Jump to content
bizybone

Относно диаметъра на гуми ?

Recommended Posts

Здравейте колеги :D Карам Сивик 6 генерация д15з6.Времето се постопли и ще сменям зимните с летни гуми.Попадна ми оферта лети джанти обути с четири летни гуми.Двете гуми са Фулда-195/50/15, другите две Мишелин-195/55/15.Проблем ли е че двете са на по 50 а другите две на по 55?Когато използвам калкулатор за гуми ми дава разлика от 20мм в диаметъра, между едните и другите гуми.Твърде голяма ли е тази разлика, какви негативни ефекти могат да се получат, видимо дали ще си личи че двете гуми ще са по-високи?ПоздравиГеорги

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,ако по ниските са отпред няма да имаш проблеми и скоростомера ще ти показва вярно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При евентуална покупка точно така мисля да направя.По ниските за предни.Мой приятел ми вкарва разсъждения че можела да светне лампата на АБС-а.Вие какво мислите ?

Редактирано от bizybone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих сложил ниските отзад. Все пак картера ти е една от най-ниските точки на колата и 2см. са от огромно значение по нашите "прекрасни" пътища. Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма причина да свети абс-а от гумите.С по-ниския профил ще е по стабилна колата отпред.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гадно е с различни гуми, особено ако предните са по високи е много грозно отстрани, видимо е!по ниските отпред е варянт, ако не ти пука много много зимай ги, нее болка за умиране

Редактирано от sa6o46

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами на мойта 6ица серийния размер е 195/55 R15, но предполагам за твоя двигател в това купе е друг и отклонението в скоростомера ще зависи от това колко ти е серийният размер гуми, който го пише на вратата спрямо новите. Отпред слагай по запазените според мен. Ако не товариш хора или багаж много отзад, предполагам че не пречи да са по ниските отзад, ако са по изхабени или ако си речил така. Брат ми на пасата си купи две нови 225/50 R17 и ги ложи отпред, а на задните сложи използваните, които са заводския размер ама са по ниски 225/45 R17. Дава му отклонение, но на двигателните е по добре да са по запазените гуми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

недопустимо е да сложиш по-ниските гуми отзад....не е вярно и твърдението че по-добрите гуми са за двигателните колела,особено за коли с предно, нормално е да има разлика в широчината , дори забелязвам че излизат така все по-често да речем отпред 205 , отзад 225 или нещо подобно...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По нископрофилната дава по-бърза реакция при завиване ако е монтирана отпред. Комуникацията волан-път ще е по "взаимна" При така различните гуми с които разполагаш е важно какво търсиш. Грешка в показанията на километража ли прежалваш, или повече сигурност при резки маневри...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега остави размера, явно колкото хора във форума толкова мнения ще прочетеш. Просто виж кой комплект е по-запазен и го сложи отпред да ти е стабилна предницата.п.п. Аз 6 зими подред си сменям гумите сам и отпред съм на 185/65/14, а отзад съм 185/60/14 и нито колата ми е грозна нито пък е нестабилна. Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по запазените гуми се слагат ОТЗАД! това е закон, без значение предно, задно или 4х4!ако предните гуми имат по високо сцепление в сравнение със задните, се получава свръхзавиваемост (oversteering) в завой, което е много опасно (завърта колата)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето едно наистина добро мнение. И аз от много време "пея" че по-добрите гуми се слагат отзад ама никой не ме чува. Да добавя също, че една кола тръгва да се пързаля първо от към задницата :) Това малко не е по темата но е полезно :cool:По темата:Сложи наистина по-добрите гуми отзад ако има различия в тях, ако няма сложи си по-ниските гуми отпред. Разликата от 20мм си е доста видима и ако сложиш високите отпред ще си е доста грозно :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, взех въпросните гуми и ги сложих на колата.По ниските за предни.Визуално аз не намирам никаква разлика задницата да е по-висока или предницата по-ниска.Говорих гумаджия и ми каза че не е желателно при наличие на АБС да се кара с различни по диаметър гуми.Аз направих компромис защото след около месец заминавам извън страната и лятото няма да съм тук.Живот и здраве другото си купувам четири еднакви и не се занимавам с глупости.Благодаря за мненията и за помощта :) Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...