Jump to content
valter1

Honda Accord 98г. или Mazda 626 98г.

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам следната дилема: чудя се коя да избера - Акорд 98 г. или същата година Мазда 626.Ще съм благодарен да чуя мнения на всеки който може да помогне с нещо.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това което съм чел Маздата е по-чуплива и с малко по-скъпи части. Предимството и е единствено в цената. Въпрос на вкус преди всичко :plane:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глупости на търкалета...маздата е не по - малко здрава от Акорда,по истински направена от към интериор, перфектни спирачки , приемлив разход а двулитровия мотор е просто перфектен,страхотна еластичност и динамика и не на последно място VIN-а на маздата започва с J...

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя Акорд е 97-ма год един приятел до преди година караше Мазда 626 пак 97-ма год. В никакъв случай не бих предпочел Маздата. Не смятам, че интериора и е по-добър, дори обратното. Също мисля и че Акорда е по-здрав, поне като знам аз за година какви проблеми съм имал и той какво е правил по Маздата. Частите на Акорда май наистина са по-евтинки. А и като че ли, Маздата е лееееекинко по-малка, а и отвътре е по-тесничка. Относно двигателите - двулитровият мотор на Маздата май наистина е много добър. Не знам как е 2-литровият на Акорд-а, но спрямо моя - 2.2, не мисля че на Маздата ще е по-добър. Вярно, че сравнението ми се базира на два конкретни автомобила от тези модели, не като цяло, но.... както казах в никакъв случай не бих предпочел Маздата пред Акорда. Все пак това си е лично мнение, не ангажирам никой и всеки има право на личен избор. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+ 1 Accord

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2008-ма бях пред същата дилема. Спрях се на акорд 7-ма генерация но на цени от 35000 лв. реших, че няма смисъл да утежнявам бюджета толкова и посмалих на акорд 6-та генерация. Ето една статийка която помогна за избора : http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/avtom...nda-accord.html . Другото което помогна да се наклонят везните е няколко дена ровене във форумите на Мазда и Хонда, темите с проблеми за Акорд бяха по-малко от темите с проблеми за Мазда 6 (което от една страна е много относително).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новия акорд се прави в япония ,няма нищо общо с английските кошници, естествено ,че от тия години хондата е по-добрия избор но за 98 година ,която е и обект на темата избора е повече от ясен ...маздата печели ...п.п- не говоря наизуст ,карал съм и двете коли.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги имайте пред вид че аз търся кола 98 година;)Ако имах пари за автомобил след 2003-04 - въобще нямаше да има тази тема,в полза на акорда,разбира се:worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки ден карам такава Мазда 626 2-ка 115 коня. бензин 98 година води се ГФ. А в Такъв Акорд се возя почти всеки ден както и доста съм го карал та мога да обективно да споделя + и - на двете колиМазда + По-нова концепция 98-02 т.е. има спрямо акорда (визирам Акорд Английски 98 година след фейслифт ) климатроник и 4 възд. възглавници.Въпреки, че колата е с 10 см ко-къса вътре е по-широка , Аз съм човек 191 и доста съм чувствителен откъм обем.По-хубава реакция на мотора спрямо 115-те коня на Акорда. НЕ визирам по-мощния мотор на Хонда. С по-мощния на Хонда 131 не мога да споделя отзиви. Маздата има страхотни среди.Харчи малко за 2-ров мотор - 10-5 градско - 6.5 извън.По-елегантно управление спрямо Акорд визирам педали скорости и волан.Мазда -По-лоша изработка на интериора спрямо Акорд.АБС-а работи по-лошо спрямо Акордовия.Вози малко по-стегнато от Акорд т.е. по-каруцарски.По-капризна въздухоподаваща система по мотора т.е. дебитомери , празен ход , автом. смукач. Общо взето трябва да им се прави перманентно почистване и профилактика за да си наред всичко. Акорда е железен в това отношение.Хонда Акорд 98 бензин 115 кс. +Вози по-комфортно.С джанти има по-младежки дизайн.Мотора се държи добре за малкото си коне. Има хубава реакция по цялата скала на оборотомера.Чудесна изработка на интериора.Солидно и сложно окачване, което обуславя добрата стабилност на колата по неравности.Хонда Акорд 98 бензин 115 кс. -Завида по-малко спрямо 626 , визирам радиус на завой. По каталози незнам дали цифрата е по-голяма ама на практика осезаемо е по-неманеврен.По-тясно е вътре.Сложното окачване води със себе си и повече посещения в сервиза. Голям проблем е подмяна на тампони на тази кола , НЯМА оригинални такива , ако има те са на безбожни цени в Бултрако в комлект с носачите и т.н. По Щатите тази кола я няма и трябва да се търсят аналози с Щатксия акорд , което не винаги венчае успех.И двете коли са зле с антикорозионната защита и ако са от Австрия, Германия, Холандия се забелязва ръжда по уязвимите места.Аз харесвам и двете коли , Но за шофиране ми е по-удобна Маздата , ако трябва да избера 1 от 2-те ще се спра на по-запазената. За Маздата, не ми е правило впечатление да са по-скъпи частите и има всичко.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега alpinab :P , много точно казано.Особено за антикорозионната защита и при двете коли хич не е на високо ниво, което е срамота за претенденти от долния сегмент на средния клас автомобили.Имал съм късмета да карам и двата автомобила и бих казла че спрямо всички други алтернативи смао това им е огромния недостатък, за салона вътре няма да коментирам защото е до лично виждане.Качествата на двигателите обаче са различни-при Хонда е доста по рафиниран мотор с осезаемо по-нисък разход на гориво както на градско така и на извънградско, не се притеснява от високи обороти.При Мазда двигателя също върви в червената зона на оборотомера без проблем (все пак японец ги е мислил), но харча е с една идея по-голям или казано в числа с около литър повече при еднакъв стил на каране и за двата двигателя.Двигателя на Маздата се развърта доста по бързо и някак си по зверски се наема (лично впечатление) докато на Хондата е малко по"тромав"( макар че тов ане е точната дума).Пътното поведение и на двата автомобила е несравнимо, но и аз като колегата мисля че Маздата е по комфортна за дълъг път, Акорда е с по-стегната возия.И въпреки всичко и двата автомобила се държат прекрасно по завой.Ако трябва да избирам лично аз между двата при еднакво състояние на автомобилите, еднакви екстри и двигатели бих взел Маздата, смао защото е само и изцяло японска сглобка.Акорда е също на топ ниво по качество но все пак бих взел Маздата.Акорда на дизайн е по-красив от въпросната 626 за тази година 98 (пак лично виждане).Иначе като цяло в този автомобилен клас не бих взел друг автомобил освен японски и аз лично бих се спрял на Тойота Карина нищо че е с една година по-стара.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...