venkYYY 0 #1 Публикувано 26 Юли, 2010 Колеги днес излязоха резултате от Технически Университет Варна .. и да ви се похваля, че съм приет, но някой може ли да ми каже дали може да подам документи за Варна и същевременно да подам за София ПЖИ-то ... един вид искам Варна да си ми остане сигурно място за учене, защото резултатите ми в София излизат чак на 6 август а до тогава са свършили всички други университети с подаванията на документи Някой ще може ли да ми помогне по въпроса, защото утре с едни приятели мисля да ходя до Варна ТУ-то и да подавам документи в краен случай да уча там Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dominiko 49 #2 Отговорено 26 Юли, 2010 (Редактирано) Аз за 6 астрономически години стигнах до ...... кандидатстудентски изпит пак хихихихих Та по темата.Записвай се и това е.Като ти илзезе класирането за София и си приет винаги може да си изтеглиш дипломата от Варна и да си се запишеш в София.Те няма как да знаят дали си записан някъде или не, при положение, че тяхното записване излиза след 42343298 години по късно.Оправи си 1-то място да си сигурен, че няма да останеш на пътя и ако искаш промяна в плана казах ти как е.Незнам само при записването плащаше ли се симестъра или не, не помня вече.Най - много да се набуташ някои лев, ако решиш да си в София.Тука в Шуменския за да си изтеглиш дипломата 20лв.Ако оше нещо те вълнува пиши на лично.Поздрави. Редактирано 26 Юли, 2010 от dominiko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #3 Отговорено 26 Юли, 2010 Миналата година искаха копие от дипломата, сега искат оригинал. Което означава, че ако искаш да се запишеш някъде трябва да дадеш дипломата си и няма как да се запишеш на друго място едновременно. И още по-лошото, ако си приет една специалност в даден университет и искаш да продължиш напред в класирането пак трябва да дадеш оригинал на дипломата и не можеш да се запишеш на друго място за резерва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq #4 Отговорено 26 Юли, 2010 Братле,направо се записвай се и бягай от това ПЖИ като дявол от тамян. Имам 2 и половина годинои стаж там-пълен ад е Ако ТС(транспортно строителство) СЪПРОМАТ и СТАТИКА нямат взимане никога Отделно по другите дисциплини пак има такива изкукуригалци.Фак ми номер беше 063055...Пълна казарма е там.Легловата база е под всякаква критика,като навсякаде А 90% от даскалите са пернаментно пияни... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #5 Отговорено 26 Юли, 2010 (Редактирано) Мен не ме приеха от първото класиране .... ще чакам второто и дано да ме вземат, а колега на тебе честито и дано всички изпити от първия път да ги взимаш П.П Забравих да питам най-важното.С каква специалност те приеха ? Редактирано 26 Юли, 2010 от v1k7or Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Аз-съм споко 29 #6 Отговорено 26 Юли, 2010 (Редактирано) За да се запишеш трябва да си платил първия семестър , също така да си оставиш оригиналната диплома.Поне при мен е така ( във военноморското ме приеха мен) ,но като гледам аверчетата ,който ги приеха в ТУ ,те също си плащат семестъра и тогава чак се записват.Само ще се прецакаш с 200 + лв. Редактирано 26 Юли, 2010 от vi4o0o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dominiko 49 #7 Отговорено 26 Юли, 2010 (Редактирано) Е нали като му кажат че е приет в София може да си изтегли дипломата и да се запише там.Вече казах, че ще се набута някой лев ако се е записал във Варна.Незнам колко години сте студенти ама малко на офф топик му обърнахте темата.Нищо по съществено и различно от чя пост.Поздрави и ти си прецени къде и как ще можеш и парите са фактор. Редактирано 26 Юли, 2010 от dominiko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #8 Отговорено 26 Юли, 2010 Сега и аз кандидатствам. Цялата система е тотално сбъркана.. Кандидатствах в 2 университета, като идеята ми беше да се запиша в единия да си пазя мястото, а да чакам второ класиране в другия за по-добра специалност. Днес бях неприятно изненадан, че трябва да си оставя дипломата оригинал, независимо дали се записвам за специалноста или подавам декларация за второ класиране.. И каква стана тя? Пиша се само на едното място, не ме приемат примерно, и оставам за догодина.. Въпреки че в другия университет примерно съм бил приет, но не съм си оставил дипломата там.. Това е доста грозно конкуриране на самите университети. Не стига че изпитите им са коренно различни, ами сега и това..Нямам думи. А конкретния ми съвет към колегата е да се запише. Той поне е облагодетлстван да не трябва да решава кой университет по едно и също време да записва. Ако се откажеш от един университет (тоест ако си изтеглиш дипломата и се откажеш от него) ти връщат 80% от парите. Поне при мен е така. Колега, за по-сигурно удари един телефон и питай връщат ли се някакви пари и в твоя случай. Апропо - приет съм ВИНС Варна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dominiko 49 #9 Отговорено 26 Юли, 2010 Младши модераторе а честито.Ок ти казваш за второ класиране.То малко всеки университет с номера си.Тука мисля че в София не му искат засега дипломата, което значи че може да си се запише във Варна.Има обаче университети къде умишлено бавят и правят мизерии и то не са 1 и два.Моето обкръжение работи в университета тука в Шумен и е сложна голямата машина.Най - правилното е това което всички са казали досега - записвай се и това е, а ако нямаш връзки не се притеснявай няма да почнеш работа по специалността си(зависи дали е тясно специализирана).На първокурсниците успех и винаги се почва със двойка. Ще попитате защо.Отговарям - защото ти става адски тъпо и занапред по учиш и по си в час, малко да се стресне човек това е идеята.Ох какво ми причини това учене на черния дроб - деградирах.Хубаво че взех колата та почти не пия .Поздрави на всички и смело напредп.п Разграничавайте вишиста от интелигентния човек Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #10 Отговорено 26 Юли, 2010 Записвай МЕИ-то мани ги тез ПЖИ-та, не за друго ми ще изпуснеш мястото си. Пък като дойдеш тука и видиш какво е няма да ти се прибира Каква специалност си приет в МЕИ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #11 Отговорено 26 Юли, 2010 Записваш се плащаш си семестъра при записването (миналата година беше 200 лв сега незнам как е) и ако си приет в София се отписваш , гориш с парите и така или пък оставаш тука. Кажи ква специалност си, ти май беше учил и в електрото в мнт а? Аз съм ТТТ задочно и да ти кажа от 8 изпита три тройки, една петица и четири двойки. Не е много лесно ама е интересно и все по-интересно ще става ако ти се занимава с такива работи. А пък може да си направиме тема ТУ Варна (гледам че има хора) и да си помагаме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dominiko 49 #12 Отговорено 27 Юли, 2010 Eй в духа на темата преди малко разбрах, че имам 3.5 на теста по биология което значи, че възтановявам права и пак съм 4-ти курси и ще си ходя на изпитите отново.Голямото ми семейство трява да знае колко му разбирам на митохондриите и хлоропластите Ей много съм щастлив Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #13 Отговорено 27 Юли, 2010 колега бори се за там за където искаш най-много, ако искаш софия действай за там, ако ти е все тая... си е все тая за дипломата в ту-варна имаще една лека подигравка от тяхна страна, искаш си дипломата преди да си завършил... ок 1000лв, но това май го премахнаха, защото стана скандал.аз навремето бях в същата ситуация. бях приет във ВИНС Варна на 2ро, а исках в ТУ, там вече в някакво не официално класиране септември месец ме приеха, общо взето голям глад за студенти. То това беше и 2рия път като кандидатсвах. Първият до 20 септември не бях записал никъде, и като отидох до ТУ за да си взема оценката от изпита да кандидатсвам с нея в Свободния, те викат я да те запишем при нас, това 1 седмица след като бяха почнали заниятията, даже не сме ги питали... но това беше 2002-2003 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AuruMoon 14 #14 Отговорено 27 Юли, 2010 Не се ли пази мястото и на второ класиране. Не знам аз съм ТУ-София. Но тая година баловете за влизане са смешни. Така, че можеш да почакаш 2ро, ако се пази мястото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dominiko 49 #15 Отговорено 27 Юли, 2010 Няма пазене на място.Играта не го позволява Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #16 Отговорено 27 Юли, 2010 Ако са те приели на 1во класиране и не запишеш, неучастваш в томболата за второто класиране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkYYY 0 #17 Отговорено 30 Юли, 2010 (Редактирано) Колеги вече съм студент на Технически Университет Варна Наистина няма вече такова нещо да подадеш документи във Варна да ти е сигурно пък да чакаш и резултатите от друг университет .. което според мен е лошо Но все пак след като влязох в града .. разгледах го и т.н. останах с много добро впечатление и директно реших там да бъде мястото Специалноста ми е "Електроенергетика" продължавам си я от старото ми училище. Водя се с предимство пред другите защото съм завършил Професионална Гимназия по Електротехника П.с.-Едно от първите хубави неща които видях след като слязох от гарата беше Honda Civic 5 gen hatch червена така хубавко наточена 2П.с.- Колегата който не е приет да чака резултатите от второ класиране и ако го вземат направо да действа и да влиза в системата Редактирано 30 Юли, 2010 от venkYYY Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #18 Отговорено 30 Юли, 2010 А честито ако имаш ядове с някой даскал драсни да ти кажа някоя и друга тактика, имам и някви останали учебници по Висша математика, ако ги искаш твои са Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #19 Отговорено 30 Юли, 2010 А честито и от мене. Редовно или задочно си? Айде пиши като дойдеш вече за постоянно у Варна да се видиме на некоя среща. Атоме ти кфо си учил там бе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #20 Отговорено 30 Юли, 2010 КМТ бях там. Миналата година завърших. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkYYY 0 #21 Отговорено 30 Юли, 2010 А честито ако имаш ядове с някой даскал драсни да ти кажа някоя и друга тактика, имам и някви останали учебници по Висша математика, ако ги искаш твои са Благодаря Надявам се да нямам проблеми с даскалите, но все пак ако има нещо ще пиша а за учебниците може да измислим нещо по нататък А честито и от мене. Редовно или задочно си? Айде пиши като дойдеш вече за постоянно у Варна да се видиме на некоя среща. Атоме ти кфо си учил там бе.Редовно съм записал, надявам се сега да си продам колата и да взимам Хонда и да ида и аз на някоя среща най-сетне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dominiko 49 #22 Отговорено 30 Юли, 2010 ООо повярвай ми във Варна са стабилни, не е тука като в Шумен.Хората си се събират всяка седмица, а Шуменските чоплят семки на ОМВ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #23 Отговорено 30 Юли, 2010 Ти и с мерцедеса може да дойдеш, само трябва да го спреш по-далече Пък ако не ти се ходи с него все ще има кой да те вози. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MissCaprice 37 #24 Отговорено 30 Юли, 2010 И мен ме приеха във Варна, в икономическия Може да се засечем някой път на някоя среща Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkYYY 0 #25 Отговорено 30 Юли, 2010 Отначалото май ще ходя повече с "тудуф тудуф" Но после се започва с кола задължително .. Незнам обаче как ли ще е с по-малка кола на дълъг път .. защото с мерцедес не усещаш вообще така умората отколкото с някоя друга малка кола Но все пак аз си търся Civic 6 ген купе .. Имам 1 въпрос към колегата от Варна - Колега във Варна като бях не видях никъде ама абсолютно никъде автокъща ? Да не да се намират всичките в някой от краищата на Варна или просто са дефицит Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #26 Отговорено 30 Юли, 2010 Всичките са една до друга и така е много по-удобно. Дрънни като ше обикаляш да те заведа и да разгледам и аз. Миналата седмица гледах една 6та купе с д16 много ми хареса. Найстина с по-голяма кола не е толкова гадно ама и със сивика съм правил Козлодуй-Варна-Козлодуй за 1 ден и не е чак толкова уморително.Обаче за разлика от монтанските къщи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #27 Отговорено 30 Юли, 2010 (Редактирано) Всичките са една до друга и така е много по-удобно. Дрънни като ше обикаляш да те заведа и да разгледам и аз. Миналата седмица гледах една 6та купе с д16 много ми хареса. Найстина с по-голяма кола не е толкова гадно ама и със сивика съм правил Козлодуй-Варна-Козлодуй за 1 ден и не е чак толкова уморително.Обаче за разлика от монтанските къщи тука не дават много да караш колите. Нямат транзити, имало локви и ще я накаляш и тем подобни, късмет е ако вобще ти дадат ключа да я запалиш, а и колите са по-скъпички. Аз от тука си взех кола от Враца. Редактирано 30 Юли, 2010 от men4e Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #28 Отговорено 30 Юли, 2010 Колега, аз със сивика постоянно въртя извънградско и няма никакъв проблем. Незнам какъв е проблема да си караш малката кола Автокъщите във Варна са концентрирани в района на Метро в началото на града. Това ограденото са все авто къщи, но те съветвам да не разчиташ много на тях. Миналото лято като търсех Хонда, отидох там с много надежди и се върнах разочарован - само 2 сивика и то в окаяно състояние. Незнам сега как стоят нещата, но имай едно на ум. Поздравления за университета Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maho 6 #29 Отговорено 30 Юли, 2010 (Редактирано) Айде, честито колeга ( по хондаджийски и по студентски ), ако ти трябва помощ за нещо аз скоро утъпках пътеката на 1ви курс ( сега съм 2ри TTT ). Имам много познати 2рокурсници от твоята специалност Ще се виждаме от септември Редактирано 30 Юли, 2010 от Maho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #30 Отговорено 30 Юли, 2010 А стига бе и аз съм втори курс ТТТ, сега кажи че си задочно и сме заедно и ше се изкефа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maho 6 #31 Отговорено 30 Юли, 2010 Аааа не, аз съм редовно Ама не ти прече да се изкефиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkYYY 0 #32 Отговорено 30 Юли, 2010 Колеги благодаря много за информацията От септември ще можем да се видим наистина Сега само се надявам да ме вземат и на общежитие ии ще бъде голям кеф Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #33 Отговорено 30 Юли, 2010 Почвввай да тренираш с варненския, че аз като дойдох тука и се 1 ми говореха на друг език, а па я като почна да им прикаам и нищо ми не разбираа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maho 6 #34 Отговорено 30 Юли, 2010 На общежитие само, ако те приемат в 18ти блок. Иначе по добре на квартира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkYYY 0 #35 Отговорено 30 Юли, 2010 Почвввай да тренираш с варненския, че аз като дойдох тука и се 1 ми говореха на друг език, а па я като почна да им прикаам и нищо ми не разбираа.И аз съм така колега Миналата нощ във влака контролиорката неможе да ме разбере какво и казвам и само ми викаше "моля ? моля? моляяя?" ... аз се отказах и и рекох "за*би човек ти не си от наше село" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dominiko 49 #36 Отговорено 30 Юли, 2010 Eй Венкоооооо да се отбиваш и в Шумен че да не дърпаме ушите после. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkYYY 0 #37 Отговорено 30 Юли, 2010 Разбирасе :D Само да почна да ходя в колата ще се виждаме често колеги Пък ако взема и хонда направо ще се родя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #38 Отговорено 30 Юли, 2010 Eй Венкоооооо да се отбиваш и в Шумен че да не дърпаме ушите после. И за кфо да се отбива като ти само плюеш по тия шуменлии. Ела ти на Варна само ни лъжеш мен и хондакио, а никъв те нема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dominiko 49 #39 Отговорено 31 Юли, 2010 Че нищо не става от половината ясно е то, има и много свестни между тях но работят.Ам мен да види в Шумен, а относно идването Нали казах в края на август началато на септември и съм обещал.Не познавам Варна ще ме чакаш на спирката срещу автогарата само да мъ дойде времето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkYYY 0 #40 Отговорено 31 Юли, 2010 Абе колеги а ако не ме приемат на общежитие някой може ли да ми помогне по въпроса с квартира до 400-500 лева за 4 човека ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове