Ivo Koynov 12 #1 Публикувано 3 Юни, 2010 Колеги, изтъркалях 30-ина хил. км на CR-V-то, съответно масло съм сменял вече 4 пъти. Избирам качествени масла, полусинтетични, с вискозитет 10W40 (двигателя вече е над 200K км). В момента съм с YACOO VX500 (някои от вас може би знаят за тази марка ) Обаче каквото и масло да съм слагал досега, от смяна до смяна (8000 - 10 000 км) се налага да доливам 1 литър (винаги поддържам нивото на маслото малко под максимума и го проверявам редовно!)Въпроса ми е нормален ли е този разход на масло за този двигател и имам ли основание да се притеснявам? Стария ми боен Nissan, който не си знаеше километрите не гореше никаво масло (или пренебржимо малко, клоноящо към 0 количество), никога за близо 5 год. експоатация не съм му доливал масло от смяна до смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #2 Отговорено 4 Юни, 2010 Ако и преди смяната (8-10000 км) нивото е малко под максимума, не е притеснително, но ако е на минимума можеш да се замислиш за смяна поне на гумичките .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
waterwet 8 #3 Отговорено 4 Юни, 2010 YACOO VX500 - масло с добри детергентно-диспергиращи (миещи) свойства, но освен да разтваря отложения има и частична разтворимост за гумените уплътнения! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Koynov 12 #4 Отговорено 5 Юни, 2010 YACOO VX500 - масло с добри детергентно-диспергиращи (миещи) свойства, но освен да разтваря отложения има и частична разтворимост за гумените уплътнения!...интересна информация, колега Би ли дал повечко подробности и обосновка? А иначе ще конкретизирам въпроса си по-простичко и кратко така: "Нормален ли е разход на масло 1 литър на 10 000 км за този двигател (B20Z1)?" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Koynov 12 #5 Отговорено 6 Юни, 2010 Е.а си сложния въпрос съм задал!? Хайде поне колегите с такива CR-V-та да кажат наливат ли масло, не наливат ли, по колко наливат и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lensman 0 #6 Отговорено 6 Юни, 2010 Колега,няма причини да се притесняваш 1л.от смяна до смяна е съвсем нормален разход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #7 Отговорено 7 Юни, 2010 Добре си е колата. Нищо не пипай - особено гумичките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове