Jump to content

Recommended Posts

Снощи ми мина през ума идеята за тема свързана с пътуванията.И по-точно такава в която всеки да опише интересни маршрути (мен лично ме вълнуват тия в България),пътища по които е препоръчително да се минава,добри места за нощувки,за хранене и за разглеждане с максимално подробни координати.Говоря за това да се споделят само преживени лично неща,а не такива от сорта на "чух че...еди кой си каза че било..."и т.н.Какво ще кажете? :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е много интересно

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Примерно хубави места за студентски празници ( хижи,ресторанти, вили); приятни местенца за ски (какви цени и условия); хубави места за пикник с барбекю; За любителите на риболова ( къде кълве най - много :) ) и т.н. P.S. Добра идея, мисля, че ще от полза такава тема колега :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм завладян от очарованието на нашите планини /по - конкретно Пирин, Рила и Родопи/, напрежението и очакването да се доближиш до тях, да зърнеш заснежените им върхове през зимата /особено за любителите на ски спорта/, туристическите преходи - по - малко авто и повече пешеходни /за предпочитане през останалите три сезона/, ползотворното действие на тишината, спокойствието, чистият въздух, зареждането с позитивна енергия или с две думи бягството на един баир будала от лудницата на големия град :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята за темата е много хубава, но ми се иска, колегите пишещи в нея да прилагат и снимки за да се зарибяваме още повече.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е много добра колега.Пускай я веднага.Само избери добро и запомнящо се заглавие,и дано модовете се справят с рекламата :)

 

Нещо от сорта на “опознай родината за да я обикнеш“ мисля че ще свърши работа.Успех

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще има имена на хотели и заведения, наистина може да заприлича на реклама.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,за това с рекламата не се сетих,защото не изхождах от тази гледна точка>Идеята е да не се луташ а да ползваш места за нощувка и храна които са изпитани и хората са доволни.Така почивката би била много по-приятна.Ще се пестят нерви.Не мисля че ще е кой знае каква реклама ако ви кажа примерно като идете в Рожен да отседнете при кака Светла - супер гостоприемна женица,която готви супер и е много уютно там.Аз не печеля нищо.Тя няма да спечели милиони от това че е похвалена тук - колко хора ще се възползват?Ще спечелят само хората стигнали дотам. :) А туристически преходи с раница на гърба приемам с радост...много ме зареждат.Може дори да се направи нещо организирано.Примерно посочват се дати за някакъв вид почивка,било разходка с колите или пеш и който може и има желание се включва.Много по - добре се опознават хората отколкото тук пред мониторите и клавиатурите.Давайте мнения и ако мислите че е смислено да и се измисли подходящо заглавие и да се почва.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фирмата в която работя има договор за обслужване на клоновете на една от многото ни банки.Но това на страна,мисълта ми е че на последната обилколка минахме през 79 града ,и да ви кажа никога несъм подозирал ,че има толкова интересни места в България.Идеята е прекрасна и е хубаво, описания и предложения да бъдат съпроводени със снимки.Шефа ми даже се беше запалил много по рано за обиколка на БГ. и си е взел карта с всички забележителности на родината ни,и си ги попълва, даже и печати има от посещенията .Лятото възнамерявам и аз да обиколя поне 8 до 10 града ако ,се пооправят нещата с финансите де .Много интересна тема ще стане :rolleyes: .

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде казвайте,показвайте красотите на България. Аз искам да отида на някое усамотено местенце навътре в гората,сред природата.Някой ако е ходил на подобно място,да споделя,ще съм му много благодарен. :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер тема... една моя цел и мечта е да обиколя България с Хондичката си :D

 

Ето едно-две предложения:

 

1. Етрополския манастир. Местенцето е прекрасно. Минава се по магистралата първо /тази за Варна/ и после се отбива от нея за да се мине през много хубав балан. Страшна красота. Самия манастир предлага стаи за почивка! На снимката, постройката с цветята и сателитката е "хотелчето". Не знам какви са условията, но изглежда обещаващо. Ние отидохме за разходката, само за един ден, като посетихме и водопадчето там. Много е красиво, прилагам снимка. :P

 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

 

2. Рилските езера. Препоръчвам да се мине през малко по-заобиколния път, мисля, че това е този, който минава на излизане от София през кв. Драгалевци и нататък. След това, когато се започне катеренето по самата планина, гледката през лятото /защото тогава съм ходил/ е неземна! Чувстваш се смачкан от ридовете, от гигантските борове, стръмните склонове. И всичко толкова зелено, ярко. Абе чиста красота. След това, като се качите хоре препоръчвам да се спи /не мога да дам име на хотел/хижа, защото не съм отсядал/ в селото, а не в хижите при самите езера. Ако решите има лифт, който можете да вземете от селцето долу до началото на пътеката за езерата горе. Страааашно е красиво, няма равно и по време на возенето на лифта, и след това. Ние направихме грешката да спим в една хижа, която се намира на брега на второто езеро, ако ги броим от лифта нататък. На никого не препоръчвам да спи там - на вид постройката изглежда като изоставена, вътре има общи стаи с по 30 нара /вид легло/. Много е неприятно да спиш до непознат човек, аз лично не се кефя, може и да съм глезен. В началото на езерата, след като слезнете от лифта има много хубава, обновена хижа. Но не знам какви са цените там. Знам само от приятели, че селцето в подножието е много приятно за спане. За жалост не мога да приложа снимки, не намирам къде съм ги сложил.

 

3. Ловеч - самия град, и пътя към него /мисля, че има само един считано от София като начална точка/. Страхотен град, а пътя след магистралата също е приятен /не знам като настилка как е/. След или преди да посетите Ловеч, можете да се отбиете до пещера "Съевата дупка". Ако попаднете на добър гид ще ви е забавно, защото във формите, които природата е изваяла през годините, се виждат много интересни и понякога забавни неща. Забележителности в Ловеч са основно възрожденската архитектура, моста на К.Фичето и една крепостта на Ловеч. Има и известен музей, но в него не успях да влезна. Ние спахме, беше преди около 4 години, в един туристически дом, нещо като хотел-хижа. Не лоши условия, но не го препоръчвам. Има си хотели бол вече, тъй като се провеждат фестовете все пак там.

Снимки: Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

 

4. Мелник - Моя любима дестинация. Много спокойно и страшно опианително местенце. Винаги съм готов да отида там и да изпия една кана Мелнишко вино. Самия път, тъй като е международния за Гърция, не е особено красив, макарче се виждат и красоти, но след като се отбиеш от магистралата става по-интересно и красиво. Препоръчвам да се посети Кордупулувата /не знам дали така се пише/ къща. И да се хване гид, за да се обясни кое-какво-как-защо е ставало. Това малко градче е моят рай - страхотно спокойствие ако сте през седмицата и извън сезона. И там има останки от крепост, която може да се посети. Вижте също да отидете при скалната изба "При Шестака" /Казва се така, защото собственика има шест пръста :P/. Виното не може да се каже, че е кой знае какво, но изгледа от мястото е страхотно, а и си има чар да пийнеш винце, наточено от бъчвичка. Прилагам снимка на Кордупулувата къща и на Мелник, сниман от хотела, в който бяхме. Тъй като бяхме организирана екскурзия, нямахме избор и там, таа не беше особено добър. Мисля, че това е т.нар. "Хотел Мелник".

Преди да отидете в Мелник, или след като се връщате, можете да минете през Св. Петка. Това е църквата при мястото, което е обитавала Ванга. Самата църква не е нещо особено, защото е изписвана от художник, чиито стил аз не харесвам но... извиращата вода е много интересна, примерно. За мен мястото носи положителна енергия. Ааа, да, до Мелник, относително, се намира Роженския манастир. Пътя до него, който е в рамките на десетина километра, и самия манастир си заслужават. Местността около манастира е прекрасна.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

 

Засега това е от мен. Имам и още места, които мога да предложа, но за един пост - толкова. :D

 

П.П.: Лели, ама то това е само идея, аз от радост, че има такава тема реших, че вече е факт и не погледнах, че е само проект. Моля, модераторите, да не трият мнението ми, че се занимавах сума време да го пиша. :P

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рила планина:1. гр. Самоков - с. Говедарци /невероятно място, има поне 4 - 5 места, където можете да отседнете/. От селото до школата за скиори се придвижвате с автомобил и спирате около нея /има платен и безплатен паркинг/. Оставяте колата и ... Ви чака изкачване по маркирана пътека /желателно е да се снабдите с планинска карта/ покрай хижа Мальовица, езерата и така до връх Мальовица. Разстоянието е средно около 4 часа, приблизително толкова време отнема и слизането.2. с. Говедарци - гр. Самоков - Боровец /кабинковия лифт до Ястребец/ и отново пешеходен преход по маркирана пътека покрай хижа Мусала, езерата, заслон Ледено езеро и така до връх Мусала. Изкачването и слизането е в рамките на 7 - 8 часа. Задължителна проверка на работното време на лифта основно заради планирането на времето за слизане !!!3. гр. Сапарева баня - Паничище - 7 Рилски езера /колегата вече описа тази дестинация, на мен ми е една от любимите/. Качете се на връх Харамията !!! Ако замръкнете в планината се спи задължително на първата хижа /тази до лифта/, в противен случай - в Паничище !Въпросните маршрути са много приятни особено през пролетта и лятото.Посочените разстояния са приблизителни, като много зависи от персоналната подготовка за изкачване.Задължително добре екипирани със здрави обувки, дишащи дрехи и дъждобрани.Повече от ясно е да носите фотоапарат или камера. Гледките са невероятни !!! Засега толкова :DП.П. И аз се отнесох в писането в тази идея за тема ! Ще откриваме ли вече самата тема ?

Редактирано от zikofb

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво е момциии,вие направо я захванахте...няма лошо.Ами не знам дали ще има тема,май трябва модовете или админа да се произнесат.За съжаление аз съм малко назад със снимковия материал че сме шетали тук-там но сравнително отскоро имаме цифрово фото и малкото ми други снимки са на хартия...както и да е.Ако има тема ще и трябва заглавие.Давайте предложения и за това.На мен ми хрумна примерно "Същата различна България"....в смисъл че ще се видят толкова различни неща от това което познаваме.... :D ,макар и в същата страна.Та...да изчакаме думата на съдиите?Ще има ли или не.И ако има и лепваме заглавие и почва да се набира полезен материал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

веднага ви казвам ВИП комплекса в село Сърница (язовир Доспад) уникално място просто , останах без абсолютно никакви забележки...напълно девствена природа, вилички на 50 метра от язовира с площадка за деца , има освен барбекю на всяка виличка , едно голямо на полянката за по-големи събирания.В самите вили е супер луксозно , за тези цени още не мога да повярвам...падаше се 28 лв на човек вилата е двуетажна долу има голям хол много луксозен с голяма плазма , 2 хладилника , печка и всичко необходимо , 2 спални много приятни (големи) като и двете си имат отделни бани! терасата е голяма с изглед към язовира... просто е уникално , препоръчвам го горещо на всички !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Аз съм за тази тема. Обаче чакам от вас предложения в кой раздел да бъде (моето предложение е срещи и мероприятия). Кой ще я оформя, аз ще я редактирам физически, но е добре постовете вътре да бъдат еднотипни там. Да кажем като това на Shefa. Проблеми с темата няма. Само кажете кой има желания да и бъде редактор.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От мен предложенията са Басарбовския склен манастир близо до село Иваново където пак има скални манастири( намират се на 25 км от Русе). Ходих в края на лятото. Прекрасна гледка от терасата на манастира в Басарбово. До самия манастир тече рекичка, а малко по нататък има и язовир , пишеше на една табела за спортен риболов :lol: Зимно време сигурно е още по-хубаво, но ....за съжаление не съм ходил по това време на годината. дано ви хареса.Изживяването е един път!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за тази тема. Обаче чакам от вас предложения в кой раздел да бъде (моето предложение е срещи и мероприятия). Кой ще я оформя, аз ще я редактирам физически, но е добре постовете вътре да бъдат еднотипни там. Да кажем като това на Shefa. Проблеми с темата няма. Само кажете кой има желания да и бъде редактор.

Идеята за такава тема е идеална. За да избегнем директна реклама, модераторие ще скриват имената на публикуваните хижи, хотелчета и т.н.Срещу скромната сума от 5лв да речем, на л.с. модераторите ще ви разкрият по едно име. За всяко следващо ще се предвиди отстъпка.За редовни заинтересувани ще има специални отстъпки :(:lol:;) Майтап да става. Всичко, което написах е съвсем на шега, че току виж някой ме погнал да ме линчува, а покрай мен и колегите!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще има имена на хотели и заведения, наистина може да заприлича на реклама.

Ако някой е улучил добър хотел или заведение, защо да не го сподели с името. Колко от потребителите имат хотели, че се притеснявате от рекламата. Все пак решението е на модераторите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак четете между редовете :angry:

Майтап да става. Всичко, което написах е съвсем на шега, че току виж някой ме погнал да ме линчува, а покрай мен и колегите!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ще може ли да се пише и за места на които да не се ходи, т.е. сме останали недоволни??? Мисля че това също е важно едно пътуване да бъде страхотно.Естествено смятам че всички мнения,положителни или отрицателни трябва да са подплътени със снимки.

 

А относно еднотипността на постовете,смятам че мод/админ екипа трябва да направи нещо като формуляр (в първия пост примерно) който да се попълва (copy-paste) от нас + свободен текст.

 

Чакам темата с нетърпение.

 

 

п.п. Ако на автора на темата му допада идеята ми, нека той предложи първите няколко “точки“

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На автора му допада всичко което ще е полезна информация,включително това къде да НЕ ходим и защо!Как точно да се оформят нещата...нека се изчисти в движение.Да,постовете трябва да са опростени и еднотипни,за да не става мазало.Маршрут,коментар,снимки.Предполагам че ще пишат разумни хора и няма да се налагат кой знае какви корекции,но все пак Шефчето да стане оформител?А?И за заглавието какво правим?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата ще бъде изтрита.Започнете нова такава само че направо подредена и изчистена.Ще е полезна за хората.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...