Jump to content
iwolf

91h или 94v Xl съвет за гуми

Recommended Posts

Избрал съм си марка и модел гуми но са със следните индекси 91H и 94V XL а за акорда хонда препоръчва 91V.Ако си взема тези с по големия тегловен индекс означавали че гумата ще е по здрава и издръжлива на дупките по родните пътища,и какво е това означение XL?Катафалката не я юркам много над 160 и 91H също ме устройва,но ако за 15 лева отгоре мога да си купя здравина и сигурност мога да се жертвам.Доколко е вярно твърдението че,по високия скоростен индекс води до по бързо износване на гумите?Едва ли има значение но размера е 205/55R16.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма значение скоростния индекс, щом си караш нормално значи си пазиш гумите, едвали ще се износят по бързо :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега сподели за марката , на която си се спрял , че догодина най-вероятно ще си купувам нови летни и се чудя какви да са , а зимните от миналата година не ми харесаха толкова , защото преди съм карал същия модел на 175-185 , при 205 явно е друго нещо вече :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избрал съм си марка и модел гуми но са със следните индекси 91H и 94V XL а за акорда хонда препоръчва 91V.Ако си взема тези с по големия тегловен индекс означавали че гумата ще е по здрава и издръжлива на дупките по родните пътища,и какво е това означение XL?Катафалката не я юркам много над 160 и 91H също ме устройва,но ако за 15 лева отгоре мога да си купя здравина и сигурност мога да се жертвам.Доколко е вярно твърдението че,по високия скоростен индекс води до по бързо износване на гумите?Едва ли има значение но размера е 205/55R16.

XL означава еXtra Load.

Със сигурност ще е по-здрава и издържлива. Колкото по-висок е скоростния или товарния индекс, толкова по-подсилена е страницата. Да не говорим, че тук са налице и двете. Очаквай обаче и по-твърда возия и както ти си споменал - по-висока цена.

Скоростният индекс по никакъв начин не оказва влияние върху износването на гумата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия и ясен отговор.Твърдата возия не ме притеснява особенно.До скоро карах Алфа Ромео 33 на 21г.исъм свикнал на твърдо(и доста друсливо) окачване. :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега сподели за марката , на която си се спрял , че догодина най-вероятно ще си купувам нови летни и се чудя какви да са , а зимните от миналата година не ми харесаха толкова , защото преди съм карал същия модел на 175-185 , при 205 явно е друго нещо вече :dry:

Колега модела е HANKOOK OPTIMO 4S H730.Гумите са всесезонни.Зная отношението на повечето съфорумци за този тип гуми,но за моя стил на каране-пробег приблизително 10000км. на година предимно в Бургас и 30км на около без да се юркам много всесезонките ме устройват.Ще ги поръчвам през нета защото не мога да си намеря R16 в България.От Еуропал (една от фирмите внасящи HANKOOK) ми обещаха да проверят дали могат да ми доставят но ще стане ясно към края на септември.Навсякъде питах но още не ги предлагали на българския пазар.По моя информация модела е излзъл на пазара(по света но не и у нас)миналата есен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност ще е по-здрава и издържлива. Колкото по-висок е скоростния или товарния индекс, толкова по-подсилена е страницата. Да не говорим, че тук са налице и двете. Очаквай обаче и по-твърда возия и както ти си споменал - по-висока цена. Скоростният индекс по никакъв начин не оказва влияние върху износването на гумата.

не забравяй, че е и по-тежка - което още повече влошава возията, че и претоварва и окачванетонещо си спомням, че по-високоскоростните гуми са направени от по-твърди смески, да издържат на по-високи температури - но пък в градски условия не работят толкова добреако не ти се е случвало да правиш балони досега, нямаш нужда от XL гума. акорда не е толкова тежък, а и гумата има голям балон, да носи на дупки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да мерси колега , но явно за мен няма да е вариянт , защото правя 4 пъти повече преход през годината и обичам да се вра в най-големите снегове ;) Това , което казва Магнум има резон ;) и го потвърждавам от опит ;) добре , че са системите за сигурност ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ханкука пластмасата и идва малко в повече от необходимото и не очаквай добри резултати зимата. :)

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма значение скоростния индекс, щом си караш нормално значи си пазиш гумите, едвали ще се износят по бързо :)

Абе те ако са с нисък индекс за износване, както и да ги кара, пак свършват бързо... :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...