Jump to content
maori1505

наводнение

Recommended Posts

Некъв ад задните седалки са подгизнали при резервната гума четири пръста вода:D.От къде влиза?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен беше от от уплътнението на стопа към купето, след като го оправих след няма и година започна да влиза през стъклото(ръба) и после през фасунгата и в купето но ако така ще го видиш по водата в стопа. Може да влиза и през шибидаха и от не малко др. места :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че влиза някъде от долу.Сещам се че преди около седмица нагазих в една половин метрова вада и май не съм возил никой от тогава,а днес жена ми седна и...Може ли да е от калниците или неква дупка на купето?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега свали отзад капачките които са направени дасе сменят крушките и светни със фенер нещо да видиш как е положението че аз от дясно такава дупка имам като яице ама мисе струва че ми влиза вода и от стоповете ама неми се занимава да свалям цялата конзола сега,пиши да кажеш какво е станало че ми е интересно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ли тапичка под резервната гума ? Не знам как е при 5та, но при 4та генерация под резервната гума има една тапичка може от там да е влязло ( ако е корозирала примерно), ако си газил в дълбоки води !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-често влиза от уплътнението на стоповете, изчисти го.При мен беше така.Вероятно е да влиза и от клапите за вентилиране на купето, които са под задната броня отстрани.Огледай я отдолу да няма дупки от ръжда, ама това е най-малко вероятно.Подсуши всичко старателно, караш в локви и гледаш.Или чакаш да завали.Може и да поливаш с вода и да гледаш къде ще просълзи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ръжда никаква,дупки също, уплътненията са добре, но най вероятно е от вентилиране на купето защото там има следи от стичала се кална вода също и някъде зад шофьора защото като махнах седалката по колана имаше много мухал значи там редовно се мокри така че е някъде около праговете или уплътненията на вратата.Като поливам с вода не влиза от никъде нвсичко се отцежда под купето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги ,имам купе 5 ген. 95 год.Като го взех имаше дупки на веждите и под стоповете и то доста големи.Ремонтирах сам колата си и направих всичко възможно да стане здрава и да издържи възможно наи много време без да имам проблеми от това естество!Още първата зима забелязох,че имам вода в багажника при резервнвта гума! Учудих се много и като го подсуших започнах да поливам колата от горе ,от долу с водоструика в порядъка на час! Като я подсуших от вън и отворих да я прегледам от вътре констатирах,че е суха! Тази зима се случи същото и мисля че просто правят голям конденз и наводняват багажниците.Това маи важи за всички японски коли ,защото баща ми има митсубиши колт,което също се пълни с вода при резервната гума!Сега съм решил да пробия на наи-ниските точки в багажника няколко дупки за да може просто да си изтича,защото целият ми инстумент е потънал в ръжда!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а случайно да ви се намира на тавана шибидах на който да са се запушили тръбичките за оттичане?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

миналата зима също имаше конденз но седалката ми не беше прогизнала.а в багажника можех да си гледам златна рибка.тогава обаче не минах през половин метрова вада 4 пъти.не е от конденз не си дупчи колата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами отзад нали се сваля много лесно и бързо едната пластмаса над подлакътника свали я и виж там какво става,аз дане пускам нова тема ама при мен единия стоп се пълни със вода как се оправя със нов или има вариянт некъв мерси предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще кажете колеги да ви издам ли таината от каде е?При моя хеч 5 ген.имаше сащо много вода в багажника,пробвах вашите вариянти резултат 0.Махнете декоративните лаисни на покрива 2 черни далги от пред до отзад,отзадната страна кадето е 3 та врата ще видите как фугата се е процепила почиствате я силикон и сте готови,УСПЕХ и пишете дали проблема се е решил

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги ,имам купе 5 ген. 95 год.Като го взех имаше дупки на веждите и под стоповете и то доста големи.Ремонтирах сам колата си и направих всичко възможно да стане здрава и да издържи възможно наи много време без да имам проблеми от това естество!Още първата зима забелязох,че имам вода в багажника при резервнвта гума! Учудих се много и като го подсуших започнах да поливам колата от горе ,от долу с водоструика в порядъка на час! Като я подсуших от вън и отворих да я прегледам от вътре констатирах,че е суха! Тази зима се случи същото и мисля че просто правят голям конденз и наводняват багажниците.Това маи важи за всички японски коли ,защото баща ми има митсубиши колт,което също се пълни с вода при резервната гума!Сега съм решил да пробия на наи-ниските точки в багажника няколко дупки за да може просто да си изтича,защото целият ми инстумент е потънал в ръжда!

Колега при теб вероятноста от конденз съществува и щом уплътненията са ти добре най-вероятно е така. Но при нас с хечовете място за такава вероятност няма при мен днес също имаше мокър багажник и направо е мистерия поогледах от къде може да влиза влага и от никъде не видях.Кората ми е суха само багажника е мокър и все още умувам къде е проблема. Мога да посъветвам колегата да си види уплътненията, но не знам какви трябва да са че влагата да достигне чак до задните седалки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес видях от къде е водата при мен.След като всичко беше сухо и заваля след около 10 км. в дъжда отворих и гледам около 100 мл. точно където са тапите на дъното на багажника пропускат от долу на горе.За цепки под декоративните лайсни проверих ,но при мен са миниатюрни(но имаше де)не влиза от там.Стигам до извода че при всеки е индивидуално, така че като ви е суха колата след десетина километра спирате и оглеждате щото ако е отдолу не става с маркуча.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си мислех че е от тапите но днес на Витарата открихме това:

Публикувано изображение

доста водица имаше... това е бил доста сериозен демидж

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития