MAD DOG 445 #1 Публикувано 2 Юли, 2010 Някакви съвети,мнения,препоръки,хватки,чалъми?Стъклото е здраво и си е на колата.Искаме да го свалим и да си остане здраво... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
besniq 1 #2 Отговорено 2 Юли, 2010 Някакви съвети,мнения,препоръки,хватки,чалъми?Стъклото е здраво и си е на колата.Искаме да го свалим и да си остане здраво... сори,че се вклучвам в темата на колегата,но и на мен ще ми е интересно да разбера как става операцията,защото ми предстой такава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #3 Отговорено 2 Юли, 2010 Специален нож с много тънко г-образно острие и ръкохватка, хваната с жило за ножа. С едната ръка държиш ножа с другата дърпаш. Не знам, може и да продават някъде такива ножове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #4 Отговорено 2 Юли, 2010 Става супер лесно! Намираш жило и го развръзваш и вземаш едно влакно от него,трябва ти още един човек,пробиваш дупка първо със шило или нещо остро под стъклото,прекарваш желязното влакно и от двете страни връзвате влакното за отверка или нещо си и дърпате(нагоре - надолу)Последния път нямах жило и със реотанчетата от стар калорифер пак стана Просто трябва да е тънко и железно... прекарваш и режеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kristi09 206 #5 Отговорено 2 Юли, 2010 с макетно ножче (само ножчето без дръжката) се прави отвор и с него се прокарва жилото .......и после колегите са обяснили Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #6 Отговорено 2 Юли, 2010 (Редактирано) ....и се опитвате да държите жилата максимално успоредно на стъклото .Дупка с макетен нож , рязане с жило .Ако колата е за части вадиш си парче от някое което няма да трябва ,разплиташ го на три и почваш напреед назааад .И пази да не се убодеш на жилото, че много боли . Редактирано 2 Юли, 2010 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #7 Отговорено 2 Юли, 2010 И мисля че като оставиш колата да се нагрее добре на слънце в някой топъл летен ден ще ти е малко по лесно. Температурите в колата могат да достигнат и 80 градуса! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mupo 16 #8 Отговорено 2 Юли, 2010 Рязано е с една нишка от жило. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZERO 162 #9 Отговорено 2 Юли, 2010 аз незнам как се маха, но моето стъклари го счупиха като го сваляха. След това в 2 морги където намерих здрави стъкла други стъклари ги счупиха и двете... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #10 Отговорено 4 Юли, 2010 нормално е стъкло на 20г да се счупи-опечени са много. леко да се зачекне със струната и е готово, дори и при монтажа лесно се трошат.п.с.- да питам само, що не си вземеш ново стъкло-115-120 лв е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #11 Отговорено 4 Юли, 2010 Благодаря за отговорите,значи ще следвам инструкциите.Защо не ново ли....познай... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MachineMan 1 #12 Отговорено 5 Юли, 2010 Винаги можеш да използваш по-фини инструменти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
competition 2 #13 Отговорено 5 Юли, 2010 Свалял съм доста стъкла и като всяко нещо си има тънкости.Много е важен ъгъла, както на рязането, така и на самото водене по стъклото.Не трябва в никакъв случай да се допира до стъклото, защото го пука моментално.Просто трябва много концентрация на няколко места докато се реже.А относно иструментите, както са писали колеги по-горе.Достатъчно е нож от макетен нож, тънка проволка(най-често ползвам от разплетено жило), и отвертки като с едната освен че я ползвам за дръжка на жилото, с другата водя жилото по нея за да не опре в стъклото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #14 Отговорено 14 Юли, 2010 Само да се похваля.Много внимавах но му ебах мамата. .Още като свалях лайсната около него,която си беше оригиналната,никога несваляна.На завоя реши че няма да излиза.И толкоз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #15 Отговорено 4 Октомври, 2010 (Редактирано) УспяяяяяяяяяяяяяяяяяхххххххххххххххПро Редактирано 4 Октомври, 2010 от MAD DOG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #16 Отговорено 4 Октомври, 2010 3.Блага Еленска ракия. .... колко пъти я повторихте таз точка ... вашта м....а ... по темата ... участвам в монтажа държейки тубата със силиконя !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове