Jump to content
Г.Николов

РеставрациЯ на Honda Prelude

Recommended Posts

Здравеите на всички!Аз съм голям фен на Honda,и наи вече на Honda Prelude.Зимата ми предстои да взема шофиорска книжка и започнах от сега да мисля какво ще карам и ме хрумна идеята като се има предвид не големия бюджет с който разполагам да намеря някой Prelude който е с здраво купе и попреебан двигателр за по-малко пари.И през лятото лека полека да го стягам.И исках да ви попитам дали това е добра идея,дали има изобщо смисъл.Или ако си взема някой Prelude в добро състояние ще е хем по-евтино хем по-лесно.Какво е вашето мнение по моя ,,проблем,, ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да имаш такъв късмет,Хонда няма попреебани мотори.При Хонда двигателя винаги надживява купето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взе ми го от устата... Прелюд с читаво купе се намира трудно. Трябва да е от последните произведени (95-а, 96-а) и да е много пазен. Или пък някой вече да го е възстановявал... само че малко хора могат да го направят както трябва и е рядкост. Това ако говорим за 4-а генерация. 5-а може би вече са поцинковани, защото не съм виждал изгнил.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее значи шанса ми е малък да намеря Prelude със запазено купе.А ако попадна на вариант с купе което е в междинно положение спрямо купето карано от някой колега които му е взел душата на двигателя струва ли си да си играя да го стягам ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да ти кажа - не разбирам какво точно питаш...Да, Прелюд е кола, която си струва да бъде възстановена и гледана с много любов.Всичко се прави, но по-добре да правиш мотор отколкото започнала да гние ламарина. По-евтино е и по-лесно. Ламарината веднъж започне ли да гние няма спиране. Има, но е трудно и скъпо.Ако ще търсиш кола с проблем гледай да е в мотора а не в купето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, щом ти харесва прелюд, бюджета ти е ограничен, имаш мерак да чоплиш по колата, търси трета генерация с В20А3, мисля че това е колата, с която можеш да започнеш спокойно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Авторът да каже кой Прелюд всъщност му харесва,че май от там трябва да почнем.От личен опит с възстановяването ти казвам да не се занимаваш с глупости :D Ще сипеш една торба пари и пак няма да е както трябва.Накрая за десерт ще си я намериш задрана на някой паркинг и ще откачиш тотално.За да разбереш какво имам предвид-разгледай тук:http://www.cardomain.com/ride/2239982/Няма да казвам колко е тотала ако дръпна чертата сега,но ако продължаваш да упорстваш и това ще направя :P Идеята с цялото това реставриране е смотана на нашата възраст.Защото такава кола не трябва да се кара всеки ден и не трябва да се кара в София щото е като Бейрут след бомбандировките.Такава кола може да ти е просто хоби,но задължително трябва да имаш и друга.Накрая си купуваш един Акорд купе с много екстри и Прелюда ти остава да гние в гаража.А Акорда струва 5000лв :D Говоря ти от личен опит.Просто цялата работа е едно безмислено набиване на пари.

Редактирано от prelude

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече 3 години и нещо реставрирам и ъпгрейдвам моята, тая година най-сетне дойде ред на мотора и боята, като преди нея ще сменям заден десен панел, дясна врата и очиларка заради удар, както и вежда на левия панелзаради ръждата. Всъщност ръждата е най-трудно поправимото нещо. Става въпрос за 4 генерация. И аз не искам да смятам колко съм хвърлил досега, но ако го приемеш не само като да везмеш по-евтина и да я стегнеш, а и като хоби, което ти доставя удоволствие- мятай се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи моята идея е точно както е казал ,,batkosio,, да си я стягам за кеф и да имам една кола за дръпки.Смятам че Honda са едни от най-добрите коли за дръпки.А пък ще му мисля кво ще карам освен нея.Но опасениата са ми че много ще се набутам ако някой може приблизително да каже някаква цена.Иначе си мисля за 4 та генерация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Г.Николов колега не изкам де те отчайвам но трябва да си сигурен в това което изкаш! Като си взех първия акорд го правих две години с ограничен бюджет и все имаше какво да се прави по него :D . Сега втория скоро и той ще чукне две години а съм до никаде .Но това не трябва да те спира с кеф и мерак се правят чудеса :) .Още съм далеч от чудесата но .........

Ако е тръгнала ръжда и е много, а изкаш да я правиш няй малката стъпка е тоталното разглобяване ,кадето съм аз,а после филма става сериал без край.

Успех и дано си намериш твоята кола, и не се отказвай .Ако можеш цели се в по стара кола :D .

П.п жена ,порой и ръжда тръгнат ли спиране няма ;) .

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи моята идея е точно както е казал ,,batkosio,, да си я стягам за кеф и да имам една кола за дръпки.Смятам че Honda са едни от най-добрите коли за дръпки.А пък ще му мисля кво ще карам освен нея.Но опасениата са ми че много ще се набутам ако някой може приблизително да каже някаква цена.Иначе си мисля за 4 та генерация.

За дръпки взимаш кола,махаш всичко от нея и последното което те интересува е външния вид :D При дръпките важен е перформънса,не look-a.Ако обаче искаш хем така,хем иначе-отсега ти казвам че няма да стане.Ще мине много време,ще дадеш много пари и няма да е нито едното,нито другото.Ако под дръпки имаш предвид хлапашките изпълнения срещу немски легени пребити до смърт от цигани,които по случайност са се наредили до теб на светофара,то тогава всеки един Прелюд с 2.0 двигател ще ти свърши работа.Само да работи като хората.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да е с горе-долу приличен вид и да върви прилично.Но май ще е най-добре да си зема някой в движение и постепенно да го тунинговам.Като чета какво пешат колегите и се замислям по-усърдно цялата идея ще излезе голяма набутвация и е възможна нищо да не стане... не знам вече тотално се обърках... поне знам че искам да карам PRELUDE ;):D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... поне знам че искам да карам PRELUDE :D:D

:D Аз имам един Прелюд за продаване и много бяга и е стар ;) Червния в подписа ми ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене ще видиш доста голям зор с тази реставрация :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...