vektor 0 #1 Публикувано 27 Септември, 2009 Днес ми писаха акт в който са изброени следните 3 нарушения ... Не носи колан , не представя валитен талон за "ГО" както и не е залипил стикер за "ГО" , не е минал Годишен технически преглед ....Преглед не съм минал , стикер не съм залипил нямам валиден талон "ГО" всичко ОК , но колана го свалих точно в момента в който паркирах и точно в този момент ме спират . В акта написах възражение за колана . Някой знае ли какви са последствията от тези 3 изброени нарушения както и как стои въпроса с възраженията и имам ли шанс изобщо ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #2 Отговорено 27 Септември, 2009 Малко неангажиращо мнение:Колана в момента ти е най-малкия проблем.До колкото знам глобата за "ГО" е около 400лв ако ти е първо нарушение. За лишаване незнам.За прегледа мисля беше около 150лв + 1 месец без книжка.За точки също нищо немога да ти кажа.Имаме си личности които са по запознати от мен. Надявам се и те да видят темата и да ти кажат по точно за какво иде реч.п.п. При по горе изброените нарушения едва ли някой ще обърне внимание на обжалването ти. Т.е. няма да бъде уважено на 99.9% !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #3 Отговорено 27 Септември, 2009 !!! колегата в предното си мнение може да те е пооплашил.без колан 50 лв+7к.т.едно е да нямаш валиден или залепен стикер за ГО или изобщо да нямаш ГО,ако си само без нужните стикери и талони глобата е 50 лв. без к.т.,за прегледа че не си го минал са отново до 50 лв. може и да е 10 и пак без отнемане на к.т. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #4 Отговорено 27 Септември, 2009 Да това е така , но аз разбрах, че изобщо няма такава?Да ме прощава ако аз съм в грешка !!!Но ако верно си няма нека да бега при някой познат да му я поднови със задна дата и да бега в РПУ-то след това с жалбата/която трябва да е пусната в 3/три/ дневен срок от създаване на акта! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #5 Отговорено 27 Септември, 2009 Разминал си се и с конфискуване на колата при такива нарушения !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vektor 0 #6 Отговорено 27 Септември, 2009 Работата е там че нямам ГО но полицая явно ме хареса или колата знам ли и реши че не заслужавам да плащам 400+ лв. и писа само без стикер .. Сега ако си подновя застраховката тъй като наща фирма прави и застраховки и си поднова застраховката със стара дата и мина прегледа и отида да пусна жалба че имам всичко ? Дори стикер ... и глобата да ми е евентуално че не съм сменил нови със стария а ми е стоял в жабката примерно и че сам без колан ? И да обжалвам и колана , тъй като ми е болна тема и фикс идея винаги да съм с КОЛАН ! закон е за мен и сега не мога да си го простя .... Евентуално да обясня в жалбата че всички документи са били в колата , но съм показа старите на полицая ? Знам ли... не ми се плащат сега и актове...макар че вината си е моя ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #7 Отговорено 27 Септември, 2009 Незнам за друго, но за преглед съм сигурен, че е между 50 и 80 лв. Има друг проблем, без преглед, не ти важи гражданската дори и да имаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
em1l 30 #8 Отговорено 27 Септември, 2009 Мен ме спираха 2 дена след като взех хондата и имах уж годишна застраховка ама колегата от когота я купих ми каза че не са и плаштани вноските ама аз викам ще мине. Нали малко се правих на луд че са ме излъгали за застраховката (бях тръгнал за Стара Загора това става на табелата на габрово) че има и се разбрахме да се вурна да си направя и след това да продължа. Гледам имам стикер лепнат за преглед че е минала ама оня взе че ми писка и талончето че е минала а то не беше в мен и пак малко разправии ими писам само фиш за 20 лева но ми каза че по принцип акао колата беше на мое име е 50 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #9 Отговорено 27 Септември, 2009 (Редактирано) Без контр. талон за "ГО" или стикер залепен за "ГО" глоба 10лв.Без колан 50лв. и 8к.т.Не преминал технически преглед на собственик глоба 50лв.Не носи знак за ГТП-ползвател и автомобила не е собствен-глоба 10лв.Не виждам какво толкова мрънкаш,при положение,че са ти спестили голямата глоба за без "ГО",което автоматично значи и спиране от движение на авт-ла, и отнемане на св-во за управление, до сключване на застраховка. Но както винаги сам казвал-хората не разбират от компромиси,или поне повечето Редактирано 27 Септември, 2009 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #10 Отговорено 27 Септември, 2009 Аз също мога да добавя ,че трябва да се радваш за това ,че са написали ,че не носиш Г.О. , аз нямах този късмет , последствията са такива каквито ги описа policeman + акт на стойност от 400 до 1000 лв Така ,че радвай се ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vektor 0 #11 Отговорено 27 Септември, 2009 (Редактирано) Мрънкам и ще ви разкажа защо .... Г-н полицай не непосредствено преди паркиране и почти пипане на ключа за гасене на колата решава да изтича до колата без шапка с дюнер в ръка и леко "цъкащ" на биричка със селско провикване и самочувствие до луната и обратно ... След което поиска документи и заяви тази кола няма застраховка дай ми полицата , давам полицата ... " Кво е тфа , тфа не е полица а някви сметки" Казвам г-н полицай неразбирам кое какво е застраховка трябва да имам и гледам като тръба ! След това казва за прегледа и стикера ... Цялата ситуация се развива на "Спортната проява , "играй с нас"(баскетбол)и се случва в глуха уличка около 10метра дълга от сякаде места за паркиране.... И "уважаемите"г-да полицаи по длъжност "Полицай" / Охранител ( без шапо с 3 ленти на пагона )решава да ми пише акт като заявява права ти компримис за застраховката щот нямаш от около 4-5 месеца.... Но ще ти пиша за колана и стикера , обажда се той на колеги с патрулка "Сержанти" не "младши контролиор" или както се наричат "Катаджийте"И мислиха около 1час какво и как да ми напишат .. след това 5 минути базици и смях като реших да напиша възражение за колана ! Нямам думи ! И какво се оказва идвам в нас и майка ми която е застрахователен агент а баща ми бивш полицай поглеждат и какво да видят , застраховка има до 11-месец тази година платено и точно това което той нарече "сметки"си е полицата и е напълно валидна работата е че просто съм забравил да си сложа стикера и не съм минал преглед който утре ще мина просто бях извън страната .... А за колана нямам коментар Утре отивам в Кат да видим как ще се базикат и оправдават .... Редактирано 27 Септември, 2009 от vektor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #12 Отговорено 28 Септември, 2009 братле и мен така са ме спирали карам си на 1-а скорост с няма и 5 км. и си търся място да паркирам и ме спряха ,че нямам колан !! Аз започнах да ги филмирам нещо и те казаха ,че в Враца сме голями "тирикати" но беше 24-и декември и ме пуснаха Но неможе да неси изряден и да се оправдаваш като невинен ! И най важното нещо е ,че сме в БГ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #13 Отговорено 2 Октомври, 2009 В чужбина, за да те обвинят, трябва да докажат, че си виновен, а в България - трябва да докажеш, че си невинен! ..........за съжаление факт и голям парадокс. Мисля сте съгласни с мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #14 Отговорено 4 Октомври, 2009 Има друг проблем, без преглед, не ти важи гражданската дори и да имаш.Това къде го пише ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lord_of_the_road 3 #15 Отговорено 5 Октомври, 2009 Колега Вектор, слагай препинателните знаци, че ми трябваха 15 мин да ти разшифровам поста. Щом са ти написали веднъж акта и си се подписал, че имаш възражения само срещу колана, не виждам как можеш да ходиш после да обжалваш, че си имал застраховка и преглед и всичко ти е било наред. Тогава защо си подписал? Жалбата срещу наказателното постановление е срещу размера на глобата и броя на контролните точки, а не срещу валидността на акта. Сега ако си подновя застраховката тъй като наща фирма прави и застраховки и си поднова застраховката със стара дата и мина прегледа и отида да пусна жалба че имам всичко ? Като имаш всичко защо си подписал? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
UniCorn 13 #16 Отговорено 5 Октомври, 2009 (Редактирано) Колега Вектор, слагай препинателните знаци, че ми трябваха 15 мин да ти разшифровам поста. Щом са ти написали веднъж акта и си се подписал, че имаш възражения само срещу колана, не виждам как можеш да ходиш после да обжалваш, че си имал застраховка и преглед и всичко ти е било наред. Тогава защо си подписал? Жалбата срещу наказателното постановление е срещу размера на глобата и броя на контролните точки, а не срещу валидността на акта.Моля ви колеги, не заблуждавайте останалите така категорично или поне пишете, че това е вашето мнение.Тези горните неща, които ги е казал колегата, не са така.Можеш да обжалваш в законовия срок, на каквито основания сметнеш за нужно, без значение какво си описал в самия акт и какво си забравил/пропуснал. Още повече, ако ангажираш доказателства, че към момента на установяване на нарушението си имал застраховка/преглед - тогава ще отговаряш по друг параграф и санкцията е доста по-ниска за "не представя", отколкото за "няма валидно сключена".Жалбата срещу постановлението може да е срещу размера на санкцията, но в никакъв случай не е само срещу това - спокойно може да оспорваш валидността на акта, а ако същия не е валиден, то не може на основание порочен акт, да се издаде валидно наказателно постановление.А иначе колега, че са ти направили компромис полицаите - направили са, така че си помисли, дали би било оправдано от морална гледна точка да пускаш жалба. Бих призовал и към малко по-позитивно отношение към полицаите. Напоследък самият аз коренно започнах да си променям мнението, след няколко разговора със служители на КАТ, които ми направиха много добре впечатление с професионалното си държание Редактирано 5 Октомври, 2009 от UniCorn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lord_of_the_road 3 #17 Отговорено 6 Октомври, 2009 Предполагам, че си прав, не съм чел тази част от Закона. На мен също ми писаха веднъж "Не притежава...", макар че им представих стикера на стъклото и малкото картонче. Но си написах тогава възражение в акта, описах, че не съм им представил само полицата. Въпреки че ми сложиха лепенка, че съм спрян от движение, на другия ден си занесох полицата в КАТ и си взех талона, а глобата беше минимална. Иначе си прав и за отношението към полицаите. Не, че съм срещнал толкова много свестни, че изведнъж да ми просветне, но то и ние сме си виновни. Естествено, че по цял ден като се разправят с келеши, ще се държат и те по същия начин. Трябва и ние малко да им помогнем. Преди постоянно се заяждах като ме спрат, като че ли са ми виновни що са там. Сега, освен че се опитвам да съм много примерен шофъор, ако се окаже, че съм виновен за нещо и ме спрат, се опитвам да се държа възпитано и да им покажа, че не е умишлено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове