Jump to content
CombiMan

Как да разбера дали колата ми има катализатор?

Recommended Posts

Здравейте,Купих си хонда сивик 1.4 90 коня (даже питах тук за съвет при покупката). Сега ще трябва да я регистрирам в общината за да й плащам данък. В декларацията, която попълвам има едно поле:7. Декларирам, че автомобилът с мощност до 74 kW .......... /притежава, не притежава/ действащо катализаторно устройство, считано от ........ г.Да ви питам, вие като си регистрирате колите какво попълвате там. Въпросите са ми два: Начи, тя колата фабрично може и да е имала катализатор, но вече да няма, как мога да знам това? Друго, което се чудя е добре, аджеба, може да има катализатор, ма аз откъде да знам дали е действащ? То това понятие е разтегливо. Па на всичкото отгоре и да знам "считано от .... г." начи няма как да знам кога точно италианския собственик е сложил (сменил) катализатора.Всъшност, имам някаква сервизна книжка, която така и не съм отварял май ще взема да погледна там дали пише нещо, но все пак въпросът си остава - не всички коли имат сервизни книжки, но и да имат това не е задължително да е отразено там.С други думи, до колко това поле от декларацията е важно какво пише в него? Дали ако имаш катализатор данъкът ти е по-евтин. Ами как се доказв, че не лъжеш? То всеки може да си напише, че има катализатор, а после върви го доказвай.Да пиша ли че имам, или не и от кога? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си с катализатор, данъка е наполовина. Никой не проверява дали наистина е така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В различните общини е различно. Преди три месеца регистрирах. Искаха ми документ от оторизиран сервиз (каквото и да значи това), че колата притежава катализатор. Пред канцеларията в данъчното на табло бяха изложени всички необходими документи и образци. На една бележка написани сервизите на които признават документа. Е ... къде да идат 15 леФа?А допреди година номерът е минавал само с декларация. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...