Jump to content
oblaka

Проблем с фарове

Recommended Posts

Здравейте колеги,взех си фарове за сивик 6-а ген. с лупи и леко потъмнехи стъкла . стнаха перфектно на колата но се появи проблем. като мръкна се оказа че съм сляп въпреки ксенона. дали е възможно това да се получава от по тъмното стъкло или проблема е в самата лупа. какво да направя. регулирах ги но пак светят супер зле. каво да направя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не е само лупа или правилно казано леща, а е цял прожектор, който от своя страна си има малък рефлектор. За съжаление ти казвам че няма да стане по добре. Просто на тези 'ибей стайл' фарове прожекторите са много нисък клас. Колегите с такива да не ме намразват защото това е факт. Според мен имаш 2 варианта: 1 - слагаш си старите фарове(не вярвам да се навиеш)2 - сменяш прожекторите с по добри (ретрофит), но хубавите прожектори не са евтини, ако си поръчаш нови примерно от Акура, отиваш на около 130-150$ без доставката, но фаровете ти ще станат супер. Има и вариант да сложиш прожектори от БМВ Е46, но фарове на старо рядко се срещат под 100 на бройка.

Редактирано от Stefan Milev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ай стига говорихте глупости... Лупите си светят идеално! Ако некои иска да спори да дойде да види как светят мойте китайски лупи и пак ще си говорим. Проблема ти е от затъмнените стъкла. Виждал съм такива фарове на живо и само заради затъмненото стъкло не светят грам. Oblaka - дай една снимка да видим дали модела е като моя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ай стига говорихте глупости... Лупите си светят идеално! Ако некои иска да спори да дойде да види как светят мойте китайски лупи и пак ще си говорим. Проблема ти е от затъмнените стъкла. Виждал съм такива фарове на живо и само заради затъмненото стъкло не светят грам. Oblaka - дай една снимка да видим дали модела е като моя.

колега дай един маил че не знам как да я кача тук

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако фаровете не са нови а втора ръка ги раглоби извади им рефлекторите и ги занеси в някоя фирма за такива джажи и ще ти възтановят лъскавия слой един колега с акорд имаше такъв проблем сложи ксенон а ефект нула :D но след като си оправи рефлекторите светнаха като слънце тия фарове процедурата струва 7-8лв за рефлектор но трябва ти да си разглобиш и зглобиш фаровете а и след това да ги уплътниш добрие за да не влиза влага че рефлестора пак ще се скапе

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата е с лупи... какви рефлектори говорите....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След лупите както им викате има рефлектор, нали не мислите че цялата работа става само с лещата? А за това че не светят както си трябва няма какво да споря. Човек трябва да спре до кола със свестни фарове и веднага ще види разликата. Наистина колега сложи снимка за да видим колко са тъмни, може наистина това да е по големия проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пуснах снимките на колегата. утре ще ги сваля и разглобя да видя как са вътре но ме притеснява това че лупата не ги реже добре ами там където ги теже има цхерна ивица а над нея има много разсейки. на какво може да се дължи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разсейките са за да осветяват знаците... иначе как ще ги виждаш :fun:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

фаровете ти светят наистина мега слабо. Свали пластмасата отпред и виж така ако светят по добре - знаеш къде е проблема. не виждам какво можеш да направиш освен да ги продаваш и да си вземеш кристални а не затъмнени

Редактирано от manniakk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или да си сложиш пластмаса от други фарове и да си решиш проблема.

Колега, давам един пример за свестни прожектори от Acura TL сложени във фарове на дел сол. Сам си направи сметка как трябва да светят фаровете ти. А за разсейката може, но при теб е повече от колкото трябва.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Stefan Milev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мдам ще ги сваля днес и ще ги огледам. дали е възможно да е калпав ксенона.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ицо, дай да сложим нормални крушки и ще разберем !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От пластмасата пред лупата е колега потъмнена е и много намалява светлинния сноп.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,като гледам как светят или е калпав ксенона или си завъртял крушките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...