Venchantso 0 #1 Публикувано 6 Декември, 2009 Колеги някой има ли идея защо парктроника спря да действа? Последната седмица изведнъж спря....почистих отзад малко сензорите и проработи за 2 дни и сега пак не ще!? Бушон има ли за това нещо...мисля че е сервизен, не е слаган допълнително.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meto'o 3 #2 Отговорено 6 Декември, 2009 Кои патронник бе брат уточни се малко, нищо не разбрах Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venchantso 0 #3 Отговорено 6 Декември, 2009 Хаха...е парктроника на Хондата естествено - Сивик 1.4S, просто спря да работи.. , някаква идея? Как да проверя защо, диагностика(дали ще покаже нещо)? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #4 Отговорено 6 Декември, 2009 (Редактирано) Бе ти се смееш ама, то само на теб ще ти е смешно Пиши една година на производство на този сивик или по-скоро коя генерация е, пък виж си бушоните преди да пишеш, а щом е сервизен защо изобщо го коментираме ?! Редактирано 6 Декември, 2009 от kalos Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venchantso 0 #5 Отговорено 6 Декември, 2009 2000 година е...това с генерациите не го разбирам... , но така като гледам твоя аватар е такава - това 6-та генерация ли е?Значи щом е сервизен е бушон, така ли...нещо не разбрах.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #6 Отговорено 6 Декември, 2009 Това на аватара ми е 6та генерация от 1996г.-2000г.До се га не съм виждал такъв модел със заводски парктроник!А какво имаш в предвид под сервизна кола, аз го разбирам да е в гаранция!Така най-вероятно парктроника ти е монтиран допълнително, за това бушон не търси!има ли екран този парктроник или само пищи?Ако няма екран си свали капацита при стотовете и виж дали е закачен към светлината за заден ход, ако да провери дали свети тази светлина когато включиш задна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venchantso 0 #7 Отговорено 7 Декември, 2009 Сервизен...имах предвид заводски...няма екран - само пищи като включиш задна. Според мен така е излязла колата от завода, защото датчиците на задната броня са част от нея - прилепват плътно и са същия цвят...мога да ги снимам.Довечера ще проверя дали свети, когато включа задна.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #8 Отговорено 7 Декември, 2009 Това на аватара ми е 6та генерация от 1996г.-2000г.6 генерация не е ли до 1998 ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joro_bul 1 #9 Отговорено 7 Декември, 2009 Това на аватара ми е 6та генерация от 1996г.-2000г.6 генерация не е ли до 1998 ?Не колега, до 2000г. а дори се срещат и с регистрация 2001г. Колега, най-веройтно е заминал датчика на скоростите дето ти включва светлината отзад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venchantso 0 #10 Отговорено 7 Декември, 2009 Мислиш ли, че е от него....светлината отзад си свети като включиш задна.. ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #11 Отговорено 8 Декември, 2009 (Редактирано) На въпроса: 6 генерация не е ли до 1998 ? Отговора: Шеста генерация е в две разновидности фейслифт и преди фейслифта. Двете заедно обхващат диапазона от 1996-2000, като има някои коли и 2001-ва година...те са и най-изчистената серия (от към фабрични грешки и проблеми) от тази генерация... Към колегата Venchantso: Това че като включиш задна ти пиука не значи непременно че имаш парктроник, може просто да имаш зумер свързан към датчика за задната предавка като на повечето камиони, с цел да предупреждаваш за заден ход и паркиране. Виж ако се приближаваш към нещо и пиукането се зачестява тогава е възможно и да имаш някакъв много изчистен и елементарен парктроник със звукова сигнализация....И въпреки всичко имам усещането, че това нещо е добавяно външно и че 6-та генерация дори 2001-ва година нямат такава опция...От там нататък, ако този парктроник е добавян външно, дори да търсиш бушон, не се знае къде може да е... Поздрави Редактирано 8 Декември, 2009 от Petar Petrov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sAsKE 7 #12 Отговорено 9 Декември, 2009 Има заводски парктроник колега. От каде знам ли? Ами и аз съм със същия модел и година на производство хонда. Сега на въпроса. И при мен имаше отказ на парктроника. Проблемни се оказаха датчиците. Вместо ремонт си сложих нов. Колега можеш да опиташ да си ги смениш, но не е сигурно дали са съвместими. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venchantso 0 #13 Отговорено 9 Декември, 2009 Как установи, че са датчиците...в сервиз ли ходи? Някаква идея къде може да го проверят или някой надежден сервиз за тези неща?п.п. за София говорим.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gagi 1 #14 Отговорено 11 Декември, 2009 Може да пробваш при някой, който слага парктроници. Но къде в София има не мога да ти кажа Може би някъде където слагат аларми... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sAsKE 7 #15 Отговорено 11 Декември, 2009 Как установи, че са датчиците...в сервиз ли ходи? Някаква идея къде може да го проверят или някой надежден сервиз за тези неща?п.п. за София говорим..Установих проблема при "алармаджия" в Кз. Пробвай се в някаде, където поставят аларми, но почти сигурно е, че ще искат да ти заменят пактроника с нов. Аз не сложих нови датчици защото не пасваха на стария парктроник. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dex2ex 5 #16 Отговорено 13 Декември, 2009 Колега,подозирам че колата ти е същата като моята.Парктрониците на този модел(2000г)наистина май не са фабрични защото аз намерих остатъци от опаковки във дясната кора на багажника под говорителя.при мен се прецака говорителчето което се намира до десния заден говорител.просто започна да писука когато си поиска и накрая съвсем спря замених го със част от коаксиялен говорител(средни-високи-разглабя се) и работи вече 7-8 месеца въпреки разли4ното съпротивление -4ома за сегашния и мисля към 50 ома беше този които свалих повреден но не можах да намеря подобен -прилича на слушалка за уокмен от по големите.само за пробата включи какъвто и да е маломощен говорител на мястото на този и виж дали ще проработи нормално,при мене това беше проблема и решението.Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sAsKE 7 #17 Отговорено 13 Декември, 2009 Вероятно общото освен модела и годината е и това, че са внос от Италия. Подозирам, че става въпрос и за моделите с кожен салон. Оставих всички чаркове на алармаджията, иначе щях да уредя колегата с говорителчето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venchantso 0 #18 Отговорено 13 Декември, 2009 Точно за модела с кожен салон става въпрос! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dex2ex 5 #19 Отговорено 13 Декември, 2009 Подозренията ти колега ги потвърждавам.По някаква причина няколкото такива модела включително и моята които съм виждал са с парктроник който обаче според мене не е фабричен личи си че е отпосле слаган (датчиците например са боядисвани допълнително-при мен доста зле при това) предполагам че е поръчкова екстра . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venchantso 0 #20 Отговорено 13 Декември, 2009 Според моето скромно мнение специално на тази хонда, датчиците пасват на бронята на 100% - просто е перфектно, ако е слаган допълнително значи голям майстор е бил този, който го е слагал - но за това само може да се гадае. Значи казваш да търся малък говорител при задна дясна колона..т.е. развивам болта, който държи пластмасата, която е в-у колконата и трябва да го видя, нали така? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dex2ex 5 #21 Отговорено 13 Декември, 2009 Да приятелю,махаш капака на задния десен говорител и до него има малко говорителче с черна пластмасова решетка което обаче трябва да избуташ отдолу.Т.е. трябва първо да махнеш елипсата,да бръкнеш в дупката и да разкачиш щекера на малкото говорителче после да го избуташ отдолу нагоре.Ако проблема е в него решението е доста лесно ако ли не според мен другите части на парктроника са доста трудно достъпни аз поне нямам идея къде и как е свързано това чудо и подозирам че се иска доста разглабяне за да достигнеш до всички модули.П.П. ако си прав за серииното вграждане то тогава нещата които съм описал важат и в твоя случай. успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #22 Отговорено 14 Декември, 2009 Явно е възможно и да има заводски практроници, може ли една снимка на датчиците, че ми стана интересно След като провериш говорителчето и, ако не е то провери къде е вързано то, т.е. тр да ходи в някакъв модул където се събират всички кабели от сензорите и там тр да имаш захранване, което най-вероятно идва от светлината за заден ход, провери дали до там има ток и потърси бушон на захранващия кабел Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sAsKE 7 #23 Отговорено 14 Декември, 2009 Няма бушони. Вързано е директно за светлините на задния ход. Най-лесно се манипулира с парктроника като свалиш кората, но става и през задния десен говорител. Не разбрах колеги, обаче дали колите са внос от Италия? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове