Jump to content
koki1331

Съвет-препоръка за дизел Хонда

Recommended Posts

Здравейте, моля за съвет за закопуване на дизел като се двуомя при избора между Хонда Акорд -Сивик или Тойота карина.Ще съм благодарен на вашите мнения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом се двоумиш между Хонда и Тойота, най добре е да си вземеш една Мазда... ;) А сега сериозно: Не е лошо да споменеш и годините и двигателите на Хондата, защото Сивик има и с Исузо мотор, има и с Ровър...Пък и какво точно очакваш от самия автомобил.. Разход, пъргавина и т.н...............Защото има голяма разлика между Тойота Карина 2.0 ТД и Хонда Акорд 2.0ТДИ например..Едната е 84 к.с. другата 105 к.с.Едната е бъкана с електроника, на другата цялата електроника се свежда до един клапан за гасене на мотора..Та не е лошо да споменеш, какво точно очакваш от един автомобил, за да те насочим към правилният избор.. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Копи си бензин, ома ще ти се вземе с тия дизели!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да си взема Сивика мечтата ми бе Карина,пробвах и бензин и дизел, и за 82к.с. на дизела си тегли много добре колата, има около 180н.м., много широка и с частична подцинковка.Навсякъде съм чел че е здрава кола.Един собственик на диз. Карина ме шашна като каза че трябва да сменя маслото, / ако я купя/ ,че било вече на 30 000 км. Жалко че са на 13 г. дори последните Карини. За Акорда нищо не знам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом се двоумиш между Хонда и Тойота, най добре е да си вземеш една Мазда... :) А сега сериозно: Не е лошо да споменеш и годините и двигателите на Хондата, защото Сивик има и с Исузо мотор, има и с Ровър...Пък и какво точно очакваш от самия автомобил.. Разход, пъргавина и т.н...............Защото има голяма разлика между Тойота Карина 2.0 ТД и Хонда Акорд 2.0ТДИ например..Едната е 84 к.с. другата 105 к.с.Едната е бъкана с електроника, на другата цялата електроника се свежда до един клапан за гасене на мотора..Та не е лошо да споменеш, какво точно очакваш от един автомобил, за да те насочим към правилният избор.. :)

Бладаря за мнението мечтая отдавна имам за Хонда и по точно за Акорд 97-98 г.,но за мен най важното е мотора да е здрав и все пак по евтината подръжка на колата е за предпочитане.Коя е само с клапана за гасене извинявайте но тепърва навлизам в марката Хонда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От тези поколения автомобили твърдо бих взел Карината, а на Хонда с двигател роувър, като е японска кола нека е с японски двигател.Без да се засягат собствениците на такива нищо лично разбира се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами тази с клапана е Карината :P ..

По тромава е от Акорда, но няма никакви ядове с нея ..Даже се води най скучният автомобил... :)

Но и Акорда не е за подценяване като здравина.. Нищо че мотора е на Ровър и е бъкана с електроника, освен едни ядове с лоши кабелни връзки между компа и помпата, други проблеми няма, а спрямо Карината е като ракета.. ;)

Така че въпреки незнанието ти, си се спрял на най добрите екземпляри и което и да вземеш от двете, няма да сбъркаш..

Моят съвет е да избереш по добре поддържаната от двете коли.. :)

П.П... И не слушай dare__devil ... На него Ома му се е взел от дизелов Нисан.. Там положението е трагично..

Не всичко Японско е китка за мирисане... ;)

Редактирано от martod

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E какво й е на алмерата :rolleyes:Чипосах си я, затапихме й е ЕГР-а, харчи ми 6 и малко на сто градско в момента.Аватара ми е по на сърцето :D Нищо, че харчи двойно хахахаха :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...