Jump to content
Diyan_Petrov

Първа кола Honda Civic 5 Gen.

Recommended Posts

Здравейте,нов съм във форума, но отдавна чета теми с интерес, сподед мен много полезен форум. Решил съм да си купя Honda Civic 5 gen., това ще ми е първа кола. Искам ако може да ми кажете някакви съвети какво да гледам, от каде е по добре да си я взема от частно лице или автокъща. Имам вариант който незнам до колко е удачен, имам познат който има автокъща и мисля да му поръчам да ми намери нещо когато заминат за коли. Знам, че темате е нищена много пъти, намерих много подобни в сайта, но нали знаете човек все да попита.Благодаря предварително на всички които ще помогнат. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никъв случаи не поръчваи на твоя познат да ти намери нещо, щот може ти докара някоя кочина както обикновенно става и ти щеш нещеш трябва да я вземеш, демек избора ти е сведен до никъкъв. Кола от салон, не е лош вариант като се има предвид че не е карана в БГ в което лично аз не виждам абсолютно нищо лошо, дори го намирам за плюс. Една регистрирана кола купена от частно лице ти спестява минимум 300 - 400- дори 500 лева за регистрация еко такси данъци и гражданска че може и венетка да има. Ако е имало нещо по колата човека го е сменил и оправил (друг е въпроса че има параспулници дето само карат и нищо не барат и като грохне я продават но неподржана кола си личи от далече) , можеш спокоино да я тестваш на пътя и където си искаш щото има номера, а не като тея от салона дето само по звук трябва да ги купиш :) Е и тук си има рискове но без риск не може, но при всички случаи е по добре да я вземеш от частно лице, и гледаи да е без газова, ако искаш газова по добре ти си сложи , не купуваи кола с монтирана газова че не се знае. Разгледаи обявите в форума тук се продават доста читави коли и то на добри цени, и наи важното е че са на хора фенове на марката които си поддържат колите а и може да прегледаш всички постове на колегата продавач и да научиш цялата история на колата от неиното закупуване и какво е правено по нея :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Частно лице.Това за мен е по - добрия вариант.Хеле ако има с кой да отидеш до Германия на адрес :), но вече и в България се продават много хубави коли и то на много изгодни цени.п.п Относно тоя човек дето ти е познат - ей приятел втори братовчед ходи да ми купува колата от Германия , така обсъдихме каква да е що да е и я избрахме заедно(аз бях в Англия тогава) - абе готина 6 ген сивик.Кълне се викаше - аз за ме ннищоооооооооо само искам да ти помогна щото си бос по темата - и кво - дадох му 3300 и като се върна каза дай още 200 колата била там 1700 евро, а тя горката толкова базова беше, че няма накъде - нито джанта нито ела стъкла, нито нищооооооо.Така че умната с тея познати.Всеки като види пари и ти го слага и то на два ката за да може да свърши навънка и всичко да е чисто.ПоздравиКАКВО ДА ГЛЕДАМЕ ПРИ ПОКУПКА НА АВТОМОБИЛ, Безценни съвети!!!

Редактирано от dominiko

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай по окачването за разбити шарнири и тампони (особено задните).

Запали я студена - не трябва да мени оборотите.

Ръжда почти е сигурно, че ще има по задните вежди и на предните врати отдолу (особено ако е австрийка).

Бягай далече от побългарени истории и тунинг интериори (боядисвани със спрей табла и т.н). Виж дали всички стъкла (ако са ел.) работят добре!

 

Цени на части, които съм купувал аз:

 

Предни накладки: 70 лв.

Задни: 45 (барабанни)

Тампони и шарнири по предницата: 250 лв. тайвански

Термостат: 25 лв.

Въздушен филтър: 20 лв. (филтрон)

Маслен: 10 лв. (филтрон)

Горивен: около 20 лв.

