Se†heriaL 2 #1 Публикувано 15 Юни, 2010 Не съм на 100% сигурен дали темата ми е за тук или за офтопик, за това ако е в грешния раздел, съжалявам.Значи малко предистория. Гледах една серия на Top Gear където Стиг слушаше някакво съобщение в морзов вариянт и се замислих как ли се пише хонда с морзовата азбука. Разрових се из нета и намерих някъде, пишеше че като оставиш ключа в стартера и отвориш вратата се чувало някво т т т т, което е морзовия знак за "Х" тоест ХОНДА. Аз обаче на моята не съм забелязал такова нещо.Та някой обърнал ли е внимание изобщо на това? Предполагам, че за това става дума но някой ако знае със сигурност да каже кое е. Ето я и самата азбука. ЦЪККато се зачетох се оказа, че много други коли ползвали морзовата азбука за такива неща, както имало и часовници и няма смисъл да споменавам мобилните телефони.Не намерих такава подобна тема и понеже ми стана интересно реших да го споделя. Айде стига съм ви отегчавал. П.П. Между другото сега като се замисля, часовника който ме буди сутрин звъни със същото титкане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r16 24 #2 Отговорено 16 Юни, 2010 На моята не съм забелязал такова поведение. Случвало се е в бързината на направя въпросната процедура, ама не ми е пращала морзови знаци. Само пищи като на умряло, както ако забравиш фаровете включени... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
batkosio 15 #3 Отговорено 16 Юни, 2010 Това е само за японските и американските модели, при отворена врата или багажник/преден капак, и ключ в стартера, подава предупредителен сигнал, който е накъсан- т т т т пауза т т т т, и така нататък. Когато завъртиш на контакт, сигнала става по-дълъг с едно т, а при включени фарове е непрекъснат.П.П. всъщност колегата е пуснал в линка горе клипче. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1561 #4 Отговорено 16 Юни, 2010 Точно така, на моето CRV JDM при отворена врата пищи 4 къси. На контакт - едно дълго, обаче това е за колана, ако го сложа преди да дам контакт не пищи. Забравени фарове - постоянен писък. Нямам идея, какво означават тези писъци. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #5 Отговорено 16 Юни, 2010 При мене пищо точно като на клипчето, като първоия вид е за ключ в "стартера" + отворена врата, при подаване на контакт пищи за колан ако не е сложен. Не ми пищи за фарове обаче И не мисля, че има общо с морза като цяло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове