Jump to content
chirenski

Замръзнала врата/брава - РЕШЕНИЕ

Recommended Posts

Здравейте колеги ! Искам да разкажа относно моя проблем с влизането в колата, видях ,че няма такава тема затова и пиша.

От 2-3 месеца се поболях вратите ми замръзват в смисъл стане студено няма отваряне какво ли не правих мазах с парафин, свалих всички механизми отвътре: щанги,брава, ключалка, маншончето на ел.машинката, навсякъде напръсках с течна грес. Преди два дни стана студено във Варна и пак не се отвори вратата (отваря се отвън с ключ, а отвътре не може да се отключи), преди 10 мин разглобих кората за да видя какво точно замръзва като през цялото време обвинявам бравата на вратата. Отговорът на загадката е МАШИНКАТА ЗА ЦЕНТРАЛНО (моята е китайска предполагам за 2лв.от този тип):

Публикувано изображение

въпреки,че и напълних маншончето с грес тя пак е замръзнала отвътре сега ще я сменя с по читава и се надявам да забравя за този проблем.

В момента я машинка е в коша и врата се отключва и заключва от вътре и от вън като нова.

Да поясня машинка в топло време си бачка идеално, хванах я докато навън е -11 градуса :punk:

Няколко съвета преди зимата:

1-Преди да стане студено всички гумени уплътнения се мажат с парафин,глицерин, силиконов спрей. Аз лично ползвам последното.

2-Хубаво е да разглобите целите механизми(ако ви създават проблеми да не вземе някой на Хонда 2008 да разглобява врати и кори :) ) Първо почиствате с спрей на име WD-40, след това с флакон течна грес се пълнят брави и ключалки.

Мисля ,че ако се спазят тези две процедури както трябва,ще стойте на топло в колата, а не да се чудете дали да духате, дали да пикайте в ключалката :D Дано да съм бил полезен на някой !

Редактирано от chirenski

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземаш една спринцовка с игла. Пълниш я със спирт,колкото се може по-висок градус и като Жеймс Бонд цръкваш по малко в ключалката и по уплътненията на вратата.Действа безотказно!Така размразихме и 4-те врати на опела на брат ми :punk: Те това е бабешкия съвет от мене. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих добавил че е желателно да не използвате син спирт за горене.Един път пробвах на бяла кола, после вратата стана виолетова.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярвам, че концентрирана, зимна течност за чистачки, ще свърши също работа. Аз си нося пръскалка, от препарат за стъкло, с концентрат и върши чудеса - размразява ключалки, стъкла, гумената част на чистачки, лед от фаровете. П.С. Концентрата е за - 80 градуса, петролска течност.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...