Jump to content
edikoisi

Кой може да направи едно лого?

Recommended Posts

Понеже знам че тук има всякакви таланти ако на ноякой му се занимава да измислим едно лого :) :) името на фирмата е Motor Art. за всичко предложения ще съм безкрайно благодарен :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За в помощ на хората дето ще се опитат да ти помогнат ще е да кажеш с какво ще се занимава точно фирмата :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прави състезателни коли произвежда и продава разни перформанс части .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На какъв език трябва да бъде? Че напоследък стана модерно всичко да е на английски! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Motor art трябва да е защото основната дейност няма да е в България засега

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Motor art трябва да е защото основната дейност няма да е в България засега

Малее, а дали не изглупявам по някой път!?! Ти за лого питаш, а аз си мисля за мото! Сори!За лого може и да измислим нещо! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

От мене това, ако се хареса Л.С.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и от мен нещо набързо... :lol:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Публикувано изображение Редактирано от Player101

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е да се заяждам, никак даже. Просто искам да отбележа, че се занимавам с изработка /професионално/ на всякакви графични материали, брандинг и в това число лого дизайн и... Някак би ли било редно да отида при Motor art и да поискам една безплатна тунинг част? Това е несериозно според мен и много българска работа. Към колегите, които ще изработят логото - поне им го направете на хората във векторен вариант, защото Photoshop-a изработва само растерни изображения, и когато някой ден фирмата иска да си тропне лого на един гигантски банер ще се получи много голям фал. :lol: Лек ден, и без лоши чувства :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е да се заяждам, никак даже. Просто искам да отбележа, че се занимавам с изработка /професионално/ на всякакви графични материали, брандинг и в това число лого дизайн и... Някак би ли било редно да отида при Motor art и да поискам една безплатна тунинг част? Това е несериозно според мен и много българска работа. Към колегите, които ще изработят логото - поне им го направете на хората във векторен вариант, защото Photoshop-a изработва само растерни изображения, и когато някой ден фирмата иска да си тропне лого на един гигантски банер ще се получи много голям фал. :) Лек ден, и без лоши чувства :)

:lol::) :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ShEfA , именно поради причините които си изброил , не съм дал векторния файл, просто preview картинка ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за поста на chirenski. :lol: Иначе си играя само на Corel, точно заради векторните изображения :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз без да се заяждам.... как прецени че лога-та са правени във PS? Ами ако са векторни и просто е качен .jpeg само за представяне на идеята? :) Относно безплатното създаване на лого съм абсолютно съгласен с теб. Да се ползва лого във вида в който е дадено тук във форума e меко казано НЕСЕРИОЗНО! До колкото аз разбрах колегата търси идеи и преполагам ако си избере нещо, ще се обърне към човека създал логото за по-нататъчно съдействие.... но може и аз да не съм разбрал, незнам ;) На едно лого трябва да се гледа като на нов работник във фирмата... в началото работиш за него, след това то за теб. Дизайнера на логото има права над него в продължение на 3 години, през което време трябва да получава заплащане от страна на фирмата поръчител. Като това са все неща които почти не се случват в България.... и надали ще се случат някога. :lol: Тук всеки разсъждава по следния начин... "Я ми драснете едно лого че си нямам...". Никой не мисли че това лого е лицето на фирмата му и трябва да е функционално или поне най-малкото направено като хората. За пари няма да говоря...Не искам да засегна никого, дадох своето предложение (и мнение) поради факта че нямах работа в момента и реших да направя нещо набързо... ей така, от добра воля.Дали ще бъдем интелектуално ограбени ще си проличи... :) Желая успех на колегата "edikoisi" както с избора на лого, така и с развитието на бизнеса му :) Поздравип.п. аз докато си изпиша излеянията и колегите са ме изпреварили :)

Редактирано от m.g.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
;) еми пратете и цени поне да знам кое как върви Редактирано от войводата/cls
Кирилица!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеи ми идват много, но съм парен твърде много. Правил съм подобни истории и в крайна сметка се оказва, че човека си има работник, който може да чертае що-годе на Corel или AI, но пък няма и грам идея в главата си. Не казвам, че случая е такъв, ни най-малко, просто споменавам горчив опит, след който вече фирмата ми работи само след подписан договор.Цените варират... аз таксувам от 150 до 600лв. без ддс. Но това съм аз. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен вариантите да се сдобиеш с лого са 2.1. Обръщаш се към фирма занимаваща се с това или към freelance графичен дизайнер, договаряте се, стискате ръцете и така. Кражбите наистина са много за съжаление и общо взето всеки се е парил от това.2. Решаваш че можеш да отделиш 300 лв (примерно) за лого и обявяваш конкурс. 50 души (примерно) ти предлагат варианти и този който спечели получава парите, а ти си получаваш векторното лого.По този начин няма недоразбрали и т.н.Цени всеки ще ти даде различни, в зависимост от това как оценява трудът си, но shefa те е ориентирал в общи линии.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

верно е хубаво да се плаща за всичко но понеже немога да си го позволя за момента е по добре да затворим темата ще ползвам нещо безплатно от тук :http://www.dafont.com/theme.php?cat=303&am...;text=Motor+Artсажелявам ако съм изгубил на някой ценното време !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама ти пишеш, сякаш си се засегнал. Никой не ти се е карал, само обяснихме общите принципи. Това, от което ти ще ползваш е сайт за шрифтове. Това е далееч далееч от лого дизайн, а чисто и просто източник на шрифтове.Повечето хора, които имат нужда от лого са предимно от другите страни - моята фирма е изработвала за почти всички западни страни. Просто както каза един колега, работиш за лого си няколко седмици и след това то работи за теб! Чисто и просто тук в България още не сме достигнали на това ниво на разбиране на маркетинга като средство за привличане на клиенти, че да го знаем. Виждал съм фирми с изключително високи обороти, много популярни в страната с лого от растер! Това за мен е недопустимо, просто изключено за една себеуважаваща се фирма. За хората, които разбират логото само като картинка има сайтове като този: http://www.fotolia.com - Пишеш logo в търсачката и получаваш срещу около 10-20$ широкоразпространена форма, възможна за сваляне от всеки но... картинка и изглеждаща добре! Даже ако се бръкнеш още 10$ получаваш vector :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по тази логика на въпрос на въпроса :колата ми спря да пали ?отговора е аз се занимавам с това професионално и срещу от 100 до 600 ще решим проблема :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще го кажа така , вече който има проблем или въпрос или молба първо да каже колко ще си плати и тогава да му помагаме .... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двамата не сте хич прави и го знаете. Едно е да дадеш съвет, мога да ти кажа що-годе как да начертаеш лого но е друго да ти го направя!Тук не е форум за лого дизайн, нито за дизайн, нито за професии. Тук си говорим за автомобили. Да обобщим - мога да ти кажа как да си уловиш риба, но не бих ти я уловил аз. :D Тук във форума си помагаме предимно с мнения /проверете думата форум в речника/. Ако беше иначе, всички тук щяха да имат сервиз и Омбре щеше да е без работа!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, моето мнение си е мое мнение. Не съм го наложил на колегите, които вече пуснаха варианти. Те откликнаха правилно и представиха варианти. Не съм искал да се карам с никого, чисто и просто изразих мнение, което явно не се хареса - съжалявам. И за да бъда тотално в крак с темата, ето моята лична помощ: http://learnai.com/tutorials/c/logohttp://www.ndesign-studio.com/tutorials/3d-logohttp://www.dezinezone2002.com/welcome/tuto...ing-a-logo.htmlСъвсем примерни сайтчета, които излизат на търсене в googlе: "How to vector logo" или "how to logo illustrator" или "how to logo corel" :D Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шефче и ти не си много прав и го знаеш , утре като тръгнеш да си сменяш мотора(не са малко хората дето са го правили в ФОРУМА) и ти притрябва помощ(не са малко тия който са я търсили) и някой се отзове(не са малко и тези) после да му врачим ли на човека касова бележка за услугата ? :DП.С не че не ти се хареса мнението ама не беше този начина ... :D

Редактирано от Ivaylo Yovchev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се опитам да защитя дизайнерите :D Всеки уважаващ себе си дизайнер като измисля лого или някакъв дизайн прекарва от доста - до много време пред компа или скицата и мисли - мисли - мисли , чертае , драска , трие , променя , коригира и т.н. :D С една дума си губи времето защото иска да стане хубаво , изпипано , защото дръжи на името си и само ще се радва и гордее когато някой види логото му и му се изкефи и оцени :D Предполагам , че и ти като майстор - тунингар правиш същото ?! или когато сменяш на някой маслото или му правиш чип , понеже е безплатно не затягаш добре филтъра , пропускаш да настроиш таблиците на средните обороти или нещо такова , разбираш ме нали ;) Няма място за сръдни когато един човек си цени времето и прецени , че не иска да си го губи за добра кауза ;) От гледна точка на потребител , мразя да не плащам за услуги , защото когато плащам имам правото да изисквам , когато майстора е преценил да ми вземе 10 лв , а не 100 лв както на другите , го е направил на своя глава и аз не съм му виновен :D За това наистина лошо , че сега нямаш възможност , но ако темата или разговора ти с хората , които се отзоваха веднага беше протекъл другоятче сега можеше да си имаш лого - хубаво , а колегата дизайнер след време спортна генерация , чип , бутала и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма място да се сърдим просто посках помощ и това беше отговора :D така че аз нямам какво да предложа и явно нямам право да получавам :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Добре,А по тази вашата логика за всеки съвет в който и да е сектор трябва да искам пари на някой ли?Или на комшията,че на -15 му давах ток да отиде на работа?Ае стига с печелбарството.май забравихте,че благодарение на един колега много от нас имат ключодържатели на фен клуба за почти без пари:D! Щом ни обединява кефа към марката който може него направи,но не да го издоите като кравата милка,а на цена като за съфорумец...п.п. колегите,които ти дадоха в началото няколко идей едва ли само печалбата им е на дневен ред :D

Редактирано от necentrovaniq

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че ако колегата "eikoisi" беше озаглавил темата "Кой може да даде идеи за.... " , тогава нямаше да се стигне до този спор. Колегата "Shefa" е напълно прав в доводите си по случая, но същото важи и за останалите. всеки има право на собствено мнение, нека го споделяме а не да го налагаме на другите :D . За себе си съм решил че мога да помогна в случая и съм го направил, не виждам нищо лошо в това и никой не може да ме убеди в противното.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора, човекът до колкото виждам попита "Кой може да направи лого?", а не каза "Направете ми лого без пари, искам да ви експлоатирам труда и да ви прецакам". Тези дето правите логота пишете му на лично съобщение или пък тук, малко реклама никога не вреди, дайте линк към портфолио и готово. Моят съвет е да потърсиш из фрилансърските сайтове - има разни индийци, дето по цял ден се занимават с изработката на лога и за цени от 10-40$ можеш да си накупиш няколко :dry: ( аз съм си купувал добре направено лого, за 12$, като човекът ми го прати в 5 различни варианта и всички файлове бяха .ai =) .

Редактирано от prozium

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори за дабъл поста, ама няма бутон "редактирай" ( даже си направих скриншот, ако някой от модераторите ме пита :bg: )

Та щото ме подгони инсомния - ето едно лого и от мен :dry:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам ако съм убидил някого , но явно съм доста ревнив на тази тема и има защо , вярвайте ми :dry: или по-скоро :bg: Смятам , че нищо повече от съвети не сме постнали с някои от колегите ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а човека искаше само едно просто лого...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От къде започна темата и пак я изсипахте от коритото. Цц-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...