Jump to content
vauche

Светна ЖЪЛТАТА лампа за СОНДАТА Heeellllpppp

Recommended Posts

Колеги здравеите,моят проблем е такъв.Мотора е d15z1 VTEC-E е мотора 90 коня.Но от една седмица ми светна жълтата лампа долу в дясно.При палене гасне за известно време и после пак светва и мисля, че вдигна малко оборотите на моменти ,но после се връщат.Надявам се някой да може да сподели опита си :ph34r: Редактирано от vauche

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ламбда сонда или някаква грешка :ph34r: Отивай на диагностик , ако си от София - Омбре или Бултрако ако ти се плащат повече пари , ако ли не виж статията как сам да си провериш коя грешка ти изписва ! Цена на ламбда сонда за твоя двигател - от Бултрако към 400 лв , втора ръка може и да намариш - провери в обявите , може и от Йбей - към 100-150 долара излизаха :D Не се препоръчва алтернативна ламбда сонда освен оригинална :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тая лампа се казва check engine и те алармира, когато компа смята, че нещо не е наред, подканяйки те да провериш. Как става това? Трябва да се докопаш до компютъра на колата, така нареченото ЕЦУ (ECU). То се намира вдясно, под жабката отстрани. За да достигнеш до него се маха крайчеца на мокета. От това което си писал, предполагам че колата ти е 5 генерация сивик.1во следваш тази тема: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=7245 за да видиш къде е компа и как да го свалиш.2ро - гледаш миганията на диода за да установиш коя е грешката: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=7373Добре е от време на време да се хвърля по 1 око на раздела Полезни Технически Теми :DПП. Колегата Тино ме е изпреварил :ph34r:

Редактирано от chris_barnes

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако имаш газова уредба, почни с посещение при читав газаджия/сервиз. При нестандартно бедна/богата смес може да ти светне лампата check engine - поне при Акорд знам колега, на който му се случи 1 единствен път и последен засега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами няма газ колата,ще проверя тези дни като имам време с това ECU,благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...