B7_ 56 #1 Публикувано 21 Февруари, 2010 (Редактирано) Колеги моля някои да ми помогне ако знае какво мога да направя по въпроса... Колата седи паркирана пред блока в които живея и много често се случва да минат и да ми направят малко ТУНИНГ с ключ но снощи явно се решили да го направят с желание и чертата която са направили мисля че ако се покажа от 6-тия етаж пак ще се вижда . Ако някои може да ми даде някаква идея с какво мога поне малко да намаля видимоста на одрасканото защото пребоядисването си ебало маиката аи последния път когато пребоядисвах издържа 1 ден докато ми сложат черта .. Кажете с какво мога да пробвам да я позалича. МЕРСИ Редактирано 21 Февруари, 2010 от B7_ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #2 Отговорено 21 Февруари, 2010 ако е толкова дълбока деругата както казваш, няма да мине само с пастиране. взеи малко боя, същата като твоита, с върха на игла вкарай в деругата и остави да изсъхне. след това с дрелка и паста пастирай детайла. ако ли не, кит, шприц и боя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #3 Отговорено 21 Февруари, 2010 С тези маркерните бои дето са като коректор няма ли да стане и после пак с паста както казва Питбулс! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B7_ 56 #4 Отговорено 21 Февруари, 2010 А откаде може да се намери такаф маркер с такав цвят? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #5 Отговорено 21 Февруари, 2010 То не е маркер а е шишенце с четчица като коректор. Мойто си го купих от дулъра на Хонда и струваше 16 или 20лв, не помня точно. Ако боята ти е оригиналната си виж ноера на боята на вратата и виж при дилъра на хонда.Сетих се и за още един начин, но не съм убеден че би свършил работа, така че нека и другите да го изкоментират. Да се облепи с бояджийско тиксо мястото така че да остане само резката. Да се покрие останалата част от панела с вестници или нещо друго за да не се цапа и после с подходящ спрей да се пръсне върху резката за да я попълни. Като засъхне пак да се мине с паста! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #6 Отговорено 21 Февруари, 2010 тогава ще трябва първо с водна шкура да се мине(2000), за да се махне появилия се от новата боя ръб. преди това трябва да се китоса деругата и да се шприцова, след това боята. и после най-добре целия детайл да се пастира, иначе ще се личи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dex2ex 5 #7 Отговорено 21 Февруари, 2010 Преди да се хвърлиш към коректори и спреиове опитаи със паста за драскотини-струва около 7-8 лева и се продава във техническите хипермаркети,в Метро също съм виждал.Трябва да си подбереш пастата по цвета на колата ти.Аз пробвах и не съм много очарован от резултата т.е.-почти нищо не стана но при мен боята е сребърен металик може би затова но предполагам ,че по-скъпа паста на известна фирма би дала някакъв свестен резултат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mercury 7 #8 Отговорено 21 Февруари, 2010 По-добре е да решиш проблема с драскача,а не да си боядисваш колата всеки ден. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #9 Отговорено 21 Февруари, 2010 Не искам да звуча като спам, дърта свекърва или нещо, ама бих предложил няколко неща:1во - Огледай дали дерат и другите коли или е само твоята (ако е само твоята, е много вероятно да паркираш на "нечие" място)2ро - Ако е така (за 1вото) просто слагай колата другаде3то - Ако случайно напипаш "доброжелателя" му сцепи тиквата (въпреки че насилието никога не е решение) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edimen 7 #10 Отговорено 21 Февруари, 2010 По-добре е да решиш проблема с драскача,а не да си боядисваш колата всеки ден.Съгласен съм за това, колега по-добре на паркинг я закарай колата ако можеш. Аз на твое място ако имах малко свободно време щях да поизчакам да видя кой е .. иначе с паста трудно да стане ако е такава драскотината с паста по-скоро ако има боя да се изкара Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B7_ 56 #11 Отговорено 21 Февруари, 2010 Ами не само моята а повечето тука са така пък и аз спирам на тротоара до улицата .. и явно като преминават покраи нея просто нещо му е хубаво да руши. Немога да стоя до сутрината всяка вечер да я пазя за жалост .. а сега съм и без книжка и не я карам много и се застоява на 1 място. Мисля че с паста няма да тане защото е до ламарина вижда се основата на боята отдуло ще ходя да разпитам за коректор и със паста полир М5 имам в колата и с нея да изласкам да видя какво ще се получи .. но чак сряда ще мога Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #12 Отговорено 21 Февруари, 2010 Гадна работа колега Проблема е в това, че паркираш на тротоара според мен, и кат минават разни старчоци ги е яд, че тротоара е зает, и затова драскат. Почти съм сигурен че не е някой келеш на 15-16. Ех мама йм, и на мен ми надраха така колата миналата есен - какво толкова търсят не зная...ще видят баба си някой ден, ама айде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA CLUBMAN 1 #13 Отговорено 9 Март, 2010 Колега искаш ли да ти дам телефона или сайта на едно детайлерче от София е и му кажи какъв е проблема - идва на място и решавате проблема... Занимава се с car-detailing от доста време и е бачкал в чужбина, ама не знам къде... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivomugen 無限 24 #14 Отговорено 9 Март, 2010 колега аз наскоро си взех този молив (нещо като пастел) помага,но зависи от дерлугата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA CLUBMAN 1 #15 Отговорено 9 Март, 2010 Колега имах същото на SONAX ама синичко и да ти кажа на първото миене пада... тези пастелчета са тъшак работа и винаги имат разлика с боята... даже на места е по-добре да си с драскотина от колкото с това пастелче, много яко си личи... поне според мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radeon4o 22 #16 Отговорено 9 Март, 2010 Колега, ако не си перфекционист можеш да си решиш проблема като си поръчаш едно коректорче от ибей.Линк коректор 1Линк коректор 2В описанието търговците са посочили с какви цветове разполагат. Моят го нямаше там, когато си поръчвах, ама писах на продавача и той го изнамери от някаде.Успех с проблема и ако спипаш лошото момче да го набиеш с кеф п.п колкото по-силно, толкова по-поучително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivomugen 無限 24 #17 Отговорено 9 Март, 2010 Колега имах същото на SONAX ама синичко и да ти кажа на първото миене пада... тези пастелчета са тъшак работа и винаги имат разлика с боята... даже на места е по-добре да си с драскотина от колкото с това пастелче, много яко си личи... поне според мен е не знам до колко е от значение но при мен цветът съвпадна идеално но за миенето скоро ще разбера едва от 3-4 дни е с пастела Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #18 Отговорено 9 Март, 2010 Както и да поправяш ще си личи.Затова колата на паркинг.Ще прежалиш 50лв. на месец или пълно автокаско и си я боядисвай всяка година. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #19 Отговорено 12 Март, 2010 Най-ефективно според мен е каско и една камерка да видиш кой я дере, ако е някой твой комшия застрахователя ще се радва да си иска парите лично от него, и ще видиш как ще спре да я дере Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B7_ 56 #20 Отговорено 12 Март, 2010 Ами за тези коректори ми казаха че били временни и после се изтривали след това говорих с продавача и тои ми каза че с боя и тампонче може да се намаца но лака няма да мога да го нанеса наи вероятно добре и ще стане мазало..... утре дано да е хубаво времето и ще пробвам със паста 3м и водна шкурка малко да видя какво ще стане !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA CLUBMAN 1 #21 Отговорено 18 Март, 2010 Аз мойте грижи с козметичните проблеми по колите ми си ги решавам ето при това момче https://sites.google.com/site/homecarwashsite/много е кадърен и е доста съвестен... препоръчвам ви го горещо, даже и само съвет да искате от него ВИНАГИ би ви помогнал... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове