Jump to content
manniakk

Ей аман от мотористи....

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

писна ми всеки ден момчетата на две колелета да плачат колко никой не ги пазел и да ви разкажа случка от днес. Карам си по Банско шосе в квартала (единична непресечена линия, ограничение за забранено изпреварване и знак 50 в началото на квартала) дал съм си ляв мигач и чакам да си завия в пресечката (позволен ляв завой). И отзад 2ма мотористи явно се залетяли и аз съм им бил застанал на пътя едва ли не ( а отдясно има място 1 кола поне да мине) и почна да ме псува единия и да ми налита на бой едва ли не) както и да е до бой не се стигна ама пича с мотора така и не проумя че той е виновен. Другия с него почна да ми обяснява че му прекъсвал мотора и некви такива... но това мой проблем ли е?Мотористите вадете си поука и знайте че какво вие очаквате колегиалност така и трябва да сте и вие колегиални и по внимателни. Мир и поздрави

Редактирано от manniakk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следващия път , извади крика , отпери му два у кратуната куха и да миряса :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ужас като видя моторист и се сещам за поне 3-4 случая когато са ме засичали и изправяли на нокти, а после викали защо не ги пазим добре бе пичове искате колегиалност но дайде и вия малко от вас не да ми минавате на 2см от мен с 200++ и аз да изтръпвам всеки път от такива рискови маневри не съм против мотористите но моля ви се карайте внимателно :)

Редактирано от west bam

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро един тъпак с по ново сузуки по новото на люлин дали не можеше да кара или се правеш на играч все така заставаше че колите да не могат да минат сигурно за 2 километра 10 пъти бих спирачки за да не му помогна да излети,към всички мотористи да си прочетат правата в закона за движения по пътищатата и да не се правят на много бързи!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ММММ да лятото е много зле особено като се прибирам към Бургас. То почват едни изпреварванки на сантиметри. Насреща му идава кола той почва мен да изпреварва при все че пред мен място за него няма, че и после е недоволен като го усвиркам едно хубаво. В Германия как един моторист не видиах да се шмугва из задръстванията в града - всички застават в колона все едно са си нормални очастници в движението само тука има тарикати. А недай се боже нещо прецениш че един път и те ще се свият че да минете заедно почва едно псуване едно нещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори да ги очакваш ,пак те изненадват....лично аз имам един приятел със Сузуки не го знам колко куб. е ,та ми разправяше как с 200 + на магистралата за Шумен изпреварвал някаква Лада и минал на сантиметри от ладата и мантинелата (понеже и Ладата изпреварвала).Не ги знам ...,замислят ли се, че при това минимално разтояние при което се разминават с колите фаловете могат да станат мигновенно... и последствията всички знаем какви ще са ...Миналата година така ми взеха акъла по пътя Варна - Бургас.Карам си аз съвсем нормално ,гледам огледалата ,няма никакви следи от мотори и каквото и да било и в следващия момент ,точно на влизане в завоя чух шум от мотор и в същия момент ...3 мотора ме изпревариха.Не знам с колко са се движили,от къде довтасяха ,ама буквално няколко секунди преди това ги нямаше......хубаво тръпка си е ,ама чак толкова....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

manniakk, това че си попадна на тъпанари не означава че всички са такива. Карам мотор от когато се помня и до сега толкова пъти са ми секли пътя че не мога да броя до толкова (докато съм си карал съвсем спокойно).

В никакъв случа обаче не оправдавам тези индивиди! В случая наистина е трябвало да извадиш крика ;)

Dzenky, в повечето пъти не се правят. Те наистина са бързи ама просто не знаят къде и кога да усукват масура. Ами какво да кажа като ми се е случвало човек с кола да ми се прави на "бърз" докато съм с мотора :)

Явно има доста тъпи хора дето си мислят че са по-бързи от пистак ;) ;) :D

п.п. Има по бързи коли ама те определено не се срещат по нашите улици и пътища. Или ако се срещне ще е едно на 1000000000 :D

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва пак поредната тъпа тема ли е?Това че си попаднал на някой малоумник не значи че трябва ний да си вземем поука,карал съм мотоциклети и ще продължавам да карам,също така мога да кажа че са ме блъскали без да съм виновен,сега кво да почна да ви карам да си вземете поука ли?Ае стига с тея простотии,всеки си кара тва което му харесва,а колегата дето вади крикове....Тва ли е решението?А и не се знае кой ще е на мотора нали?Хайде успокойте се

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Преди известно време и аз бях в подобна ситуация. Баща ми излиза си кара с колата по павената уличка зад военна болница, кара бавно защото е неравно и има павета и спрели коли. От ляво на нас спрял камион и разтоварва напитки, баща ми леко го заобикаля едвам се промушва колата, при което зад камион изкача един байкър на доста гас и се залепя на предната броня на баща ми. започва едно крещене едно хранене от негова страна, вика "Ти луд ли си бе, това е едно посочна улица" което не е така, а и спрялото превозно следство се падаше в неговата лента т.е. по закон той трябва да изчака и тогава да премине. Че и нахален и убижда. Добре че баща ми е в този момент се отнесе кротко, защото аз както съм си избухлив за секунди като отвори оная уста незнам как щеше да свърши. С извинение към колегите но повечето байкъри са големи лайнари.Колеги само да допълня Доги, ние да се успокоим но и ти рязко посегна, никой не е казал че ВСИЧКИ сте такива. Аз като голям фен на мотори и потенциален скорошен член на гилдията знам как е и от двете страни, но опрелдено напоседък се сблъсквам с безумно много малоумници на две колела, които и смятат че са винаги прави.

Редактирано от Animal

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На две или на четири колела - има ли значение.

Пълно е с малоумници "шофьори".

П.П. Всички сме засичани с какво ли не... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да знам че има и нормални хора. Само че не знам защо в софия срещам само ненормалните. Не иска да убидя никого, просто искам да споделя случката защото навсякъде чувам как колите не пазели моторите....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навсякъде има паплач,и сред мотористите,и сред автомобилистите.Аз също понякога върша щуротии със скутера,но винаги гледам да не застрашавам другите.И очите постоянно на шест. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защо слагате всички под общ знаменател :D нима няма такива малоумници на 4 колела ??? и даже маи маи са повечко че има такива който карат като за последно...... вярно е но не е нужно да правим всичко възможно да ги убием колкото се може по бързо нужно е само малко повече уважение и коректност само това и всичко ще е ОК пък и в крайна сметка сме на пътя само лятото :) а най лесно е да почнем да се млатим с щанги и лопати ние поне си имаме каски ;) БЕЗОПАСНОСТТА ПО ПЪТИЩАТА ЗАВИСИ ОТ МЕН ако не сте забравили мотото ни на събора поздрави и умната

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искам да кажа че не визирам всички мотористи и не искам никой да се чувства персонално обиден. Идеята ми беше че постоянно навсякъде се тръби, че хората с коли не пазят мотористите и че им отнемат предимството. Да - има такива случаи. Но аз лично напоследък постоянно попадам на мотористи кретени. Иначе винаги гледам да им правя место ако съм спрял в задръстване и се прибирам когато се разминаваме, ама като вида такова дебилно отношение като днес и ми пада пердето

