Jump to content
Hime

Програма енергийна ефективност

Recommended Posts

Купих си климатик Fujitsu цена - 1700лв ( на промоция 1490лв.)

 

Според програма енергийна ефективност на жалкото ни правителство, ако климатика е добър и е в техния списък получаваш 20% (300лв) от стойноста обратно.

 

Обаче!!!!

Единствения начин да се възползваш е като вземеш климатика чрез кредит от банка. Аз избрах ДСК ( при останалите няма голяма разлика )

Минимален срок на кредита е 6 месеца (исках за 1месец, но неможело).

 

Бях одобрен и ми бе отпуснат кредит.

Какво се случи:

 

Приходи:

+300лв. - програма енергийна ефективност (20% от цената на продукта)

 

Разходи:

- 24лв. - такса разглеждане документи.

- 22лв. такса откриване на разплащателна сметка (аз имам друга сметка в ДСК ама не можело, нова трябвало) където да ми преведат парите от програма енергийна ефективност.

- 43лв. лихва за 6месечен период. забележете как се формира :tease: 7,44% - базов лихвен процент + 3,56% стандартна надбавка <- wtf , общо 11% - ама иначе ако питаш ква е лихвата тя е разбира се 7,44% за 6 месеца.

- 47лв. - такса (без име, най-отгоре в погасителния план )

- 7,45лв. "адм. такса" (видях я в месечното извлечение не се дава обяснение за какво е одържа се директно от сметката без да те питат)

- 14,90лв. "адм. такса" (видях я в месечното извлечение не се дава обяснение за какво е одържа се директно от сметката без да те питат)

- 1,5лв. авт. "такса обслужване" (в месечното извлечение пак)

- 2лв. за закриване на разплащателна сметка (сметката е обслужваема и ако я запазиш то трябва редовно да си плащаш за обслужване наезависимо дали я ползваш)

:lol::tooth::D:D

 

т.е.

Държавата ми дава 300лв. от които банката ми взе 162лв.

На печелившите честито:drunk:

 

Сами си направете изводите за кого е направен този кредит за нас или за някой друг.

Аз лично нямам нищо напротив дори смятам че финансовите взаимотношения м/у мен държавата трябва да стават чрез банка, но не е това начина.

Да не говорим че когато в цял свят намалят лихвите по кредитите за облекчаване на тежеста от "кризата" у нас ги напомпиха, без да смятаме скритите безброй таксички.

 

Приложение1:

 

Публикувано изображение

 

Приложение2:

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тва правителство е за разстрел цялото

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

С голямо удивление разбирам ,че програмата действа и даже си взел пари мен ако питаш това е достатъчен повод за радост като се има предвид що за крадлива пасмина ни управлява пък ммакар и половината от тези "реални" 300 лв. който предлагат.П.п.Иска ми се направя револ*ция!

Редактирано от Стоянчо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея от ДСК наистина са си е*ли мамата! Преди година взех същия климатик и пак с енергийната програма, но ползвах ЦКБ и цялото оскъпяване за 1 година беше 102лв. със всички такси което при 358лв. които ми върна държавата си заслужаваше. Отделно тея от фирмата ме върдяха 1 месец и половина и след скадал с тях ми дадоха по-големия климатик за съата цена. Общо взето съм много доволен.ПС> След като сте недоволни от сегашното правителство то след 5 дни има избори, ходете и гласувайте а не само да мрънкате !!! ( и аз не съм дволен затова на 5-и съм пред урните )

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

излъгали са те. Ние взехме 2 климатика през булбанк и спестихме около 400лв... нямаше скрити такси и тем подобни

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение, че 6 банки участват в програмата за енергийна ефективност, как се реше да отидеш точно в ДСК? Аз съм кредитен и работя в друга банка от 6-те, работил съм по доста кредита по същата програма, и няма такива глупави номера като адм. такси и тем подобни. Просто не си уцелил банката. Като разпитваш за кредит в някоя банка, накарай ги да ти сметнат конкретните суми с който се ускапява кредита, да включат всички такси лихви и комисионни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам роднина кредитен инспектор в ДСК и като техен клиент съм се интересувал за енергийна ефективност. Такива неща няма, т.е. кредита ти минава по същата сметка и няма проблеми. Според мен в конкретния клон на банката са те натоварили яко, особено с откриването на допълнителна разплащателна сметка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, че тази програма е още валидна? Нали уж бяха свършили парите миналата година?Иначе, не искам да правя реклама, но Бате Емчо е човекът тук! Вземах си Daikin от него и си свиркам. Излезе ми с 300 лева по-евтин от най-ниската цена в София (уж от приятел!??!). Неговите хора дойдоха от Пловдив и ми го монтираха, като работиха много чисто.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение, че 6 банки участват в програмата за енергийна ефективност, как се реше да отидеш точно в ДСК?

Всяка банка има отпусната оределена сума по тази програма. Повечето банки са изразходвали този лимит и от 6 месеца са в невидение дали тази програма ще продължи да съществува и нямат отговор на въпроса дали че получат нови средства.ДСК не е най-лошия вариянт, Райфайзен банк са доста по нагли като ти прибират 200 от 300лв. (ходих питах и знам кредита при тях е за 1г. задължително не по-малко).***Не съм написал тази тема да се оплаквам. Напротив - 140лв не са малко пари, изгубил съм не повече от 1 работен ден в банката за уреждане на документите. Но все пак се чуствам ограбен. С тази тема целя да ви дъжи в течение до къде стига беззаконието в нашата държва. Хаоса е абсолютен всеки си прави каквото си иска стига да може да си позвили да си купи някой политик, това е просто капка в морето от престъпления спрямо нас потребителите и гражданите на България.Бъдете здрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

В ДСК и Райфайзен идва най-дебело. И двете банки винаги са били някакви невероятни скъпчии. Аз миналата година взех заемче от Прокредит и климатика ми вместо 2100, ми стъпи реално на приблизително 1770 лева. При мен малката подробност обаче, е че аз изтеглих кредита, купих климатика и преди първата вноска още го погасих. Парите ги имах кеш но идеята беше просто да се възползвам от така наречената помощ. Та в крайна сметка ако не друго си спестяваш ДДС-то.Лично мое мнение, това че ти взмат разни такси и тем подобни не е ограбване. И банките трябва да живеят все от нещо. Ти все пак си си прочел договора, казали са ти условията и си се съгласил. В такъв случай не можеш да претендираш за нищо ...ПС: Шесте банки ако не се лъжа са Прокредит, Райфайзен, ДСК, ОББ, Уникредит-Булбанк и ЦКБ.

Редактирано от Svetlix

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Пич, объркал си банката". То просто ако най-малкото си общувал с банки или си разглеждал лихвения бюлетин, веднага трябва да ти светне лампичката. В ДСК са турбо гадни използвачи, "такса обслужване на сметка", "0.15% лихва по картова сметка", "минимално салдо по сметка?!?". Елементарен банков съвет от мен: ако една банка ти взема още пари за да ти държи парите - бегай. Ако ти дава пари за да ти държи парите, това е.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се колеги че си задавам въпроса в тази тема обаче ме интересува ако някои знае дали още е валидна тая програма! Мисля си в края на месеца като се прибера от чужбина да бодна и аз едно климатиче ама дано да важи още!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...