Jump to content
daywalker

Проблеми със сервиз НИКИТИН, Варна

Recommended Posts

Преди да се забъркате със сервиз НИКИТИН е във ваш интерес да прочетете това:

 

Премеждията на една маздичка или достатъчно богат ли съм за да ремонтирам колата си в НИКИТИН

 

Приятно четене :)

 

Имало едно време един господин Никитин. Той купил два подемника и решил да отвори автосервиз НИКИТИН във Варна.

До тук звучи като приказка, но приказките обикновено са със щастлив край, а дали тази е такава? Аз ще ви разкажа за моите взаимотношения с този сервиз, а Вие преценете сами за себе си.

Интернет ни затрупва с информация, но за съжаление тя се оказва целенасочена (в служба на нечии интереси) и поради тази при чина недостатъчна. Зад рекламата на г-н Никитин нямаше никакви коментари, липсваше обратната връзка между услугата която той предлага и впечатленията на клиентите му. В biznesa.com, където той има публикувана реклама има линк за коментари, но той не работи,така определено му е много удобно защото немогат да се прочетат впечатленията на клиентите.

Та рекламата гласеше, че сервизът предлага всякакви ремонти на японски автомобили. Сам по себе си, фактът че някой има нужда от сервиз, говори че човекът е в затруднено положение – предстоят му доста разходи и нерви по скъпи авточасти и не по-евтини услуги.Но след като преживее тази травма и се раздели с някаква тлъста сума, човек се примирява, забравя и продължава да се наслаждава на приятните моменти с любимия си автомобил... Тук някъде приказката би трябвало да свърши ....., но уви.....

Минава малко време и раната на автомобила започва да “кърви”! След кратко чудене, клиентът открива че маслото нахвърляно по ходовата част на безупречния и надежден (преди посещението в сервиз НИКИТИН) автомобил е от семеринга на полуоската, който немърливият монтъор на г-н Никитин е наблъскал криво ляво, по-скоро на криво в гнездото й.

Но въпреки всичко, все още няма място за притеснение, защото г-н Никитин е поел пълна гаранция за монтажа и като един проспериращ и безупречен бизнесмен, на какъвто се прави, ще отстрани дефекта предизвикан от неговите работници. След известно време ще забравим страха от тяхната неграмотност и ще спрем да се притесняваме за други грешки които може да са направили под “кожуха” на автомобила и които не са толкова очевидни и неможем да открием на пръв поглед.

За съжаление съдбата беше избрала друго – г-н Никитин с радост се нагърби да отстрани проблема, но срещу съответното заплащане. Някои от вас сигурно помнят хумористичната касетка на Шкумбата в която се задава въпроса:

”Какво се полага на монтъор извършил некачествен ремонт”

“Полагат му се 50 лв бакшиш да извърши ремонта повторно”

Е, сигурно ще се съгласите че ако човек има малко самоуважение ще реагира по някакъв начин на тази наглост. Най-малкото не би дал повторно пари на този наглец за да свърши работа за която веднъж вече му е платено. И когато махваш с ръка и си казваш че нервите ти са по ценни от някакви си 50 лв и отиваш при друг монтъор да оправи бъркотията, г-н Никитин изпъква със следващата си неприятна изненада. “Висококвалифицираният му монтъор” така си е взаимодействал с резбата на полуоската, че единственият начин да ползвате отново автомобила си е да смените и карето с ново, чиято резба не е наранена. Честито! Току що за мърлъотията на г-н Никитин, Вие заплатихте още 150 лв!

Хвърлих се в доста дълги обяснения, които вероятно ще отегчат повечето от вас, защото нито съм професионален писател, нито рекламист, за да мога да задържа вниманието ви толкова дълго. Ако трябва да бъда честен, ако на този етап някой пише за проблемите си с някой водопроводчик,който му е извършил некачествен ремонт едва ли бих се трогнал особено. Но в някой момент, ако имам нужда от водопроводчик, ще се радвам ако мога да чуя отзвук за работата на този, който съм избрал. Все пак, изобилието от информация в интернет трябва да служи на нас – потребителите, а не да спомага разни “псевдобизнесмени” да пълнят гушките си.

Народната поговорка казва: “Парен, каша духа”. От тук нататък ще внимавам още повече на кой сервиз поверявам колата си. Ако искате, внимавайте и вие, защото черният Touareg или GL или Q7, който избутва 7-годишната ви маздичка или голфче от пътя сигурно е на г-н “Никитин” и е купено с паричките заработени от вас.

За съжаление нямам достатъчно технически познания за да направя блог в който да се публикуват коментари върху написаното, но ако някой иска да го коментира, мейла ми е: popovi_obsht@abv.bg. Аз съм Асен Попов и се надявам да съм ви спестил някои излишни главоболия.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много неприятно колега ама така е в повечето сервизи. Трудно се намират свестни майстори в днешно време. Специално във Варна сервизите където могат да ми ремонтират Хондата ако се наложи за мен са два: На Дидо - chikiriki и на Дидо Miyamoto. Никъде другаде не я оставям.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе изобщо да не те слуша човека ;) Такива майстори на хонда , мани ги ;) Бях при тоя ДИДО дето много го хвалите в Левски ( не му знам ника тука ) За него мога да кажа , че понятие си няма .. то човек колкото и културен да е .. с много малко майстори може да излезе на глава . Кофтито беше , че четох добри коментари за него , но явно са от хора които главно ходят да им сменя накладки или други такива глупости ... Лично аз отидох при него сложи ми грешна диагноза ( знам че е грешна понеже ден след това истински майстор , който не претендира да е СЕРВИЗ НА ХОНДА ми оправи колата ) и съответно разбрах и се уверих че такива глупости каквито ми беше наговорил тоя изобщо не съществуват ;) Грешката е моя , че се доверих на някакви куци мнения за едно малко гаражче с голям майстор вътре ( да не обяснявам как ми беше свалена главата ... ) 100 лв абсолютно грешни пари дадох за едно отваряне на двигател ;) САМО ЗА ОТВАРЯНЕ , дори не беше прибран двигателят , освен това и грешна диагностика ?! Е това специализиран сервиз на хонда ли е ?!?!? Много го защитавах тоя майстор преди да се убедя че на колата нищо и няма ... много се изложих заради него , но поне вече си знам урока и крака ми няма да стъпи там дори и за най-малкият ремонт ! Дори и да е последният майстор на света ;) За другият ДИДО ( до автосалоните ) чух само добри неща от мои познати ( лични ... не хора от форума ) и може би някой път при него ще отида . Но за този от ЛЕВСКИ , уви вскички извън този форум има какво да споделят ... чесно казано незнам как изобщо човек се връща в този сервиз ?!?! Скъпо и неадекватно поведение ! Общо взето трудно се намира свестен сервиз , всеки претендира че много разбира , но в крайна сметка само ти ****** колата ! Та с две думи .. тоя "майстор" на HONDA в Лески хич ама хич не го бива !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dancho1 би било хубаво да си малко по конкретен, когато оплюваш така някого. Освен това тази тема е за оплакване от друг сервиз. В този ред на мисли защо не пусна отделна тема като колегата? Не познавам лично Дидо (chikiriki) , но го помня още от времето, когато работеше по пътя за Виница. Винаги се е занимавал с японски автомобили предимно Хонди и като всеки добър майстор си има редовна клиентела.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо - нямам толкова време и не ми се занимавам да обяснявам ,защо тоя майстор не го бива ! За всеки влак си има пътници , да се оправя както му харесва . Просто видях човека , че изразява добро мнение за двама дидовци , аз ходих при един с такова име и останах крайно разочарован ! Аз нека да предупредя , че това изобщо не е майстор , пък камо ли на ХОНДА специализиран сервиз ;) Колко по конкретен да бъда ? Купих си хонда със скъсан ремък . Отидох при тоя ДИДО , той ми отвори двигателя . Каза ,че всички клапани са за смяна . Ремъци и ролки ( нормално ) , но това което ме учуди бе ,че ми каза че цилиндъра ми е много надран и щяло много да пуши и да гори масло . В цялата тарапана която ми бе на главата тогава , аз изобщо не предположих ,че може да греши и се застъпах за неговото решение . При което баща ми взе да се интересува , от какво се е надрал цилиндъра , но тоя дидо не можа да обясни ! Баща ми се занимава с коли от доста години и все малко или много си има понятие . От там вече се усъмних в предценката на ГОЛЕМИЯТ МАЙСТОР и отидох при други майстори , които са ни правили много коли през годините . Когато погледнаха колата , първо че ме увериха , че няма нищо общо с това което ми каза великият майстор ! Цилиндъра е надран , но изключително малко ! Изобщо не може и да става дума за горене на масло и пушене от ауспуха , както ми обясняваше тоя ! Още повече , че има 4 абсолютно здрави клапана ! Ролките си бяха повече от добри ! И като цяло ремонта ми излезе 500 лв ( части + труд + масло + антифриз ) А тоя ми взе 100 лв за да даде напълно грешна диагностика ! Колата в момента си върви повече от перфектно , за което съм благодарен на майсторите в Галата , които я оправиха . За този Дидо в Левски мога да кажа само , че много го хвалите , но незнаете колко грешни пари сте хвърлили по колите си заради неговото некомпетентно мнение ! Сменили сте оригинални части на хонда с някакви Китайски или Тайландски , заради "СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО " му мнение ! Сега конкретизирах ли достатъчно ? П.П не заслужава да му прая чест , да отворя тема в която да го плюя !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега точно тоя Дидо е направил и е оставил доволни толкова фенове с хонди , колкото ти и баща ти не сте виждали през целия си живот , Кви глупости пишеш направо не се усещаш , Ремъците и ролките ти били ок , ами карай си новозакупената кола със старите тогава , ти си поредния тарикат койти си купува някакъв онищожен кошник и за какво да даваш пари за ролки щом старите ти се въртят. Успех с новият ти майстор , но ако продължиш да караш хонда , бъди сигурен че ще опреш до Дидо. Успех , и не ми отговаряй няма нужда . Съжелявам за ОФФа

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе ти ми изглеждаше свестен ... незнам кви глупости ми пишеш ! Точно до тоя няма да опра ! Колко фенове на хонда е оправил , а не колко хонди е оправил ! Това ,че се мислиш за голям разбирко и явно сте аверчета с тоя майстор , мене не ме касае ! Но всеки си има мнение и право на избор . Моето мнение е че моргата ти е добра , а Дидо не става за майстор !П.П ако ти беше тоя с моргата във Виница !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dancho1 вярвай ми незнаеш какво говориш , успокои се премисли нещата ..... чесно казано Дидо е човека които разбира наи много във и около Варна ,доказал се е много време .... и да ти кажа такива като теб недоволни винаги ще има :P не се убиждай , искам да знаеш че както ти сподели Стамен някои ден ще ти се наложи да отидеш там пак ..... но след тази помия дето си я сипал ей така защото и ти незнаеш ,пич внимание няма да получиш щото ..... Нестава хем Хуя в гъза ,хем душата в Рая :P сащо не искам да ми отговаряш на поста .... и сори за офф-а

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе и аз не съм карал никой да ми отговаря на поста , още повече некви нищо не знаещи хорица ! Да съм те молил за некомпетентното ти мнение ? Не съм ! Това че ти и много други заблудени фенове си мислите , че това е добър майстор си е ваш проблем , аз написах моите ( и не само моите ) впечатления от него ! Нека следващият който отиде при него да прочете както вашите хвалби така и моята критика за него ! Ама май критика не ви оттърва :P И както вече бях писал ... НИКОГА , АМА НИКОГА НЯМА ДА ОТИДА ТОЯ ДА МИ ПИПА КОЛАТА !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз прочетох внимателно критиката ти и я запомних. Не виждам обаче смисъл да я повтаряш постоянно. Написал - написал, не виждам особен смисъл от разрастване на темата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Бай Данчо ставаш малко смешен тук не се ли Осещаш :););) , аз пък нарочно все при Дидо ще ги водя мойте колици ,последните 10-тина години само на него съм ги поверявал за ремонти и нека ми е гадно :);):( .Ще ти сложи и на теб някой шапка(справка Баш Майстора) ама споко има време :) п.п.последно време съм почнал да пиша в разни глупави теми ....не знам защо ..ама като е пълно с разни индивиди ...не се издържа :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не мога да си обясня какво толкова странно има в това човек да напише критика ?!?! Ходих при него , дето много го хвалите .. обосновах се защо и къде е сгрешил . Е ПА КЪВ БЕШЕ ТИ ЧЕ ДА МИ ПИШЕШ ?!?! Ходи си оправяй колите където искаш . Как вече незнам за кой път повтарям ... както ти казваш че тоя е най-великият майстор , така и аз имам право да кажа ( също от опит ) че тоя човек не става за майстор ... още повече за специализиран сервиз :( ЧУЙТЕ СЕ МАЛКО КАКВО ПРИКАЗВАТЕ :)! НИКОЙ АМА НИКОЙ НЕ КАРАМ ДА МИ ОТГОВАРЯ НА ТЕМАТА , НИЩО НЕ ПИТАМ .... НЯКВИ БАВНИ ЛИ СТЕ ?!?!? ЧОВЕКА ПИШЕ ЗА СЕРВИЗ ОТ КОЙТО НЕ Е ДОВОЛЕН , РЕШИХ ДА МУ ПИША ДА ВИДИ ЧЕ НЕ Е САМО ТОЙ И В КРАЙНА СМЕТКА ДА КАЖА , ЧЕ ТРУДНО СЕ УЦЕЛВА НА ДОБЪР МАЙСТОР ! Писна ми тука някви разбирковци да се изказват по тема по която са напълно некомпетентни !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Шшшшш младеж ... аре малко да смекчиш тона и обидите към хора , които са в тоя форум от доста време за да си позволят реакция ! Няма безгрешни хора и безгрешни диагнози .. разбрахме че не си доволен ... оплака се достатъчно , благодарим ти за мненията и се въздържай в тона и спаменето на чужди теми ... нема да ти донесе нищо добро !! :(

Редактирано от Road®aceR

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм много доволен от Дидо,който е след Метро, незнам как му е nicka

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писна ми тука някви разбирковци да се изказват по тема по която са напълно некомпетентни !

Баце- това важи с пълна сила за тебе,като не разбираш си трай( иначе здрави клапани-ЦЕЛИ 4 ОТ 16 ВЪЗМОЖНИ! ЕВАЛА)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...