Jump to content
degman

Поредните въпроси за Honda Prelude.....

Recommended Posts

Здравейте и дано не съм объркал раздела :cool: От една седмица някъде съм с въпросната Honda. Двигателят е H23A2. Та въпросите ми са няколко:1. Налял съм около 4л. син антифриз обикновен - има ли проблем за двигателя, и колко събира, защото съм източил само от радиатора, и от долния маркуч - като го разкачих от термостата. И на термостата(надявам се това дето съм гледал да е той) има нещо като пробка за обезвъздушаване - поне така си мисля - та правилно ли съм свършил работата?2. Двигателя изхвърля масло - поне доколкото виждам тече от (не знам семеринга ли е там) единия разпределителен вал - въпроса е колко горе долу ще излезе подмяната?3. Та освен, че изхвърля масло ами си и пуши синьо в ниските обороти, и при рязко изфорсиране - въпроса е дали са гумички на клапаните, и евентуално, колко ще струва смяната им + гимичките?4. Смених маслото, с 10W40 на Honda oт Бултрако - надявам се няма проблем поне с това.5. Отворих пробката на скоростната кутия, и се оказа, че там си има масло - препоръчително ли е да го сменям с MTF?6. Ролки+ремъци и подмяната им колко ще излезе? Та според гореописаните проблеми е ясно, че колата си и трябва доктор, и въпроса ми е, за пълен стенд и поправката на тези неща, за каква сума да се приготвя, защото да не се окаже, че не мога да си го позволя в момента. Ами надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен, и да не съм нарушил някое правило на форума с въпроса за цените - все пак говоря за ориентировъчни :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля от 600 лв нагоре :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Около 700 за ролки, ремъци, масло и филтри, ако го направиш с хубави части (оригинални).Вероятно ти гори масло, щом пуши. Гумичките профилактично може да ги смениш, но не е от тях проблема. За сегменти си. Сегменти, гарнитури, лагери и гумички - около 1000 лв. с труда.За скоростната кутия е най-добре да сложиш МТФ, но ако маслото изглежда чисто може да си караш и така, или да го смениш с 10W40.За семеринга на вала не мога да кажа. Честито за избора на кола и много безаварийни километри.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. Май ще си остане засега само със смяна на ролките и ремъците и семеринга, защото сегментите ще ми дойдат в мноооого повече, даже невъзможно в момента - щом не е от гумичките. А за антифриза - казаха ми, да разкарвам синия, и да слагам червен - задължително ли е да го сменям?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за антифриза - казаха ми, да разкарвам синия, и да слагам червен - задължително ли е да го сменям?

...аз карам с жълт още върви колата :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите са ти казали по-важното,но най-важното гледай да не си на минимума на щеката и никога под него,че ще прецакаш мотора.За сегменти си на 100%.Семеринга не много скъп и може да ти бъде сменен при смяна на ангренажа.Добра машина си избрал,но за да ти се отблагодари и да си доволен от нея я поддържай подобаващо и не прави компромиси с частите и консумативите :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моета и направих основен ремонт, даже и повече. Сегментите си ги купих от ebay за 28,12 $/целият комплект/ + 38,88 $ целият комплект гарнитури за главата, който включва и гумички на клапаните. С доставката до българия ми дойде за 160 лева. Колата е на 3000 км вече и от 1000 насам доста често влиза в червеното. Да чукам на дърво маслото не го е бутала. Така, че смея да твърдя дали ще си купиш сегментите от тука за 600 лева и ще ти доставят същият Nippon, който ще си поръчаш /както аз направих/ просто ще си спестиш специално от сегментите 510 лева. Не се отказвай от автомобила, Прелюд е нещо невероятно. За моета за ремонт неискам да споделям колко съм дал, защото при мен беше трагико-комичен случай, но се влюбваш в машината.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...