Jump to content
Gagi

Последици от автомивка?

Recommended Posts

Здравейте колеги

В четвъртак ходих на автомивка да си измия хондата и всичко беше точно. Вчера спирам пред един магазин, слизам от колата и се кефя, че все още не е заваляло за да я изцапа... в този момент виждам, че на задния калник има нещо и си помислих че е мръсно и тръгнах да го чистя с ръка... е да ама не!! Оказа се че боята я няма и се вижда дори самия метал. От другата страна на колата дори се оказа по-кофти работата, освен че и там калника е на същото дередже, има и едно петно, където боята също е паднала.

Та според вас от автомивката ли е паднала боята или е друга причината?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колега какво да ти кажа,ако незнаеш да ти кажа че в уж безконтактният шампоан има доста голямо наличие на солна киселина сети се сам до какво води тя,има автомивки,които ползват доста добри шампоани за безконтактно,но и сам се сещаш че цената ще е по-висока(и пак няма гаранция с какво я мият).Първо се почва с падане на лака,а това което си показал е може би с маркуча на прахосмукачката и е ужулил здраво ръбчето.Но да не ти пука в България сме където животните са по-големи хора от нас :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Знам че безконтактното миене може да е проблемно понякога, но един приятел си миене неговата винаги там и за това реших че няма страшно... а и мислех, че тук в Германия не изпозват кофти шампоани, защото не съм чувал някой да е имал проблеми... В понеделник ще ходя пак до автомивката, но лошото е че не мога да докажа нищо и най-вероятно само ще му покажа на чичката, как хубаво я измих :)Забравих да пиша, че няма как да е от маркуча на прахосмукачката, понеже е бил само от едната страна на колата, а и двата задни калника са така.Благодаря за мнението :)

Редактирано от Gagi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, чети повечко из форума, няма да ти е излишно.НАДНИКНИ ТУК.за това я пуснах тая тема преди време, не да се оплаквам. колата вече си я оправих и скъсах с автомивките во веки. не е зле и на твоята да обърнеш внимание в най-скоро време, че тръгне ли ръждата край.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега моите предни калници са така като твоите, това е от камъчетата по улиците. Иначе петното е от друго нещо, може и от мивката да е. Ако си в Германия може хората да ти обърнат повече внимание на мивката и да ти кажат от какво е евентуално.Успех и повече безконтактно НИКОГА.пс: аз си намерих една чешма и ходя да си я мия там :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не ви разбирам. от 3 години си мия колата по автомивки и нито ми е паднал лака нито ми е одрана колата. Приятел бояджия ми е казал че менте лак може да се олюпи, но ако е качествен вероятността е малка. така че ако ви се люпат колите си сменете бояджията :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не ви разбирам. от 3 години си мия колата по автомивки и нито ми е паднал лака нито ми е одрана колата. Приятел бояджия ми е казал че менте лак може да се олюпи, но ако е качествен вероятността е малка. така че ако ви се люпат колите си сменете бояджията :)

подкрепям! Но аз никога не си мия колата на автомивка...толко демидж и нанесоха по автомивките, че с вече не стъпвам по такива лоши места. :0 А безконтактното е време да го забранят със закон :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

подкрепям! Но аз никога не си мия колата на автомивка...толко демидж и нанесоха по автомивките, че с вече не стъпвам по такива лоши места. :0 А безконтактното е време да го забранят със закон :)
факт е че в повечето автомивки работят цигани дет едва ли им пука дали ще ти свалят боята или ще ти одерат колата, но аз лично ползвам 1 мивка от години и не е имало поражения. но какво са автомивките в сравнение с бг шофьора. баркирам си колата в мола, точно по средата на паркоместото, като по учебник. тръгвам си след час - драскотина на вратата и предната броня.... за какво говорим....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма по-вредно от безконтактното миене. :D ..и аз си бях напатил от него яко :D ...трябва да се забрани наистина :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич това по калниците ти е от камачетата :) А аз пак ще ви кажа, че зависи от безконтактното !!! ако ходите, на някви смешни мивки за да ви е по евтино.......... няма да коментира :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ти си пристрастен, недей да се обаждаш:PНа мен ми удариха колата на автомивка !!! ама разчитаха, че няма да видя.. така и стана, видях на другия ден. Малка вдлъбнатинка на третата врата... :) Затова сега си я мия само на ЕКО... за 2лв. лъсва... :)

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз вече 2 години съм казал адиос на автомивките, на село си взех водоструйка и сам си правя вътрешно и външно, защото за последно като бях на автомивка хем ми я минаха безконтактно за което аз съм много против хем я почнаха да я мият отдоло на горе направо побеснях като си докарах колата в нас на капака отпред имаше сигурно 1 см олюпена боя което се виждаше сигурно от километър, а на тавана ми от безконтактното ми матира боята, от тогава само в нас си мия колата вече на автомивка НИКОГА :bounce:

Редактирано от west bam

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато се мие безконтактно, се мие от горе на долу, колега :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А я кажете за домашно миене какъв препарат проръчвате. Вече се сдобих и с маркуч така че мудната истрия с кофата е вече история :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оф колко съм прост, предния ми пост трябваше да бъде "Когато се мие безконтактно, се мие от ДОЛУ на ГОРЕ, колега smile.gif "

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това на калниците е претрито по незнайно какви причини (със сигурност не е от камъчета) и не е от предния ден ако съдим по ръждата, а това отлюспеното е напълно възможно да са го направили мивкаджиите по невнимание.пп: И аз съм против безконтактното.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Няма ръжда, това просто си е метала и със сигурност не е от предишния ден, защото като си бърсах джантите щях да го видя. А да е от камъчета... незнам може и от това да е защото са разкопали главната улица и няма асфалт, но и на двата калника едновременно да падне... :) На мен ми прилича точно на разядено...Както и да е, повече никакви автомивки! :)

Редактирано от Gagi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не ходете в автомивки .. и не удряйте колата на Маняка и моята докато са паркирани у мола :) ОФФ топик: в мола се паркира на най-долно ниво, настрани до колона :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...