JDM.BG 754 #1 Публикувано 8 Октомври, 2009 интерсува ме някой може л ида помогне с информация за скростната кутия за моята д16-ка .... взех и следната кутия която ще слагам при тунинга, но ме интересуват предавателните числа или главно 5та предавка...... дали е по-дълга ... по-къса или както стоковата на моя DEL SOL d16z6... на кутията има стикер с номер S20-1120021 надявам се някой да помогне за да знам дали имам достатъчно дълга 5та предавка и ако не евентуално със зъбчатки от коя кутия трябва да заменя 5та .... п.с. не ме питайте защо сменям стоковата кутия ..... има шум ... шумове дори Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #2 Отговорено 8 Октомври, 2009 А твоята кутия не е ли пак S20? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #3 Отговорено 8 Октомври, 2009 (Редактирано) S20-е но пуснах направо тема защото кутията за която питам идва от D15 мотор и някой ми беше споменал че някой кутий, но не съм сигурен от коя D серия, били с по-дълга 5та предавка.... и аз лично се надявам на малко подълга предавка с цел по-ниски обороти при пътуване на дълги разстояния, а и с това турбо което ме чака мисля че ще е добре да съм с дълга 5та предавка ..... Редактирано 8 Октомври, 2009 от Sako_DJ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joro_bul 1 #4 Отговорено 8 Октомври, 2009 (Редактирано) Виж тукhttp://forums.hondabg.com/index.php?showto...на+кутияhttp://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=37718 Редактирано 8 Октомври, 2009 от joro_bul Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #5 Отговорено 8 Октомври, 2009 Прегледах ги колега.... просто исках конкретно информация от коя кутия да взема 5та предавка естествено да пасне на моята и в крайна сметка да имам по-дълга 5та предавка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #6 Отговорено 8 Октомври, 2009 На D15B2 е с по дълги скорости. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joro_bul 1 #7 Отговорено 8 Октомври, 2009 мисля, че от D15b2 на Кончерто беше още по-дълга, но това е само по бегъл спомен - провери! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #8 Отговорено 8 Октомври, 2009 ами ако ще слагаш тюрбо сменяй всичките предавки с по-дълги. Поне така съм гледал големите батковци и по филмите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #9 Отговорено 8 Октомври, 2009 ами ако ще слагаш тюрбо сменяй всичките предавки с по-дълги. Поне така съм гледал големите батковци и по филмите.Еми на там отиват работите, вече почти всичко от карантийте е налично ..... до края на месеца мисля че ще отварям мотора да му сложим нови биелки, лагери, бутала ........ и за това исках да се поинтересувам малко за трансмисията кво да правя преди още да съм сглобил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jeepers 41 #10 Отговорено 8 Октомври, 2009 Саше за теб мисля че най добре ще е да си вземеш кутия от д16y7 сивик седан купе 2000г защото ртя е среден вариянт м/у мойта и твойта.Твойта ще и дойде къса а мойта дълга.А ти ще караш на среден надув така че и средната кутия е за теб Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #11 Отговорено 8 Октомври, 2009 Средният вариант между кутия от D16Z6 и D15Z1 е от D15B2 Ако търсиш само 5-та предавка слагай от B2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #12 Отговорено 8 Октомври, 2009 Средният вариант между кутия от D16Z6 и D15Z1 е от D15B2 Ако търсиш само 5-та предавка слагай от B2.това какво ще рече, на кутия от d15b2 при колко оборота ще съм на 100км/ч на 5та предавка ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OptimusPrime 2 #13 Отговорено 9 Октомври, 2009 с D15B2 съм и S20 скоростна мисля. на 5-а на 3000 оборота се движа със 103-105 км/ч Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #14 Отговорено 9 Октомври, 2009 с D15B2 съм и S20 скоростна мисля. на 5-а на 3000 оборота се движа със 103-105 км/чДо колкото четох, кутията ти трябва да е доста по-различна от S20, а ти си S20 като моята .... положението става все по-объркано Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #15 Отговорено 9 Октомври, 2009 Не е толкова объркано, просто това S20 не казва нищо за предавките, както и L3 за 4ген Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #16 Отговорено 9 Октомври, 2009 Не е толкова объркано, просто това S20 не казва нищо за предавките, както и L3 за 4генИ какво да правя в крайна сметка или да оставя нещата така и да се радвам колко дърпа на 5та с турбо хахахах Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове