 Отговорено 3 Септември, 2010 доколкото съм запознат моето CR-V събира повече от 1,5л хидравлична течност Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #10 Отговорено 3 Септември, 2010 Според Autodata:ЦРВ 1ген. - 1.00л. - Honda Power Steering fluidЦРВ 2ген. - 0.98л. - Honda Power Steering fluid Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #11 Отговорено 3 Септември, 2010 въпросът е дали има ефект които е ползвал по дълготраино да каже дали спира течовете не е в това дали става за 2-3-или 4 коли нали струва 10 лв дали е ефектна и дали нема да прецака по вече реиката да текне кат река,ако е ефектна и аз искам от де мога да си закупя такава добавка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #12 Отговорено 3 Септември, 2010 Аз мога да изкажа моето мнение по въпроса, текне ли рейката търси си друга, всичко друго е временно замазване на нещата, ако щеш налей олио все тая. Там къде е текло пак ще тече ... п.с. това е моето мнение всеки си решава сам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #13 Отговорено 3 Септември, 2010 доколкото съм запознат моето CR-V събира повече от 1,5л хидравлична течностТи го изкара като ЗИЛ самосвал бре.. На повечето леки автомобили, хидравликите са с 0.8-1.2 л. течност..За това ти казах че става най малко за 3 коли, а понякога и за 4 .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MachineMan 1 #14 Отговорено 3 Септември, 2010 А смяната на маслото дали може да насере/оправи работата? Питам, защото мойто по-спомен е зелено на цвят, а май не трябва да е такова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #15 Отговорено 3 Септември, 2010 ами пич и аз ми направи впечатление,че марката е немска ама по целото шише си пише на руски и пише,че е сделано в Русия според теб от каде е от Африка ли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
broker- 7 #16 Отговорено 6 Септември, 2010 ами пич и аз ми направи впечатление,че марката е немска ама по целото шише си пише на руски и пише,че е сделано в Русия според теб от каде е от Африка ли.колега надявам се скоро да пишеш какъв е ефекта от добавката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #17 Отговорено 6 Септември, 2010 Значи какво се получи-след доливането на почти половината от шишенцето на добавката след два дни долях още малко(беше паднало нивото).До днес не е мраднало нивото.силно се надявам теча да е спрял ще изчакам още малко и ще ви кажа със сигорност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
broker- 7 #18 Отговорено 10 Септември, 2010 Последно спря ли теча или не колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #19 Отговорено 10 Септември, 2010 вече седмица не е мраднало нивито да чукна на дърво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
broker- 7 #20 Отговорено 10 Септември, 2010 поздравления Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #21 Отговорено 11 Септември, 2010 мерси колега надявам се да нямам повече ядове с тая рейка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_77 1 #22 Отговорено 18 Септември, 2010 На моя сивик 1995 хечбек също се прецака,рециклирахме я и всичко ни излезна около 210 с работа и двата накрайника ни смениха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MachineMan 1 #23 Отговорено 16 Ноември, 2010 вече седмица не е мраднало нивито да чукна на дървоКолега, работи ли още добавката да я пробвам и аз? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #24 Отговорено 16 Ноември, 2010 мина доста време и сега доливам на месец веднъж.протекла ли е рейката се убеждавам,че оправия няма.добавката значително намали теча,но не го спря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 49 #25 Отговорено 16 Ноември, 2010 Опитвате се да оправите механично износване на елементи с добавки, тц,тц,тц,тц????Що се отнася до рециклирането, нож с 2 остриета е. Може и да сполучите, ама може и да се нахакате още по-здраво. Зависи от майстора и м'атреалаИ на мен ми развиваха теории за рециклиране, един път платих здраво, вече си знам урока и не се пре-ебавам да плащам пари като за 3 рейки!!!Колко според вас струва направата на едни елементарни втулки?Демонтаж, монтаж на рейката също е фасулска работа, цените са изкуствено надути, както всичко в милата ни родина.Въпрос на гледна точка и избор!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Walker Japan 65 #26 Отговорено 16 Ноември, 2010 Колеги и аз имам проблем с рейката,за моя радост не тече,но много тропа,а накраиниците за сменяни!Според мене е за смяна на втулка,но не знам да се захвана ли сам да я сменя,гледах един френски форум как се сменя,но се оказа,че става въпрос за механична рейка!Сега съм пред дилема да си платя цифра в някой сервиз или да се захвана аз да го правя.Колегата "misho" казва че е елементарна работа,може ли да ме насочите малко,какво точно се прави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #27 Отговорено 17 Ноември, 2010 когато купувах добавката продавача ми каза ще ти свърши работа само ако има износено уплатнение,ако има механично износване или задиране нищо не помага,а аз не бях сигорен какво е износването и затова реших да пробвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
broker- 7 #28 Отговорено 17 Ноември, 2010 В моят случай използвах добавка на BARDHAL, за която платих 36лв. Теча ми спря. Добавката беше 300мл. аз налях около 100-120мл, останалата ми е излишна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #29 Отговорено 17 Ноември, 2010 а колко време е минало от както си налял добавката колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
broker- 7 #30 Отговорено 18 Ноември, 2010 Налях я преди месец. От тогава нивото не е мърдало. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове