ManiaK 390 #1 Публикувано 2 Февруари, 2010 Тази тема може би ще е безинтересна за някой колеги (за тези които нямат кожени салони ) но за други се надявам да бъде полезна!сега по темата... С тези екстремно ниски температури сега а и лятото в големите горещини кожените салони са изложенини на сериозно изпитание. Всички са виждали захабени или изсъхнали и напукани кожи които не са никак красиви. Както пряката слънчева светлина и високите температури, така и ниските температури също изсушават кожата, и тя губи еластичноста си и се напуква. Съществуват доста версии как трябва да се подхранва една кожа (от тоалетно мляко през течен парафин че до доста скъпите специални лусиони), но аз искам да чуя и вашия вариянт... нека всеки напише с какви препарати почистава и подхранва или "смазва" кожения салон! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 919 #2 Отговорено 2 Февруари, 2010 Turtle и Sonax имат такива продукти.Ползвал съм Turtle, но мисля да пробвам волана със Sonax, макар че ги плюят нещо, за другите им продукти! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Percussive 2 #3 Отговорено 3 Февруари, 2010 Аз си купих този на SONAX и за сега съм доста доволен.Той почиства салона от замърсявания и отделно подхранва кожата и хубавото е,че не попива бавно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gallagher 0 #4 Отговорено 3 Февруари, 2010 Аз ползвам Turtle Wax и съм много доволен, лесно се разнася и попива сравнително бързо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #5 Отговорено 3 Февруари, 2010 (Редактирано) Може да изглежда смешно, но чух, че става с крем Нивеа и пробвах, есента мазах целия салон два пъти и съм много доволен. Намазваш с мека кърпа и оставаш крема за една нощ, на другия ден е готова Кожата стана мека и лъскава Редактирано 3 Февруари, 2010 от PARUSHEV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dex2ex 5 #6 Отговорено 5 Февруари, 2010 И аз ползвам Turtle wax -става но преди това бях взел една вакса българско производство за 4.50лв и смея да твърдя че ефекта беше по добър,седалките омекваха и кожата ставаше еластична.Само да уточня нещо моят салон е от изкуствена кожа -т.е. балатум и доколкото гледах препаратите са универсални за истинска и за фалшива кожа се този.Все си мисля че трябва да има някакво мазало специално за имитация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #7 Отговорено 6 Февруари, 2010 С таз нивея изчезват ли бръчките а сега по темата на Sonax съм фен за сега сам предоволен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MachineMan 1 #8 Отговорено 7 Февруари, 2010 Във форума на тунинг.бг имаше такава тема, ама не ми се търси. Иначе и там старите тапицери препоръчваха Сонакс Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Otto Kluge 10 #9 Отговорено 8 Февруари, 2010 Експертите твърдят, че кожата по седалките трябва да се гледа като собствената кожа Когато имах кола с кожен салон съм си купувал специални (уж) препарати за кожа. Най-често обаче минавах с един много влажен парцал и мисля, че беше достатъчно. Но си зависи от кожата. Ако не е качествена нищо не помага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #10 Отговорено 8 Февруари, 2010 като цяло от информацията която събрах от тук и от другите форуми, трудното не е толкова в почистването (то става лесно, може и само с влажна кърпа) колкото в подхранването на кожата за да може да е еластична за да не се напукава! За сега като най-добри се отличават препаратите на Sonax и Turtle wax, а веднага след тях се нарежда подхранването с тоалетно мляко (много положителни мнения има за това по всички форуми) и последното за което има най-противоречиви мнения е течния парафин... прави кожата да изглежда добре, но много хора казват че я запечатва и тя не може да диша и така се захабява по-бързо. Някой има ли някакви отзиви за това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #11 Отговорено 8 Февруари, 2010 sonax и тоалетно мляко са достатъчни за поддръжката. Най-важното е да ползвате дънки без капси и ципове на задните джобове, иначе кожените салони на Хонда са изключително качествени и дълготрайни, за разлика от повечето други марки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BENJI_CRX 8 #12 Отговорено 8 Февруари, 2010 За да се подържа еластична кожата е хубаво от време на време да се маже с трансформаторно масло, като се нанася е хубаво да се остави няколко часа и после със сух парцал се забърсва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пешеходеца 1 #13 Отговорено 7 Април, 2010 супер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #14 Отговорено 7 Май, 2010 За да се подържа еластична кожата е хубаво от време на време да се маже с трансформаторно масло, като се нанася е хубаво да се остави няколко часа и после със сух парцал се забърсва.Трафовете, знам че ги точат и маслото отива право в резервоара на някоя печка от типя на Гоуф 2 например. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Voyager 26 #15 Отговорено 9 Май, 2010 Колеги, горещо препоръчвам на всички един израелски продукт - SANO. Преди време се интересувах от същия въпрос и в друг "японски" форум попаднах на предложението за този продукт. Изпробвах го и съм изключително доволен. Препоръча го колега - музеен работник, който пишеше, че от години мажат експонатите с него и по-добро нещо на пазара няма. От тогава мажа с него всичко кожено, което имам. Особено подходящ също така за обувки, защото притежава антистатичен ефект и изключително трудно по тях полепва прах. Цена - 10 лева.Между другото отготава станах фен на тази марка - произвеждат абслютно цялата гама от необходимата домашна химия, по-скъпи са от другите аналози на пазара, но си струват парите. В момента вкъщи всичко е САНО.Иначе в другия форум имаше и предложения за мазане с най-обикновено бебешко мляко и пак крем Нивеа, а също така и да не се ползват препарати, съдържащи силикони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dex2ex 5 #16 Отговорено 9 Май, 2010 +1 за марката САНО.Въпреки че продуктите са Израелски качеството е отлично,около 10 години използвам препарат за миене на стъкла от тази марка и смея да твърдя че е най-доброто което се среща на пазара.Верно по скъп е дори и от прехвалените и рекламирани продукти но си струва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #17 Отговорено 14 Май, 2010 SONAX e добре за кожата.ползвал съм го и съм доволен.мой приятел внася професионални препарати за потдръжка и почистване на автомобили и сега си взимам един препарат който прилича на мляко. ползва се за почистване и за подхранване на кожата. аз се занимавам с автотапицерии и го препоръчвам на всички мои клиенти и за сега няма недоволни.колкото за масло недей да мажеш-ще направиш грешка.не ти препоръчвам и такива силиконови спрейове дето ги продават навсякъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове