manch 29 #1 Публикувано 31 Януари, 2010 Колеги може ли някои да ми обясни как става паркирането.Снимка знак Когато е работно време 8:30 до 18:30 е ясно плащаш - спираш. А когато е неработен ден (визирам днес) гледам горе пише 7:30 до 21:30? На работа съм от 20:00 днес до 8:00 утре. Мога ли да си оставя колата там в този период или ще ми я закопчаят? Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
velkoto 7 #2 Отговорено 31 Януари, 2010 Оставяй е смело, няма да имаш проблем. Плаща се само в оказаното от знака време, през останалото време и през почивни дни е напълно безплатно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manch 29 #3 Отговорено 31 Януари, 2010 Дано да си прав колега, да не ходя да си я търся някъде по паркингите сутринта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #4 Отговорено 31 Януари, 2010 Прав е, споко. Знака най-отгоре е стандартен и се слага на всички места, към които работи паяк. Той е просто универсален и показва, че службата на софийски гаражи работи от 7:30 до 21:30. Това важи например за инвалидните места. Ако спреш на инвалидно място, без значение от деня от седмица, ще дойдат да те вдигнат в рамките на този 12 часов диапазон. Обаче ако спреш на синя зона в почивен ден... никой нищо няма да ти стори. Или пък ако спреш на синя заона след 18:30, въпреки, че паяците бачкат нямат право да те вдигнат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manch 29 #5 Отговорено 31 Януари, 2010 Благодаря колеги!! Лека неделна вечер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sCoff 38 #6 Отговорено 31 Януари, 2010 От синя зона не вдигат, само закопчават. Въпроса е да не те закопчаят след 7:30. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusco 21 #7 Отговорено 1 Февруари, 2010 Сините зони из София са, така да се каже, с различно "работно време". Някъде до 18:00, някъде до 18:30 и т.н.Най-добрият вариант е да се прати СМС, все едно си плащаш паркинга.Ако все още е платен(в "работно" време) - получаваш СМС отговор, че си платил успешно. Евентуално след 2 часа получаваш още един СМС с "подкана" да си платиш пак.Ако обаче е изтекло "работното" време - получаваш СМС, че НЕ са ти начислени пари за паркинг.Жертваш 20 ст, но избягваш много неприятности. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #8 Отговорено 1 Февруари, 2010 Колега и гледай внимателно знаците че ако спреж на служебен абонамент някои са до 21,30 и може да ти викнат паякамакар че не съм сигурен след 18.30 и през почивните дни дали изопщо минават паяци Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове