m.g. 65 #1 Публикувано 11 Август, 2010 Наскоро си тотализирах хеча и се наложи да го бракувам. Търсих актуална информация в интернет, но не намерих такава и сега, след като минах през процедурата.... ви я предоставям прясна, прясна Необходими са: 1. Двата талона на автомобила 2. Лична карта на собственика или съответно ако сте представител - пълномощно 3. Номерата на автомобила 4. Здрави нерви и търпение Процедура: 1. Отивате в "компютърния център" (постройка с мн прозорци в самото начало още преди каналите) и искате на което и да е гише "Заявление за бракуване". Ще ви поискат лична карта и двата талона. 2. Плащате 3 лв... дават ви едно листче А4. 3. Ако ви трябва бележка за застраховател си я искате и нея... пак на някое от гишетата. 4. Плащате 3 лв... дават ви още едно листче А4. 5. Събирате си хартийките и талоните и отивате на гише 3. Това НЕ е в ниската сграда за регистрация на МПС, а в тази където са актовете! 6. Давате цялата бумащина на гишето, както и номерата. 7. На гърба на един от листите (този на който е защипан малкия талон) ще ви помолят да напишете къде е колата. Бъдете кратки. Аз минах с: "Автомобилът е в сервиз, ще се ползва за донор." Не съм уточнявал нито адреси, нито нищо... 8. Плащате 4 лв... това май е само ако ви трябва бележка за застраховател. 9. Връщат ви надупчения голям талон, дават си ви бележката за застраховател и си тръгвате доволни.... примерно. Това е всичко... дано не ви се налага п.п. информацията е за КАТ София! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кумчо Вълчо 1 #2 Отговорено 11 Август, 2010 данъка на колата трябва ли да е платен т.е. искат ли квитанция че е платен? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #3 Отговорено 11 Август, 2010 след тия процедури трябва да идеш да си я отпишеш и от общината, като трябва да си платиш данъка до момента. иначе ще ти се начислява данък всяка година 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m.g. 65 #4 Отговорено 11 Август, 2010 Нищо не са ми искали като доказателство за платен данък... до колкото знам системите им вече са свързани.Но отписването в общината предполагам, че все още е необходимо... само дето незнам дали ще ми върнат пари като ми е платен данъка за цялата 2010 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #5 Отговорено 11 Август, 2010 Ако ти върнат утре като ходим на кино да почерпиш, държавата да върне пари си е сериозно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кумчо Вълчо 1 #6 Отговорено 11 Август, 2010 да да державата да върне по скоро ще иска още благодарско за инфото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m.g. 65 #7 Отговорено 11 Август, 2010 Като имаш предвид, че данъка ми е около 44лв...... значи трябва да ми върнат около 17лв Освен за пуканки ще има и за кола Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tiankata 7 #8 Отговорено 11 Август, 2010 ако общината ти върне парите, аз ще те черпя една бира там гласи репликата"имал си бол пари, дал си......." пък ако може и още да им дадеш.......... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #9 Отговорено 11 Август, 2010 Не връщат пари. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #10 Отговорено 11 Август, 2010 Ако след брака на колата данакът не е платен и предстои плащане, и ако колата е бракувана по средата на годината примерно, то за останалата част от годината не се дължат пари. Иначе правят опити и се правят на луди да вземат цялата сума, пък който върже - върже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dobmarkov 0 #11 Отговорено 12 Август, 2010 Колеги, не искат ли и документ от "Втор. суровини" - сега има лицензирани фирми, че колата е предадена за скраб ?Преди 10г. бракувах първата Жигула, и не ме питаха нищо, само таксите и всичко беше О.К. Скоро познат си предаде ладата на Кремиковската фирма, и каза че в КАТ са му искали точно такъв документ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m.g. 65 #12 Отговорено 12 Август, 2010 всичко си мина точно по гореописаният ред... нито са ми искали, нито са ми дали нешо друго !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kembo 88 #13 Отговорено 12 Август, 2010 Точно така е както го е написъл колегата АЗ бракувах 1 Ровър април месец само.че отидох около 15.25ч и ми отне само 15 мин Не искат бележка за данък само че не връщат и пари За самото бракуване аз платих само 3 или 4лв не си спомням точно !Дано не се налага на никой Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове