Jump to content
Dimteam

Алармата не винаги отключва и заключва.

Recommended Posts

Поради причината че Акорда няма фабрична аларма а само централно се наложи да сложа аларма заради каското. И още в самото начало забелязах че не винаги отключваше но след няколко цъкания на бутончето земе та отключи. След това проблема затихва и сичко е нормално. После няколко пъти ми сви номер като не искаше и да заключва. Докато тази сутрин ми скъса нервите. Не искаше да отключи и принудително си отворих колата с ключа , но алармата разбира се се активира и пак не иска от дистанционото да се спре. Запалих колата изчаках 30сек. да поработи и я изгасих извадих ключа и чак тогава успях да я спра. Другия момент е че когато алармата не иска да отключва и фабричното дистанционо също не иска. Направо здраво взе да ми лази по нервите. Все едно губи обхват тъпата аларма. Помагаите колеги че накрая ще я изкуба от таблото и ще иде в коша. Ушким човека които я слага е колега на бащата и каза че от българските била най-добра. Някъв Сатурн мисля че беше. Ко да я правя?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото което ми идва на акъла е да си смениш батериите на дистанционното с чисто нови.Изхабените батерии са 100% фактор за загуба на обхват но това се получава след няколкогодишно използване и все пак не се знае дали алармата ти преди монтажа дали не се е застояла в някой склад известно време.Ако причината е друга моето мнение е че с такъв проблем трябва да се занимае само кадърен алармаджия.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някои има ли идея вътре в самия модул на алармата има ли някаква батерия която да пази примерно настройките ? Да не би в нея да е проблема. Прави ми впечатление че обикновенно го прави когато е по-студено.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали проблема ти е същия,но от 2-3 месеца се поболях вратите ми замръзват в смисъл стане студено няма отваряне какво ли не правих мазах с парафин, свалих всички механизми отвътре: щанги,брава, ключалка, маншончето на ел.машинката, навсякъде напръсках с течна грес. Преди два дни стана студено във Варна и пак не се отвори вратата (отваря се отвън с ключ, а отвътре не може да се отключи), преди 10 мин разглобих кората за да видя какво точно замръзва като през цялото време обвинявам бравата на вратата. Отговорът на загадката е МАШИНКАТА ЗА ЦЕНТРАЛНО (моята е китайска предполагам за 2лв. не съм я слагал аз) въпреки,че и напълних маншончето с грес тя пак е замръзнала отвътре сега ще я сменя с по читава и се надявам да забравя за този проблем :punk:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не при мен проблема не е в централното то си работи реално просто глупавата аларма не отключва просто като цъкна копчето дори и мигачите не примигват. Но проблема май го отрких сега си отворих дистанционото и замерих батерията беше на около 8V а на нея пише че трябва да е 12V смених я и по-късно като си тръгна от работа ще видя дали се е оправило.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук вече стана въпрос за две различни неща.Към колегата който пусна темата-не ти работи алармата или не ти работи централното-щото това са две различни неща.При мен също на замръзнала кола като натисна дистанционното алармата се изключва ама вратите остават заключени,като се стопли нямам проблем.И аз разглабях вратата щот ме изнерви но при мене замръзва баш бравата ,машинката(и моята китайска по 2 лв) си бачка идеално като я откача.Смазах всичко обилно но след два дена пак студ и пак същото положение.Друго специфично(поне при мене) че заключването на лявата врата управлява и дясната,т.е. лявата ако не работи ,дясната също има едно реленце във шофьорската врата което май прави тази работа.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега chirenski, поста ти в тази тема ми се струва малко излишен, при условие че си си пуснал и тема с подобно съдържание. Колега Dimteam, моля те постарай се да опишеш по точно и ясно проблема си. Не виждам смисъл да се изсипят един куп въпроси, на които да ти се налага постоянно да отговаряш и темата да стане един километър. Имам чувството, че ако напишем с теб по 3 поста ще изчерпаме темата. Алармите сме ги дъвкали в доста теми. И колкото и да им се иска на повечето, в 90 % от случаите най рентабилно излиза да се смени алармата. Поставил съм не една и две и мога да ти кажа, че като не е качествена. каквото и да правиш все ще се ядосваш за нещо. А това че я е слагал познат нищо не означава. Мога да пиша и още, но ще изчакам малко по добро описание на проблема.П.П. Нямаш ли гаранция?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така попринцип моята аларма е настроена така че когато се спира и отключва не издава звуци а само мигат мигачите. Но понякога се случва следното тръгвам да отключа колата от дистанционото и колкото и да натискам бутона просто нищо не се случва нито мигачите присветват нито се чува централното да се опитва да отключи и в такъв случай я отварям с ключа алармата писва и насочвам дистанционото към таблото и след 2-3 натискания на бутона обикновено успявам да я изключа. Същото го прави и понякога когато искам да я заключа и тогава на отворена врата се пуска а когато е затворена не иска да се активира. Тогава пък я пускам докато съм отворил вратата след което просто затварям и докато още алармата е в режим на диагностика и колата се заключва алармата също се пуска. Надявам се да е достатъчно подробно описан проблема. Алармата има гаранция , но просто нямам време да я откарам да я видят. Просто ми се струва че или дистанционото углопява и меша честоти или пък му пада обхвата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен честотата му не е стабилна, ако и с другото дистанционно пак прави така, карай колата при човека да си я прави. Ако ти беше вързал блокировка нямаше да можеш да си палиш колата. Тогава какво щеше да правиш? Пробвай другото и кажи резултата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за момента след като смених батерията на дистанционото няма проблеми. Отваря и затваря от раз :) Ха дано не прави повече магарии.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за момента след като смених батерията на дистанционото няма проблеми. Отваря и затваря от раз :dry: Ха дано не прави повече магарии.

Хм и аз имах същия проблем.При мен излезе механичен.И да ти кажа при повечето аларми дет се продават тук колкото по малко се използват различните настройки толкова по добре.Аз ги оставих най основните само.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...