Jump to content
slus4o©

Настройка на Радар Детектор

Recommended Posts

Здравейте Колеги, :)

Претърсих Форума но понеже не открих читава тема за разискване на радар-детекторите
настройки съвети при покупка на марка или модел и реших да пусна една тема

Аз от скоро ползвам Cobra XRS 9630 Radar Detector

Публикувано изображение

И понеже ми писна да издава фалшиви сигнали реших да се поровя из нета за да го настроя правилно
и това до което стигнах като информация е че трябва да се изключат всички други честоти освен:
X (радарите на КАТ), POP (пак радари но когато те стрелят с дистанционно), Spectre 1 (този не видях защо!)
а функцията VG-2 била за да изключва автоматично радар-детектора ако полицейския радар има функция за
откриване на радар-детектори както е в Гърция и Франция а и май в Македония нещо ич не ги обичат

Като кофтито е че фалшивите аларми били на Ка-Band който при Cobra няма изключване
от това което изчетох разбрах че най-добрите бюджетни радар-детектори са Whistler-а

Повече Инфо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радарите добре, ще ги хващаш като можеш, ама с камерите кво се случва, ловиш ли ги?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо хубава тема. Второ обаче да ви открехна за едно нещо, в България вече има и К-банд. Доказателството е, че миналия уикенд на излизане от Пловдив моя Уистлър XR330, на който не могат да се изключват някои от бандовете, алармира за К-банд. Аз при което понеже знам, че тук няма такива радари си карам като пич, но все пак от предпазливост намалих с 10 км/ч под разрешената скорост. След 500 метра гледам патрулка с особено ясно видим радар. При което :) . Това вече ми се случва за втори или трети път. Първите пъти си помислих, че съм се заблудил, ноооо сега вече съм сигурен и внимавам и за този обхват.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полицейските радари работят в три обхвата:X Band (10.475 to 10.575 ghz) - близо до честотата на сателитните излъчвания, остарял но все още на мода у нас. Същият обхват се ползва от автоматичните врати по бензиностанциите и за това радар-детекторите пищят на повечето бензиностанции.K-Band (24.0 to 24.25 ghz)KA-Band (33.4 to 36.0 ghz). Най-модерният вече и в нас. Детектира се най-трудно защото е най-широк по обхват.Има и четвърти вид. Светлинни радари или ЛАЗЕРНИ ПУШКИ. Наричат се ЛИДАРИ. Laser detection е точно срещу тях. Работят с невидим инфрачервен лазерен лъч.KU-банда е за радиостанциите май!На мен ми препоръчват XRS-9955, като най-добър за БГ и ловял камерите на КА-банд.Дали е така обаче?

Редактирано от darius

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с 9955 на кобра и съм изключил всичко без "Х" , "Ка" , "К" и "РОР" другите за момента не ми трябват. Камерите ги хващам на "К" и "Ка" те не са ми проблем но последния път за малко да изгоря защото колегата полицай си играеше с копчето на радара и при мен съвсем леко се появи "Х" и изчезна добре обаче, че девойката дето говори е от по-бавните и си ми каза за Х-а. Когато му бях пуснал всички диапазони, то не бяха влакове, линейки VGA-та и какво ли не, градско луд ставах. Между другото, много често на РОР диапазона ми хваща други радар-детектори, и много стряскащо пищи, някой път направо подскачам.

Редактирано от Fiend

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с 9955 на кобра и съм изключил всичко без "Х" , "Ка" , "К" и "РОР" другите за момента не ми трябват. Камерите ги хващам на "К" и "Ка" те не са ми проблем

Еми значи ще се купува 9955, щом хваща камерите! :lol: Обявиха ми цена 275лв и мисля да взимам!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой има ли наблюдения над антирадар dieyoung 666 ??

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...