Jump to content
MachineMan

Фирма за огледи преди покупка?

Recommended Posts

Колеги,Утре-другиден ще ходя да си търся Сивик и съм си харесал този. Та, едно време гледах по нета разни фирми, дето предлагат техен майстор да те придружи за оглед и т.н., ама сега не мога да намеря ни една :P То най-добре направо на сервиз да я закарам, ама не знам дали ще може от автокъщата. Така и така съм пуснал тема, да питам, какви са разходите при регистрацията, че досега не съм регистрирал? В един форум намерих този отговор:"За да го регистрираш трябва : 1 ., Еко такса- 200лв 2. Гражданска отговорност - различно примерно около160 лв/ направи си я предния ден така ,че да е в действие при регистрацията./ Имах случай , когато я направих в деня и се получи инцидент и аз бях реално без гражданска/ тя действа от 0 часа на следващия ден/ - 400 лв и плюс разходите за ремонта на ударената кола. Има схеми и за нагласени работи ? Внимавай!/ 3. Даньк плюс даньчна оценка мисля ,че ще е 70 лв +20 лв 4. Регистрация плюс номер- около 50 лв 5 . Други - като пожарогасител например поне 30 лв За друго не се сещам Успех!"Ама пича май е изпуснал някакви работи, като технически преглед. Вие какво ще кажете по въпроса? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приготвяш си 500 лева и в КАТ ,ще ти останат малко :P .пазариш се за цената поне да си избиеш обслужването/около 300 лева/ ако намалиш повече кяриш ти.колата не лоша ! П.п Грам ли не си в час с колите та фирми, майстори и тн. , ако е така земи някой приятел който е в час ,излишни разходи. Ако си имаш кинти е друго де.С какъв двигатеш е колицата?

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От горубляне едва ли ще ти дадът да го закараш някъде или гледаш ти или си водиш майстор или даваш на късмет :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми на късмет не искам, щото след цялата работа няма да ми останат много кинти за непредвидени големи ремонти. Иначе двигателя не знам какъв е, още не съм ходил да я гледам, ама трябва да е д14а4 :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята кола (първата) съм я купувал от Горубляне. Карах я на оглед при Омбре. Продавача извика една пътна помощ която качи колата и уговорката беше нещо от рода на 30 лв. отиване и връщане с чакането там. Човека с пътната помощ си беше познат на продавача и той даде документи за колата на него - за всеки случай, ако ни спрат някъде.Омбре я огледа и ми каза какво мисли, кое е за смяна според него и колко ще струва при него частите и труда.Сега сервиза му е още по-близо до Горубляне и през по-малко задръствания се минава за да се стигне, така че...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми на късмет не искам, щото след цялата работа няма да ми останат много кинти за непредвидени големи ремонти. Иначе двигателя не знам какъв е, още не съм ходил да я гледам, ама трябва да е д14а4 :P

Колега бори ги да я закараш на майстор. А двигателя би трябвало да е D14A8.

Само този двигател от 98 година е 90 коня, според аутодата-та.

Успех с покупката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От горубляне едва ли ще ти дадът да го закараш някъде или гледаш ти или си водиш майстор или даваш на късмет :P

От горубляне съм купувал 3 коли и всичките съм ги водил в сервиз и съм ги карал преди да ги купя ;) Последно стана както при kicko с разликата ,че колата имаше транзитни номера и я закарахме при Омбре на ход :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително на майстор. Дори в началото да се дърпат, като видят, че иначе ще се откажеш от колата ще се навият.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И транзитки могат да ти сложат ама се правят на тарикати, ако започне да се дърпа и не дава да я караш никъде значи определено и има нещо ;) там са тренирани с години така лъжат че вече самите те вярват в това което говорят

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ако не искат да я мърдат пиши ще отидеме да я видим на място и цената ще спазарим .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На късмет недей, а ако не си купувал кола до сега, и не си много в час - и сам недей. Само с майстор, или някой който е наистина опитен. Моя сивик го "гледахме" 3-ма човека: пробвахме го как изтегля, спира ли, завива ли, да няма странни шумове, течове на масло, да не загрява... и т.н. В край на сметка свалих 300 лв заради забележки по боята, и газ - доволен! В последствие - освен платените тогава 3300, до момента съм дал още над 3000 лв само за ремонти, а я имам от по-малко от година. Още на втората седмица се оказа, че гори масло, и то много. Едното каре взе да чука, гърнетата се раздрънчаха... Дойде лято, пускам климатика - няма никой (а го пробвах лампата светкаше, оборотите намаляха, ама зимата дали наистина ще духа студено няма как да провериш)! Маслото си откара до основен ремонт (сегменти, пилене, лагери)... и много, много други. А я гледахме, и то 3-ма човека. Колегите ще ми се смеят на акъла, ама... По добре да се превери както трябва, отколкото после да си чукаш главата.

Редактирано от Jooo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...