 

става на въпрос за D15B2 двигателя. Здрав и прост за обслужване и що-годе прилично вървящ за конете си :P. Ако попаднеш на поддържан такъв двигател, очаквай от колата си само смяна на масло и бензин :). Общо взето: Honda! Палиш и тръгваш, а другите се чудят откъде да съберат некой лев, че примерно дебитомера им се бил скапал или хидравличните повдигачи им тракали. Те си знаят от коя марка са :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се качиш в колата и тръгнеш особенно на първа скорост ослушай се за шум от скоростната кутия един такъв все едно се въртят зъбчатки.Ако го има този шум значи има за смяна лагер в кутията(или се сменя цялата кутия за по лесно). Внимавай двигателя да не гори масло.Ръждата е често срещан проблем. Големите задни тампони е доре да са здрави, че и за тях едно 160 лв отиват.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе пич ко да ти кажа 5 генерация е супер за 1 ва кола. Дали от частно лице или нов внос веднага ще си я познаеш Твоята кола ! Колегите са споменали какво да гледаш.И аз ще ти кажа - гледай да има възможно повече екстри ( работещи ел. работи най-вече) и климатик. Без него е трудно :P (Дори и да няма лесно се слага за около 350-400 лева:DИначе успех с покупката и да се похвалиш :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за бързия отговор. Според вас каква е разумната цена за такава кола, знам че това е много относително, но до колко максимум бихте дали Вие? За такава хонда аз съм се спрял на D15B2 по възможност да е с климатик.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3000 в добро състояние. Търси си със черния салон, по-хубав е от сивия (мое мнение). Голямото барче и подлакътника са още един + :) Ти към хечбек ли си се ориентирал или към седан?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко е върната, но от снимките изглежда добре: http://www.mobile.bg/11271357359909718с газово :D : http://www.mobile.bg/11280237275740875бяла хубавица на джанти с черния салон и голямото барче ... (добре де, тва не я прави колата, но пък ..) но е 1.3 карб. : http://www.mobile.bg/11280430597415455П.С То всички са върнати :) Тва си "избрах" след кратко ровене в мобиле-то. Но знаеш, че от снимките е едно, а на яве е съвсем друго ... ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пепоръчвам ти да си вземеш сивик купе,а за хечбек Д15Б2 повече от 2000 лв не бих дал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви отново за отговорите, за 3000 лв. ще ми е трудно тъй като парите за кола ги събирам без помоща на никого. Не са много пари, но и като си студент и в тази криза е още по трудно. За до 2000 лв. съм съгласен гледам в Мобиле ето това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topme...&f1=details какво мислите за колата, а е и близко тъй като аз съм от Русе.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

за хечбек Д15Б2 повече от 2000 лв не бих дал.

Пак са му много !!! С жената взехме една подобна,но д13ка с регистрирана газова и све платено без каското за 1300... Вярно са няма хидравлика и ел.сктъкла,но хидр рейка и мъркучите са ми в багажника.по темата-Колата е перфе от към р-р.Агресивна е,но след 120 почва да брой фасовете на пътя и да подскача!!! 1,3 арчи 8 гас градко,1,5 предполагам пак толкова... ЦЗ-то със се алармата ти е до 80 кинта,ел стъкла не ти треат,клима също,щом си нов и джанти-само да ги кривиш зарад гъзарията.Повече от 1500-1600 не давай:D Имаше една две подобни във форума...п.п.Ръждата не е болка за умиране-лесно се оправя и не е скъпо. А бе ко да ти кажа-добра кола е,особенно ако не возиш щайги от село ;) Редактирано от necentrovaniq

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,аз все още си търся "моята хонда", но имам един въпрос. Днес един приятел, който от доста години си кара хонда вика гледай като я вземаш за изгнили участаци по купето основно около амортисиьорите. Въпроса ми е това често срещан проблем ли е при този модел? Защото то си е нормално да има ръжда все пак е кола на минимум 15 години. Питам защото почти съм се навил да ходя да гледам една ако не в други ден може би на следващия.Благодаря за отговорите по горе в темата ще проверя за всичко което сте ми казали.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А забравих да питам също според вас нормален ли е разхода за D15b2 от 7 извънградско и около 10 - 10,5 градско (става въпрос за газ). Знам, че съфорумниците не се радват много на синьото гориво, но като за първа кола и мерака който имам ще са нужни пари за гориво и мисля, че ми е простено.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нормално е,при желание се смъква ощекво значи 'не се радват"-секи си кара на квото му е кефал

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм с Д15 - ка, седан на газ, пълен сток. Разход - извънградско при 90 - около 6. При 120 - 130 около 7! В София ми дава между 9.2 и 10.5 . Аз съм изключително доволен от разхода !!! Карай и си свиркай, и аз съм като теб. Пък като съберем някой лев, ще влезнем във Втек зоната и ние :)

Редактирано от Sisqo

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, искам да Ви се похваля днес си купих Honda Civic 5 hatch back. Имам въпрос когато тръгвам на първа и по точно съвсем гладко потегляне ( без излишна газ) колата започва да трепери все едно съм вкарал на трета вместо първа, след като потегли малко и спира това треперене, след това повече не се поевява при др. скорости? Втория ми въпрос е по пътя от Габрово за Русе стрелката за температурата стоеше хоризонтално, мислех че сигурно нещо не работи защото през цялото време не помръдна, звъннах на продавача и каза, че работи. Когато поизстине мотора стрелката си пада има ли някакъв проблем?За сега съм щастлив от покупката надявам се и за напред да е така.Поздрави:D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега! Относно температурата не се притеснявай, ако всичко е наред по колата няма да мине повече от половината от скала, дори малко под нея, за другото питане трябва да се изкаже някой по компетентен колега.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хондите са бързо оборотни .. според мен за първа кола на човек му трябва нещо което да не "тичка" толкова много и да е по голяма кола, за да се научи да кара ... аз лично си карам още първата кола "корабче Mercedes W124-мъртвец 75 коня" .. вярно, не върви .. куц кон си е, но пък за тая сметка возия прекрасна .. мацките също се ловат на кожения салон :lol: и все пак не ти казвам да взимаш мерцедес, но ти казвам да си вземеш по-слабичка колица която да е по-сигурно, защото като съм гледал на 5 ген краш тестовете в нета.. еееее човек не бих си взел 5 ген само заради това защото нямам никаква сигурност в онази кола ! Доколкото като гледам 6 ген към която съм се насочил вече е по-добре уш :) , а относно това с поръчката на кола от познат .. да наистина може, но преди той да купи определения автомобил нека ти се обади и да ти каже състоянието и дали си струва и т.н. .. все паак кола не се купува всеки ден(не всичко което лети се яде!)

Редактирано от venkYYY

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Здравейте, искам да Ви се похваля днес си купих Honda Civic 5 hatch back. Имам въпрос когато тръгвам на първа и по точно съвсем гладко потегляне ( без излишна газ) колата започва да трепери все едно съм вкарал на трета вместо първа, след като потегли малко и спира това треперене, след това повече не се поевява при др. скорости? Втория ми въпрос е по пътя от Габрово за Русе стрелката за температурата стоеше хоризонтално, мислех че сигурно нещо не работи защото през цялото време не помръдна, звъннах на продавача и каза, че работи. Когато поизстине мотора стрелката си пада има ли някакъв проблем?За сега съм щастлив от покупката надявам се и за напред да е така.Поздрави:lol:

Притришането може и да е появяващ се проблем със съединителя на стойност ок 300 кинта.Къде отделя?А стрелката там си стои и не мърда.Загрява до едно положение и натам дига само при проблем или изключително як тормоз. :) Д13ката на жената като го изпънах на "ушите"10тина км як байр на 3та с 130-140 и дигна малко,ама и сълзи радиатора-карай и си свиркай :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти колега, прочете ли горните 2-3 мнения поне?

Прочетох първото и части от другите, но съм пропуснал това, че колата вече е закупена, съжалявам за спама.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...