Radko 10 #1 Публикувано 25 Март, 2010 Здравейте колеги,Търсех в темите,но не можах да намеря до каква температура на въздуха и на асфалта можем да караме със зимните си гуми. Наложи ми се да тръгна за морето и ще остана тук до края на другата седмица. Като гледам прогнозите температурата в следващите дни ще се покачва, а аз съм още със зимните гуми. Каква е вероятността да си скапя новите гуми от Бургас до София?Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #2 Отговорено 25 Март, 2010 летните гуми се използват при температури над 8 градуса, защото под тази температура са много твърди и не държат добре автомобилът. Вероятността да си скапеш зимните гуми от Бургас до София сега, е много малка, освен ако не опитваш някави дрифтове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #3 Отговорено 25 Март, 2010 Не се притесняваи,нищо няма да им стане,можеш спокоино да се прибереш,но ще ти се наложи да ги смениш ако не искаш наистина да ги разсипеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #4 Отговорено 26 Март, 2010 Колкото е по висока скороста толкова повече загряват гумите, не карай с 260 че като нищо ще прегреят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mr_petroff 1 #5 Отговорено 26 Март, 2010 Според гумата и температурната и износоустойчивост , различно е , но 7 градуса ориентировачно . Ако афалта е горещ вече е проблем ,особенно при дълги преходи . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
доба CR-V 0 #6 Отговорено 24 Април, 2010 Зимните гуми (повечето) по данни от производителите не бива да се търкалят при темп>8-10 градуса. Обаче:Един приятел 2-ра година си кара зимните гуми-Пирели , колата е Рено Меган от магазина,купи го с тях и иска да ги скапета да си сложи всесезонни.Като изключим факта че бая вият,засега даже не са се изтъркали гумите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Leni 2 #7 Отговорено 24 Април, 2010 Да така е зимната гума се подменя с лятна ,но при температура на АСФАЛТА 8-10 градуса а не на обща климатична темпеартура. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове