Jump to content
backstage

До Македония с кола?

Recommended Posts

Чудя се дали да не се излетя тая вечер с хондата до Скопие. Интересува ме дали има някакъв режим или в македония се влиза свободно, само с лична карта. Също така през кое КПП се минава, че не съм запознат много с границата, пътя е надолу след Кюстендил, нали?Ако не до македония, къде най близко в Гърция мога да отида, защото те са в Ес, все пак и няма проблем с документите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Македония ти трябва паспорт.За гърция лична карта.И за двете страни ти трябва зелена карта.За Гърция най-близо може да излезнеш от КПП-то под Сандански, а за Македония западно от Сандански !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зелена карта към кнуйката, която е като талон, нали за това става дума. Ако тръгна без нея какво може да стане. И колко км са до Скопие, 193 ли.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кнуйка не знам какво е, ама по-скоро е едно малко книжле което се сгъва на две, по-скоро не е талон.Ако тръгнеш без нея...не познавам заокнодателството на Гърция и Македония, нито международното право, но зелената карта ако не се лъжа е гражданската ти отговорност за чужбина.А до Скопия, вместо да чакаш тук отговор, отвори гугъл мапс и виж.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре Гърция-СОлун, европейски град си е. !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зелената карта е приложение към гражданската - в Гърция се влиза без проблем и без нея, но ако напарвиш дори и леко ПТП с твоята кола без нея все едно си в БГ без гражданска (не че ако я имаш ще те спаси от разправиите и обясненията...).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих вчера да Гюешево и там ни спряха от македонскта страна за зелена карта за ГО. Аз нямах такава, защото много късно вечерта решихме да ходим с приятелката ми, а на самата митница правят, обаче по 50 EUR и се отказахме.Решил съм обаче другата седмица да се ходи до Солун. Ще си направя зелена карта. Сипвам 50 литра бензин и тръгвам. Хондата извънградско ми дава 6, по книжка е 5,7. Така че съм доволен. Държи се прилично на пътя. Аз за едногодишния си опит като шофиор, все още не съм свикнал много и вечер на магистрала с тази кола карам с около 80-100. Ако покарам още една година интензивно и си купя по-мощна кола ще се отпусна сигурно, пак ще си спазвам ограниченията, но няма да ми е толкова притеснено като сега на моменти. Много се усеща скоростта със Сивика, няма душа за изпреварване и с тия тесни гуми (отпред съм със 165/ отзад 175 на 70 височина 14к-ки) Вчера минах по магистралата до Дупница и от там след тунела след ОМВ-то има отбивка и от там по един гаден път до Кюстендил и от там до Гюешево. Навръщане минахме през Радомир. Ако имате някой съвет относно дългите пътувания, да проверя нещо по колата. Антифриза е добре, маслото също мисля, Оправих си фаровете вчера, нови хубави крушки и реглаж. Течност за чистачките, с две нови зимни гуми съм отпред Pireli, отзад са две прилични Kleber. Имам и добра резервна пак Pireli. Знам, че има хора, които пътуват много често, така че очаквам и някакъв съвет и от тях, защото много ме кефи идеята да се пътува и при пари за безнин и малко свободно време, с приятелката мисмим винаги да ходим на някъде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не ми стана ясно как с по мощната кола ще се почустваш по сигурен и ще се отпуснеш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карал съм по-мощна кола и аз лично се чувствам по-добре. Баща ми кара Accord 1.8lsi 2000г. 136hp. Много по-добре се чувствам с него - по-стабилен на пътя, по лесно се изпреварва, по-комфортен, създава усещането на уют и защитенст. просто по-висок клас кола. Какво има да се чудиш толкова. Аз не искам да си купя Сивик с по-мощен мотор, а като цяло по-горен клас кола, която освен всичко друго, да е и по-мощна. :ghost:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми чудя се щото обикновено колата не прави шофьора!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение сега кое какво прави - колата или шофьора :D. Момчето пита за съвсем други неща. Готина му е идейката да си пътува насам-натам (то и аз ако имам пари за бензин ще го правя .. няква мания ми е да пътувам :ghost: ). И аз съм като автора на темата "млад шофьор" все още :lol:. На дълъг път преди да тръгна, винаги си проверявам светлините, гумите и маслото :D (то тва май всеки си го прави). Зимата е хубаво според мен ако ще пътуваш надалеч, не тръгвай с точно бензин, ами налей някой др. литър отгоре за всеки случай ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казваш че Сивика се държи добе на пътя и няколко изречения след това, че не се чувстваш сигурен в тази кола... нещо не схващам ама се тая. С какъв двигател си и как си представяш едно добро изпреварване? Аз съм с 90 кончета и в България (заради ограниченията) с изпреварвания нямам проблем (освен ако не е на много стръмен участък или ако имам много багаж/пътници)... просто я вкарваш във високи обороти и си изпреварваш кат' пич :hondarulez: Че няма да ти гори 6/100 няма, но и със 150 коня пак същата работа. :PВсеки ден патувам до университета (~100 км) и понякога ми се налага да хвърча със 150-180 по аутобана и не бих казал, че скороста се усеща чак толкова, но то това всеки си го чувства по различен начин. Аз лично преди да тръгна на дълъг път си гледам масло, антифириз, течност за спирачки и серво, гумите, водата на чистачките, акумулатора и светлините и може да съм пропуснал нещо. Май ще си купувам и тубичка бензин, понеже като си пътувах от България за Германия попаднах в задръстване на магистралата в Австрия и в резервоара беше останал ~1л бензинец като спрях на първата бензиностанция. И един съвет: на дълъг път не си поставяй за цел в ХХ:XX часа да си пристигнал, ако не е нужно.И аз като теб обичам да се разкарвам... лятото само в югозападна България не ходих :D . Щом има пари за бензин, сипвай смело и го гори и се кефи, че 2012 наближава :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата една, коментарите други!Има си раздел "Off topic" нормално е там да коментирате работи от сорта: коя кола стои по-добре и коя гори по-малко!Тази тема ми стана интересна точно заради застраховките ама Вие май се оплеснахте от нея!Дайте малко по темата!Какво точно ти казаха че не ти приснаха твоята и какво точно ти искат колега?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...