Jump to content
Ivo Koynov

B20z1 - разход на .....масло!

Recommended Posts

Колеги, изтъркалях 30-ина хил. км на CR-V-то, съответно масло съм сменял вече 4 пъти. Избирам качествени масла, полусинтетични, с вискозитет 10W40 (двигателя вече е над 200K км). В момента съм с YACOO VX500 (някои от вас може би знаят за тази марка :lol: ) Обаче каквото и масло да съм слагал досега, от смяна до смяна (8000 - 10 000 км) се налага да доливам 1 литър (винаги поддържам нивото на маслото малко под максимума и го проверявам редовно!)Въпроса ми е нормален ли е този разход на масло за този двигател и имам ли основание да се притеснявам? Стария ми боен Nissan, който не си знаеше километрите не гореше никаво масло (или пренебржимо малко, клоноящо към 0 количество), никога за близо 5 год. експоатация не съм му доливал масло от смяна до смяна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако и преди смяната (8-10000 км) нивото е малко под максимума, не е притеснително, но ако е на минимума можеш да се замислиш за смяна поне на гумичките ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

YACOO VX500 - масло с добри детергентно-диспергиращи (миещи) свойства, но освен да разтваря отложения има и частична разтворимост за гумените уплътнения!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

YACOO VX500 - масло с добри детергентно-диспергиращи (миещи) свойства, но освен да разтваря отложения има и частична разтворимост за гумените уплътнения!

...интересна информация, колега :lol: Би ли дал повечко подробности и обосновка?

А иначе ще конкретизирам въпроса си по-простичко и кратко така:

"Нормален ли е разход на масло 1 литър на 10 000 км за този двигател (B20Z1)?"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е.а си сложния въпрос съм задал!? :);) Хайде поне колегите с такива CR-V-та да кажат наливат ли масло, не наливат ли, по колко наливат и т.н. ;):P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,няма причини да се притесняваш 1л.от смяна до смяна е съвсем нормален разход.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре си е колата. Нищо не пипай - особено гумичките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...