chirenski 18 #1 Публикувано 22 Януари, 2010 (Редактирано) Здравейте колеги ! Искам да разкажа относно моя проблем с влизането в колата, видях ,че няма такава тема затова и пиша. От 2-3 месеца се поболях вратите ми замръзват в смисъл стане студено няма отваряне какво ли не правих мазах с парафин, свалих всички механизми отвътре: щанги,брава, ключалка, маншончето на ел.машинката, навсякъде напръсках с течна грес. Преди два дни стана студено във Варна и пак не се отвори вратата (отваря се отвън с ключ, а отвътре не може да се отключи), преди 10 мин разглобих кората за да видя какво точно замръзва като през цялото време обвинявам бравата на вратата. Отговорът на загадката е МАШИНКАТА ЗА ЦЕНТРАЛНО (моята е китайска предполагам за 2лв.от този тип): въпреки,че и напълних маншончето с грес тя пак е замръзнала отвътре сега ще я сменя с по читава и се надявам да забравя за този проблем. В момента я машинка е в коша и врата се отключва и заключва от вътре и от вън като нова. Да поясня машинка в топло време си бачка идеално, хванах я докато навън е -11 градуса Няколко съвета преди зимата: 1-Преди да стане студено всички гумени уплътнения се мажат с парафин,глицерин, силиконов спрей. Аз лично ползвам последното. 2-Хубаво е да разглобите целите механизми(ако ви създават проблеми да не вземе някой на Хонда 2008 да разглобява врати и кори ) Първо почиствате с спрей на име WD-40, след това с флакон течна грес се пълнят брави и ключалки. Мисля ,че ако се спазят тези две процедури както трябва,ще стойте на топло в колата, а не да се чудете дали да духате, дали да пикайте в ключалката Дано да съм бил полезен на някой ! Редактирано 22 Януари, 2010 от chirenski Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martjo 35 #2 Отговорено 22 Януари, 2010 Вземаш една спринцовка с игла. Пълниш я със спирт,колкото се може по-висок градус и като Жеймс Бонд цръкваш по малко в ключалката и по уплътненията на вратата.Действа безотказно!Така размразихме и 4-те врати на опела на брат ми Те това е бабешкия съвет от мене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dex2ex 5 #3 Отговорено 22 Януари, 2010 Бих добавил че е желателно да не използвате син спирт за горене.Един път пробвах на бяла кола, после вратата стана виолетова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #4 Отговорено 22 Януари, 2010 Вярвам, че концентрирана, зимна течност за чистачки, ще свърши също работа. Аз си нося пръскалка, от препарат за стъкло, с концентрат и върши чудеса - размразява ключалки, стъкла, гумената част на чистачки, лед от фаровете. П.С. Концентрата е за - 80 градуса, петролска течност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове