Jump to content
JDM.BG

Дайте малко информация за тази ск. кутия

Recommended Posts

интерсува ме някой може л ида помогне с информация за скростната кутия за моята д16-ка .... взех и следната кутия която ще слагам при тунинга, но ме интересуват предавателните числа или главно 5та предавка...... дали е по-дълга ... по-къса или както стоковата на моя DEL SOL d16z6...

на кутията има стикер с номер S20-1120021

надявам се някой да помогне за да знам дали имам достатъчно дълга 5та предавка и ако не евентуално със зъбчатки от коя кутия трябва да заменя 5та ....

п.с. не ме питайте защо сменям стоковата кутия ..... има шум ... шумове дори :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А твоята кутия не е ли пак S20?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S20-е но пуснах направо тема защото кутията за която питам идва от D15 мотор и някой ми беше споменал че някой кутий, но не съм сигурен от коя D серия, били с по-дълга 5та предавка.... и аз лично се надявам на малко подълга предавка с цел по-ниски обороти при пътуване на дълги разстояния, а и с това турбо което ме чака мисля че ще е добре да съм с дълга 5та предавка .....

Редактирано от Sako_DJ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледах ги колега.... просто исках конкретно информация от коя кутия да взема 5та предавка естествено да пасне на моята и в крайна сметка да имам по-дълга 5та предавка :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На D15B2 е с по дълги скорости.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля, че от D15b2 на Кончерто беше още по-дълга, но това е само по бегъл спомен - провери!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами ако ще слагаш тюрбо сменяй всичките предавки с по-дълги. Поне така съм гледал големите батковци и по филмите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами ако ще слагаш тюрбо сменяй всичките предавки с по-дълги. Поне така съм гледал големите батковци и по филмите.

Еми на там отиват работите, вече почти всичко от карантийте е налично ..... до края на месеца мисля че ще отварям мотора да му сложим нови биелки, лагери, бутала ........ и за това исках да се поинтересувам малко за трансмисията кво да правя преди още да съм сглобил

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше за теб мисля че най добре ще е да си вземеш кутия от д16y7 сивик седан купе 2000г защото ртя е среден вариянт м/у мойта и твойта.Твойта ще и дойде къса а мойта дълга.А ти ще караш на среден надув така че и средната кутия е за теб :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Средният вариант между кутия от D16Z6 и D15Z1 е от D15B2 :) Ако търсиш само 5-та предавка слагай от B2.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Средният вариант между кутия от D16Z6 и D15Z1 е от D15B2 :) Ако търсиш само 5-та предавка слагай от B2.

това какво ще рече, на кутия от d15b2 при колко оборота ще съм на 100км/ч на 5та предавка ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с D15B2 съм и S20 скоростна мисля. на 5-а на 3000 оборота се движа със 103-105 км/ч

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с D15B2 съм и S20 скоростна мисля. на 5-а на 3000 оборота се движа със 103-105 км/ч

До колкото четох, кутията ти трябва да е доста по-различна от S20, а ти си S20 като моята .... положението става все по-объркано

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е толкова объркано, просто това S20 не казва нищо за предавките, както и L3 за 4ген

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е толкова объркано, просто това S20 не казва нищо за предавките, както и L3 за 4ген

И какво да правя в крайна сметка :plane: или да оставя нещата така и да се радвам колко дърпа на 5та с турбо хахахах

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...