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами така си е ... както казаха колегите дебила и пеш да върви пак ще те изнерви ... Не вярвам някой да се е обидил, защото всеки си знае как кара и какво му е поведението на пътя. Ако някой се е разпознал това вече си е негов проблем (макар че не ми се вярва да има такива хора тук).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм че не сме света вода ненапита но имаше една точка от правилника която гласеше "Водачите на четири и повече колесни МПС са длъжни да опазват здравето и живота на водачите на дву- и триколесните МПС" . Аз лично не се заяждам с автомобилистите когато съм с мотора. Имах два случая когато ми отнеха предимството т.е. тъпака отсреща не спря на стопа защото ръжделника му "Опел Калибра" сигурно нямаше и спирачки и както го изпреварвах с крак му отчупих огледалото... Другия който ми отне предимството на следващия "СТОП" докато чакаше главата му беше станала два пъти по-голяма понеже беше гъзе със отворен прозорец на колата и от вътре Тони Стораро...Мир да има и апелирам всички водачи да карат разумно независимо на колко гуми са :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да вярно не всички мотористи са такива аз лично поанавам много добри мотористчета.А преди 1год. някаде както си караме по пътя, аз и баща ми бяхме, с КОЧИНАТА форд фиеста ;) и един моторист ни изпреварва така със солидна скорост и закачи огледалото щете да падне но успя да спре и скача да се бие такъв ама ядосан и като се приблжи към колата (оп "форда" то не баш кола ма както и дае) аз и бащами слизаме без никакво намерение да се бием с тоя и изведнъж оня кво се сепна обурна се качи се на мотора и да го няма пак то било и двама та с баща ми сме ловджий :D и бащами като отворил вратата и оня видял пушките отзад и аз се чудя за кво се обърна и взе да вари къ м мотора кат насран ;) ;) ;) . Без лоши чувства към моторджиите . :):P;) И аз съм фен пистарките ама колегиалноста трябва да я има винаги без значение какво караш. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пак ви казвам - не искам никой да се засяга и винаги съм се старал да ги пазя колкото мога, ама в случая какво да направя.... спрял съм от 10-20сек и чакам колите от среща.... колко кьорав или тъп е да не е видял мигача и стоповете... просто ми се искаше да припомня на мотористите че и те трябва да спазват правилника и това че моторите им са бързи не им дава право да хвърчат с 100 в населените места при това там където може да мине дете! а и на всичкото отгоре някой друг да им е виновен.Още в началото казах че както те очакват ние да сме колегиални и те трябва да са.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колегиалността ще дойде едва след като всички проумеят, че закона важи за ВСИЧКИ. За успеха на това начинание е от значение само как се прилага закона от контролните органи. Да си мислим, че от утре всички ще го разберат без да има контрол по пътя е утопия. Отново опираме до, до болка познатата истина, че държавата ни е много кофти на този етап.И защо трябва да пазя моторист, който си мисли, че пътя е негов и може да минава от където и когато си пожелае? Само за това, че е на две колела и е по-бърз? Еми просто няма как да стане! Просто не обичам тарикатите! А българина в повечето случаи е селски тарикат и гледа малакта далаверка на момента, като не вижда по-далеч от носа си.

Редактирано от blueeye

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а колегата дето вади крикове....Тва ли е решението?А и не се знае кой ще е на мотора нали?

Ми точно за тази случка в тази ситуация ДА ТОВА Е РЕШЕНИЕТО , пък ако ще и бате ви Бойко да е на мотора през трибуквеника ми е , замисли се над думите си , ти ако си на мястото на маняка и ти излезе някво келеме дето ти налита , ще го търпиш ли ? Пък дори и да не ти посегне .... щото посегне ли вече е късно за каквото и да било , ако щеш после го пукни .....той вече си е постигнал неговото .... Не ми вземайте думите чак толкова навътре , има и пичове има и п*дали :huh: Живи и здрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маняк, и 100 пъти да го казваш хората се идентифицират като обидени. Вие като не правите така защо се сепкате тогава? Аз както казах 90 % от мотористите които срещам са решили че са хванали оня за уя и всичко им е позволено и вината винаги не е тяхна. И аз гледам да ги пазя но: 1. доста често не се виждат в огледалата и често се приближават със скорост непосилна за проследяване2. правят рисковани маневри в голяма близост, после скачат и се ежат И аз съм имал случаи когато моторист пристига с голяма скорост до мен, аз не съм го видял в огледалото, но не съм и тругнал да правя маневра, той минавайки по разделителната линия където няма място от мен и насрещната кола ми удря огледалото, после на светофава вика "Ти ме закачи!". Кайляк такъв, то станало за секунда аз дори не съм имал време да отреагирам, ти що тръгваш като виждаш че е тясно и отсрещното движение и то лети, а? Така че няма какво да се правите на обидени, колеги. Знаем се че има точни пичове навсякъде, но просто доста ламери са си зели мотори и се мислят за всевишни, това е грозният факт.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Малко грубо ше прозвичи ама тва което "CB 650 SC NightHawk '83" каза и което явно е практика при моторджиите да къртят огледала, еми много се извинявам ама направи ли ми го някои това, не само няма да ги пазя, ами сам ше търся да им "подлея вода", да не говорим че ако го настигна на светофар тоя дето го е направил директно си спирам в него и слизам да му подоомекна кокалите. Просто колегите с мотори да се замислят при евентуален сблъсък кои ше понесе повече дамидж. Аз също съм за мира по пътищата и колегиалността, но такива прояви на чист вандализъм и чувство за безнаказаност доста ме провокират.П.С. Темата е за оф-топика.

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има една мъничка подробност.

На вас при сблъсък ще ви се изкривят ламарините, а на моториста ще му се счупи гръбнака. За това все искаме толерантност. Да си имате едно на ум, че сте потенциални убиици ако направите погрешна маневра.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като я искат да я спазват. Хем ще се строшат гръбнаците, хем обаче къртят огледала, правят каквото си искат и се перят, убиждат и чак до саморазправа стигат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като я искат да я спазват. Хем ще се строшат гръбнаците, хем обаче къртят огледала, правят каквото си искат и се перят, убиждат и чак до саморазправа стигат.

Ако прочетеш внимателно поста ми ще разбереш защо го правим :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Добре бе пич, за отнето предимство, нещо което се случва всеки ден и на нас с колите, дай да нанесем материални щети за над 100лв, щото можем и щото ше избягаме бързо. Ама като му откърти огледалото чака ли го да се разберете и да му обясниш защо или запали гумата и избяга. Еми аз за сяко отнемане на предимство къртих и шупих на другите по колите, не щяха да ме бият ами сигурно щяха да ме линчуват. И значи аз съм длъжен, как го каза, "да опазвам здравето и живота на водачите на дву- и триколесните МПС", а ти самия, щото го пишело в закон някъв, и то в България, разчиташ на това?

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с огледалата е много ефикасно ! :huh: Всява добър респект у водача на колата. До сега не съм чупил огледала ама единия път го побутнах с крак и ония от колата млъкна и замина. :P

Сега ще кажете че съм бахти селяка и тариката ама какво бихте направили в следната ситуация :

- Карам си аз с 30 км/ч идва кръстовище и един помяр ми се навира и ме избутва от лентата . И това съвсем умишлено , защото караше зад мен . Не е да не ме е видял ! И аз му правя знак да внимава малко че ще ме претрепи. и ония почва да ме нарежда и ми набива средняк.

Ем съжалявам много ама тогава направо откачих. Даже не знам как се стърпях да не му откъртя огледалото.

ВИНАГИ може да се случи някой да не те види. Дори и аз съм се изненадвал от моторист докато съм с колата, макар и винаги да внимавам.

Ама след като са ми секли пътя ония да почне да ме нарежда вместо да се извини НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ИЗНЕРВЯ. До сега и при най грозните засичания дето са ми правили след като човека ми махне за извинение винаги съм си продължавал без да се разправям.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И защо трябва да пазя моторист, който си мисли, че пътя е негов и може да минава от където и когато си пожелае? Само за това, че е на две колела и е по-бърз? Еми просто няма как да стане! Просто не обичам тарикатите! А българина в повечето случаи е селски тарикат и гледа малакта далаверка на момента, като не вижда по-далеч от носа си.

колега една причина поради която малко или много си длъжен да ги пазиш..... ако недайси боже стане инцидент между лек автомобил и мотор моториста на 95% е отлетял на небето а ти на 100% към.....някъде пък и после живей с мисълта че си убил Българин СЕЛСКИ ТЕРИКАТ (тук се чувсвам лично засегнат защото аз съм Българин ) ако не можеш да му дадеш път или да му помогнеш поне не му пречи нарачно знае ли някой какво е да седиш на 40 градуса на светофар с каска яке ръкавички дълги панталони и цяла екипировка да има място между колите през което можеш да минеш а ти най чино да седиш и да чакаш да тръгне колоната ако преди това не си дал фира......на дали знае какво е някой ако не го е изпитал дане говорим че 90% от случеите на инциденти с мотор и кола е отнето предимство на моториста (това е статистиката) каде нарачно каде от некадърност каде от невнимание че има лумпени вярно е но пак казвам имаги и на 2 и на 4 колела

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

"знае ли някой какво е да седиш на 40 градуса на светофар с каска яке ръкавички дълги панталони и цяла екипировка" Някой да им е опрял пистолета да го правят. Като не ти изнася не карай.Цитираш статистика, а можеш ли да цитираш в колко процента от случаите в България мотористите карат в ограничението или с колко над него. За справка в града 50км/ч, в жилищен комплекс 30км/ч, на междуградски път 90км/ч, и на магистрала 130км/ч са ограниченията, освен ако няма знак който да оказва друго.Вчера към 20.15мин по бул. сливница в софия 3 байкъра си правеха гонки. Едно сузуки, един репсол цбр и още един не го помня. Направиха няколко ръна. Какво казва статистиката за тях, въобще за всички мотористи: "че са добри донори, щото обикновенно са млади и здрави".

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И отзад 2ма мотористи явно се залетяли и аз съм им бил застанал на пътя едва ли не ( а отдясно има място 1 кола поне да мине) и почна да ме псува единия и да ми налита на бой едва ли не) както и да е до бой не се стигна ама пича с мотора така и не проумя че той е виновен.

същата случка ми се случи и на мен.. тръгва ми на бой, че аз съм му бил пресекъл пътя, на улица с място за 3 коли, междублокова, пълна с дупки, по която карам с 10км/ч, а той със 100... имам много приятели мотористи, нито един от тях няма книжка за А категория, нито един от тях няма граждански итн, половината имат номера на моторите, скрити отдолу, другата половина дори нямат.. ок, патрулките не могат да ви хванат, но това си е чиста злоупотреба.. оня ден загина едно момче в пловдив, моторист, правейки непозволен обратен завой с 300км/ч.. Редактирано от Wolfcry

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да им е опрял пистолета да го правят. Като не ти изнася не карай.

не колега на мен ми изнася и си карам :) не искам да се заяждам и да споря с който и да е пак казвам не защитавам безрасъдното каране независимо с какво превозно средсво е айде останете със здраве и като видите мотор рязко и безодговорно го мачкайте спомняйки си за онзи дето миналата година се е опитал да мине на светофара първи или пък този който ви засекъл на Сливница и Ботев преди това пък тези дето ви сасичат и псуват всеки ден по кръстовища и светофари няма да им обръщаме внимание .... та са на 4 колела :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

САМО КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК КОЛКО ЦИГАНИ ШОФЪОРИ ИМА.А КОЛКО ЦИГАНИ В УЧЕБНА КОЛА СТЕ ВИЖДАЛИ?ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КРЕТЕНИ КОИТО СА СИ КУПИЛИ КНИЖКИ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Преди малко станах свидетел на поредна случка ПАК, на един истински ПЕДЕРАСТ без никакви извинения. На околовръстното посока младост след отбивката за Горна баня, по наклона яко задръстване. Карам си аз колело, отивам малко кардио да врътна хем да свърша малко работа и отгоре един пич с мотор си слиза по наклона и веднага след светофара за към НБУ бие десен и в локалното за да избегне задръстването. А след него Бай Педал с БМВ 3 цвят бордо-лайно влиза с 300 с измъченото си бмв залепен на опашкана на моториста буквално. Почти ме удря с колелото, малко по-надолу по локалното тъй като пак има отбивка моториста намалява и бмвто аха да го изпердаши отзад. Този път бях напълно съгласен с моториста задружно да му спукаме канчето на тоя с БМВто. Жалко че лайньо даде здрава газ и избяга. Така че голяма част от мотористите ги разбирам, но все пак нека не реагират грубо към всички защото не всички шофьори са като този. Някой път засечките стават от разсеяност. Мир и приятна петъчна вечер на всички колеги и умната с пиенето и карането.

Редактирано от Animal

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма какво да се лъжем. Голям процент от мотористите не спазват почти никакви пътни правила. Нямам нищо против да отиде най-отпред на светофара, ама трябва ли да кара като луд м/у спрелите коли? Нямам нищо против да изпреварват на забранени места, ама трябва да го правят точно на зовоя и то когато се разминават 2 коли? Нека си карат както си искат, ама трябва ли да се мислят за богове на пътя?Имам колега моторис(с който моного добре се разбирам). Та той ми каза, че когато е с колата ги псува мотористи за това как карат, но когато той се качи на мотора, карал по същия начин като тях. Защо карат така безрасъдно (в повечето случаи, повечето мотористи)? Те самите не мислят за себе си, а искат останалите да мислят за тях. Аз не съм против мотористите(повечето са готини хора), а против безрасъдното им каране (както също съм и против безрасъдното каране на автомобилистите).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да изискваш нещо, трябва самият ти да дадеш! Как може един моторист да кара със 100 (минимум) в града и в същото време да се оплаква че са му отнели предимството. Ами как няма да му го отнемат като лети и неможеш да го видиш, за да му дадеш предимство. Не заставам твърдо зад автомобилистите, но аз лично с очите си толерантност от страна на моторист НЕ съм видял! Винаги са нахални, в последствие и "невинни" на пътя, а всъщност не са лоши момчета (познавам някой друг моторист и го казвам с чиста съвест). Явно като се качат на моторите се вкарват във филма прекалено много.жалко :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора,проблема е че прекалено много хора си купиха мотори.Вече има всякакви с мотори.Докато бяхме по-малко винаги се поздравявахме на светофарите или като се разминаваме.Сега са се появили някакви киборги,които си играят на видео игра докато карат.Иначе толерантност трябва да има и в двете посоки,но не можеш да избиваш яда си на някой моторист защото преди два часа друг те е ядосал. това е тъпо.аз понякога като карам с мотора зад други мотористи ми идва да им нашия шамарите,но не всички са такива.да си с мотор в и риск,но е и предимство в трафика.аз гледам да карам без да преча на никой,така ползвам предимството си без да съм арогантен.на всеки човек се случва да му избият бесовете,така че донякъде и това може да е причината за дивашкото поведение на някой в кола или на мотор.идеята е проста-да не си пречим.често ми се случва нарочно да ме блокира някой в трафика,така че да не мога да мина или да ме гледа в огледалото и да не мръдва на никъде само и само да се сваря под слънцето и в изгорелите му газове,но все по-често виждам хора които ме забелязват и ми правят място дори когато такова има,просто ей така за жеста.на такива хора винаги им махам.съвсем скоро в бг ще е фраш с мотори,дори вие ще си купите скутерчета поне,защото е мазохизъм вече да караш кола в софия например.погледнете цяла европа или поне топлите страни-моторите са удобство,а не гъзария.бъдете живи и здрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вечната тема....няма никакво значение кой на колко колела е.Арогнатността и простотията не са пропорционални на броя на колелата.Познавам и двете страни на спора.Карам и едното и другото.НЕ ЗАЩИТАВАМ и не оправдавам безразсъдното каране независимо на какво.Скоро щях да разнеса по асфалта един нагъл тип с колело.За тях нещо да кажете?Или за изродите с ТИР-овете?Всичко си е до човека.Лошото е че закона все още се прилага много рехаво.Включително и за малоумнисите с бързите мотори.Ползвайки неточен цитат на един познат който е полицай в КАТ Стара Загора мога да кажа - "Ами...ние с тях въобще не се занимаваме...какво,да ги гоним ли?".Сами си правете изводите.Аз също искам да призова за търпимост на пътя.Размине ли се без ПТП,изпсувайте сочно и очаквайте следващата ситуация.Това е положението в България за съжаление.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Хах, чак сега попаднах на тази интересна тема. От 10 години имах мечта за мотор, която сбъднах миналото лято... Отдавна наблюдавам какъв тип хора си купуват мотори през годините и трябва да кажа, че нищо вече не е същото. Преди 90% от мотоциклетистите бяха сериозни, отговорни хора, виждах го по начина на каране, няма значение дали е с писта , ендуро или чопър. Сега.....е просто трагедия, всеки кретен се е качил на мотор и избива комплекси. Няма каски, всички са с карбонови глави и джапанки, купени книжки, безсмъртни, карат с 200 покрай децата в града... Моят мотор също вдига 280 но това не е причина да се правя на келеш. Трагикомичното е че вече виждам неща, на които се чудя дали да плача или да се смея: преди няколко дни ,колона от 5 коли, центъра, всички карат бавно естествено, пешеходни пътеки, това онова... По едно време се чува боботене, някой яко се е засвяткал, но от звука разбирам че не е писта. Обръщам се и какво да видя: 2-ма чичковци с излъскани чопъри задминават колоната ама с мръсна газ, на по 5см от броните... Е това вече не го разбирам, някой ако може да ми обясни... Хората тотално изтрещяха.. Тъжно,тъжно....... :plane:

Редактирано от gothic_fan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина не съм видял Maniak-а да поставя всички под общ знаменател, даже спомена, че не всички са паплач. Всеки който се засяга от мнението му за мен е точно такъв, за какъвто той говори :plane: Вижте Иво не се разврещя :lol: ха-ха. Аз лично, засега, не съм виждал крайно лошо отношение от мотористи, освен много нерви и причерняване пред очите докато ме изпреварват в крайна 5-та лента... виждал съм обаче и много фрапантни случаи около мен и от двете страни - мотирист да изпревари шофьор на автомобил и да му бие спирачки, някой с някоя "наточена" кола да напъва колата само и само да не позволи на моториста я да мине я да го изпревари... Най-много се дразня на мотористи, които карат с каска и... къси панталони, чехли и потник! Грешна маневра и си убиец, само и само защото оня ебал недоебал и иска да го забележи някой! Винаги давам път на моторист, който минава между колоните. Вярно, че нямат право, но няма никакъв смисъл да им запушвам пътя. Даже се отмествам повече, че ако ми закачи огледалото ще остана с пръст в гъз. Повече толерантност.. колкото и да се повтори това, аз лично не виждам как ще се случи. Тоест виждам... солидни, еднозаплатни глоби за всички участници в движението - пешеходци, автомобилисти, мотористи, цигани с каруци, автобусаджии, микробусаджии, колоездачи и т.н. и т.н.. Като знаеш, че ще ти фраснат 500лв. глоба и ще внимаваш 20 пъти повече!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повече толерантност.. колкото и да се повтори това, аз лично не виждам как ще се случи. Тоест виждам... солидни, еднозаплатни глоби за всички участници в движението - пешеходци, автомобилисти, мотористи, цигани с каруци, автобусаджии, микробусаджии, колоездачи и т.н. и т.н.. Като знаеш, че ще ти фраснат 500лв. глоба и ще внимаваш 20 пъти повече!

Шефе, така еНо докато стане както трябва, в държавата цари пълна безнаказаност, и всеки си прави това, което може да прави.Като имаш мотор, който вдига 300 за секунди, и никой полицай не може да те спре - и правиш каквото си искашВ България разчитаме единствено на добро възпитание, а то напоследък не ни е в излишък. Докато не заработи полицията, и най-вече съда, нещата ще продължават да са трагични.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...