Jump to content
backstage

Два проблема със Сивик англичанка

Recommended Posts

Сужелявам, че пускам толкова много теми, но наистина има какво да се прави по моята кола, а нещат са все разнородн.Първо - днес тръгнах да развъртам антената, защото беше ръждясала и нямаше ефект от нея, но се скъса и това е. Сега се чудя мога ли да сваля цялата пластмаса, която я държи и какво има под нея, има ли дупка в тавана или е мон тиранта вържу него? Също така се питам дали мога да монтирам друга на нейното място или някъде на друго място по купетео?http://195.149.248.189:8080/2009-10-08/99c...b9e13_920x0.jpghttp://195.149.248.189:8080/2009-10-08/bdd...9d4_800x600.jpgВторото, коеото е, врътката за топло и стдено на парното се прецака. На където и да я въртя духа все топло, мога да я завъртя от най-студено до средата, в топлото не иска да отиде, въпреки, че духа само топло. С много усилия раглобих конзолата и забелязбвам, че вртъката на парното заяжда, защото жилото я спира, не знам как се е получил номера. Аз като се мушна под таблото - най-птдолу посредата има някаква пласмасова джажа, която се контролира от врътката горе. мога да си я врътна ръчно и да я дам на студено, но завъртя ли нещо по копчрто горе отива на топло и няма муъдане. може би някъде нещо е превъртяло, но проблема е мжду врътката и жълтият пластмасов регулатор отдолу под таблото. Някави съвети?http://195.149.248.189:8080/2009-10-08/27b...95665_920x0.jpghttp://195.149.248.189:8080/2009-10-08/fc9...40cba_920x0.jpgДа се извиня само за грешката в заглавието СЪС, не съм го видял в бързината, а сега вече не мога да го редактирам.

Редактирано от backstage

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...има антени които се слагат вътре в колата може да си сложиш такава а на тази просто да и запълниш отвора :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

махаш си плафона и има 2-3 болтчета дето държат стойката за антената. Най-добре си намери антена и си я смени. а за парното най вероятно ти се е преебало жилото от врътката до кранчето. Също така може да се е прецакало и самото кранче (малко вероятно).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ако си купя нова основа за антената, мога ли после от някъде да си купя и нова антена. Защото в сегашната опснова е частта от счупената и тя напрактика не може да се извади. Аз с тази цел исках да я развъртя, за да сложа нова малко по дълга и по качествена, защото тази беше ръждясала.А относно парното, сега го гледах пак - има една пластина, която придържа жилото, точно преди да стигна до задвиждащите коелла на врътката, тази пластина е хванта с винт в пластмасата, но точно там се е счипило парчр от нея и сега придържащата пластина падна и освободи, сега врътката се върти то край до край, и жилото се мърда, но долу кранчето не помръдва. Та ако залепя пластмасата и поставя отново тази пластина, която да придържа жилото дали ще има ефект или проблема според вас е някъде надолу, там където жилото тоива в кранчето? Ако някой е имал подобен проблем, ще ми е много полезен ноговият съвет.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз не съм имал такъв проблем ама както го описваш се е преебало захващането на бронята на жилото. Ако е така няма как да ти се движи кранчето. Направи си захващането на бронята и ще се оправи ако не е заяло някъде. !!! след като го монтираш има голямо значение как ще захванеш бронята. ако не е хваната на правилното място или няма да стига до крайно топло или крайно студено !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за отговора, мисля, че е точно това. Утре ше се опитам да го оправя и ще пиша пак какво е станало.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен антената се счупи и разпробих в основата,залепих с моментно лепило останалата част от антената и сега няма мърдане

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За антената-алуминиева е основата и резбата е М5. под основата има пластмасова подложка.Може да сложиш и нова стойка има голям избор.При мен антената е свалихи съм завил винтот неръждавейка като на него с аргон е заварена добавъчна тел за аргoн дълга45см и d=2ммЗа кранчето както е казал колегата трябва да хванеш бронята за стойката за да може само жилото да мърда и си ОК.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...