SEZER 35 #1 Публикувано 13 Ноември, 2009 Здравейте колеги, когато мина през локва или запесъчен участък колата ми занася и мисля че проблема е някъде в предния мост. Възможно ли е да е от шарнирите понеже мисля че са за смяна или е нещо друго? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LUZIFER 0 #2 Отговорено 14 Ноември, 2009 Ами аз съм сменял шарнири и само ми хлопаше доста,промяна в стабилността не съм осетил, но сигурно е засщото с износени шарнири доста внимателно карах колата. Иначе според мен ако си си сложил зимни гумие съвсем нормално на мокра настилка да се държат по зле от летните особено ако е от по ниския клас гума. А що се отнася до запесачен очастък аз не знам кола дето да не поднася малко или много.Ако не си минавал отдавна реглаж на ходовата част отиди, все пак нашите пътища не са перфектни, а там човека ще провери на място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SEZER 35 #3 Отговорено 14 Ноември, 2009 Ами зимни са да, но все пак са нови и не мисля че е от тях. Някой ми беше казал от предната стабилизираща щанга че било, възможно ли е от нея така да занася? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OptimusPrime 2 #4 Отговорено 15 Ноември, 2009 Така както го описваш си е най-нормално занасяне на колата поради промяната на сцеплението. Ти си караш като за асфалт, но изведнъж локва или пясък. А те са с по-ниско сцепление. Единственото което мога да ти препоръчам е да намаляваш скоростта преди такива участъци. Иначе няма кола която да не занесе ако я караш със скоростта за чист асфалт, на локва или пясък или кал... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #5 Отговорено 15 Ноември, 2009 че като са нови не може да са ковти марка ли или не може да са с гадна шарка. Повечето зимни гуми се държат отвратително на вода... а пък за пясък какво остава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #6 Отговорено 15 Ноември, 2009 (Редактирано) Първо да питам в завой ли ти занася или на прав участък ако е в завой няма кола която да не занесе поне малко ако не, си за диагностика да предница няма сми да гадаем а и зависи с 2-те гуми или само с едната, дълбока локва или пясък дай повече жокери а и гумите няма значение че са нови ако са от класа на барумките има вероятност да е от тях Редактирано 15 Ноември, 2009 от krasimir_01 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SEZER 35 #7 Отговорено 15 Ноември, 2009 (Редактирано) Занася на прав участък.Примерно както си карам на асфалт с 80-90км и минавам през локва и започва да дърпа на една страна, самата кола занася. Гумите не са Гиславед, ако не се лъжа бяха финландски.Карал съм и с други коли, но не е имало такъв проблем. Редактирано 15 Ноември, 2009 от sezer01 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gagi 1 #8 Отговорено 16 Ноември, 2009 (Редактирано) Нормално... получава се аквапланинг и няма какво да се чудиш Колкото по–голяма скороста и по–широка гумата (и по-дълбока локвата), толкова по-голяма вероятноста да се получи аквапланинг (80–90 км/ч са си напълно достатъчни). Гумата губи контакт с асфалта и за определено време няма никакво сцепление. А и щом си със зимни...Но пък не знам до каква степен ти занася. Ако е прекалено много може и да има някакъв проблем. Аз съм с Гиславед Еуро Фрост 3 и за сега поне не съм усетил нещо нередно. Редактирано 16 Ноември, 2009 от Gagi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SEZER 35 #9 Отговорено 16 Ноември, 2009 Ами повече занася от колкото трябва. Ще се ходи на стенд. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #10 Отговорено 16 Ноември, 2009 Може да хвърлиш едно око, на налягането в гумите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове