Jump to content
plamsky

Проблем с уреда показващ температурата на двиг.

Recommended Posts

Колеги нещо ми се прецака уреда показващ температурата на двигателя. Показва все ниска температура все едно не загрява двигателя. Смених термоста, но ефекта е нулев. Някой имал ли е подобен проблем? Къде се намира температурният датчик на въпросният уред? Благодаря предварително за отговорите.П.С. Двигателя е 1,5 16V V-tec D15Z3

Редактирано от plamsky

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под делкото,с едножилен кабел.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията колега. Интересното в случая е че и при откачане и закачане на буксата на въпросният датчик стрелката на уреда не реагира, а си стои на положението на което е бил преди манипулацията :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ето тук : Публикувано изображение е описано как се тества уреда ако имаш проблеми с английския мога да ги го преведа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

окъси извода на датчика към маса и виж какво се получава. Ако покаже на мах имаш прецакан датчик. Ако пак показва на мин имаш повреден уред или прекъснат проводник

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се че уреда е прецакан. При даден кабел към маса стрелката си отива до началото на бялата зона, а не до края. Някой има ли представа дали уреда се продава отделно или трябва цялото табло да се сменя :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялото табло колега , много трудно ще намериш само уреда и аз тръгнах по този път , но уви в момента вкъщи имам 3 табла от 4г и 1 от црх и пак не можах да го подкарам този уред :) Най-накрая ми писна и сега чакам един колега да ми прати цяло табло ;)

Редактирано от Chirenski

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако е от 6та мога да ти намеря. пиши ми при интерес

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пробва ли, дали просто не ти заяжда (механично) стрелката ? Да не си с "бели" или "плазмени" циферблати - много често тогава при пипане на стрелките почват да правят магарии.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...