Jump to content
Niakoi

Трудно ми "дава" колана

Recommended Posts

Само при мен ли е така или е всеобщ проблем? Колата е Accord СЕ7 - англичанка 1997г. след фейслифта.Когато се опитам да сложа колана, в повечето случай трабва да съм мноооооого внимателен, иначе не го дава. Понякога изобщо не мога да го помръдна, което зависи от наклона на колата без значение дали е спряла или не. Като казвам наклон, имам в предвид стандартния наклон на пътя за оттичане на водата. Когато карам и съм в ляв завой, нямам шанс да си сложа колана.Та, някой имал ли е такъв проблем, решил ли го е и как?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest

Разглобявал съм апарт който прибира колана, не беше на хонда но все пак. Има една съчма която под въздействието на гравитацията натиска палче което не пречи на размотаването на колана. Ако има боклук падна при нея и палчето не е хубаво натиснато неможе да изкараш колана както би трябвало. Функцията на тази съчма е да не допуска размотаване на колана ако автомобила е преобърнат. Пак казвам този апарат не беше от хонда но може да има същото устройство. Единия вариант е да разглобиш апарата което не е препоръчително, другия е да си купиш от някоя морга читав такъв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен коланът е отпуснат за издърпване само когато колата е в хоризонтално положение - така и трябва да бъде.

Виж дали е монтирана правилно машинката за навиване на колана (вертикално). Имаше и една букса с няколко кабелчета - дали не сте забравили да я включите.

На всички машинки пише "не разглобявай"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при мен пък не иска да се прибира.. но ме е страх да го разглобя защото си мисля че има някоя много натегната пружина и не ми се мисли какво може да ми направи :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е много трудно свалянето ако внимаваш да не изкочи, изскочи ли се въоръжаваш с мноого търпение и менгеме или нещо което да държи единия крайна пружината а другия навиваш абе не е толкова лесно но аз се справих, и наистина има такъв механизъм трябва да е вертикално разположена ролката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...