Jump to content
m.g.

Бракуване на МПС

Recommended Posts

Наскоро си тотализирах хеча и се наложи да го бракувам. Търсих актуална информация в интернет, но не намерих такава и сега, след като минах през процедурата.... ви я предоставям прясна, прясна :lol:

Необходими са:

1. Двата талона на автомобила

2. Лична карта на собственика или съответно ако сте представител - пълномощно

3. Номерата на автомобила

4. Здрави нерви и търпение

Процедура:

1. Отивате в "компютърния център" (постройка с мн прозорци в самото начало още преди каналите) и искате на което и да е гише "Заявление за бракуване". Ще ви поискат лична карта и двата талона.

2. Плащате 3 лв... дават ви едно листче А4.

3. Ако ви трябва бележка за застраховател си я искате и нея... пак на някое от гишетата.

4. Плащате 3 лв... дават ви още едно листче А4.

5. Събирате си хартийките и талоните и отивате на гише 3. Това НЕ е в ниската сграда за регистрация на МПС, а в тази където са актовете!

6. Давате цялата бумащина на гишето, както и номерата.

7. На гърба на един от листите (този на който е защипан малкия талон) ще ви помолят да напишете къде е колата. Бъдете кратки. Аз минах с: "Автомобилът е в сервиз, ще се ползва за донор." Не съм уточнявал нито адреси, нито нищо...

8. Плащате 4 лв... това май е само ако ви трябва бележка за застраховател.

9. Връщат ви надупчения голям талон, дават си ви бележката за застраховател и си тръгвате доволни.... примерно.

Това е всичко... дано не ви се налага :cool:

п.п. информацията е за КАТ София!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

след тия процедури трябва да идеш да си я отпишеш и от общината, като трябва да си платиш данъка до момента. иначе ще ти се начислява данък всяка година

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не са ми искали като доказателство за платен данък... до колкото знам системите им вече са свързани.Но отписването в общината предполагам, че все още е необходимо... само дето незнам дали ще ми върнат пари като ми е платен данъка за цялата 2010 :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти върнат утре като ходим на кино да почерпиш, държавата да върне пари си е сериозно. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като имаш предвид, че данъка ми е около 44лв...... значи трябва да ми върнат около 17лв :) Освен за пуканки ще има и за кола :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако общината ти върне парите, аз ще те черпя една бира :lol: там гласи репликата"имал си бол пари, дал си......." пък ако може и още да им дадеш..........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако след брака на колата данакът не е платен и предстои плащане, и ако колата е бракувана по средата на годината примерно, то за останалата част от годината не се дължат пари. Иначе правят опити и се правят на луди да вземат цялата сума, пък който върже - върже.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, не искат ли и документ от "Втор. суровини" - сега има лицензирани фирми, че колата е предадена за скраб ?Преди 10г. бракувах първата Жигула, и не ме питаха нищо, само таксите и всичко беше О.К. Скоро познат си предаде ладата на Кремиковската фирма, и каза че в КАТ са му искали точно такъв документ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко си мина точно по гореописаният ред... нито са ми искали, нито са ми дали нешо друго !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така е както го е написъл колегата !!! АЗ бракувах 1 Ровър април месец само.че отидох около 15.25ч и ми отне само 15 мин !!! Не искат бележка за данък само че не връщат и пари!!! За самото бракуване аз платих само 3 или 4лв не си спомням точно !Дано не се налага на никой

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...