lyuboo 0 #1 Публикувано 13 Април, 2009 Извинявам се първо ако не съм улучил мястото на темата.Предстои ми покупка на автомобил.Бях си набелязал една Хонда Акорд, но вчера ми изкочи един Ровер 618 който е едно едно като Акорда отвътре но е с 1500 по малко. И двете са бензинки по 115 коня, 97 година. Дайте ми съвет кое да избера. До колкото разбрах ровера е със същия двигател, както и купето отвътре е 1:1. Частите им скъпи ли са или са същите като на хонда.Направо съм пред дилема вече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #2 Отговорено 13 Април, 2009 дигни му капака на Ровера и ако пише Ровер на двигателя се обръщай и бягай като попарен с вряла вода, а за 97-ма съм по4ти 100% сигурен, че пише Ровер. Това не е кола, на която да имаш и капка доверие...както върви и .....умира. Виж акорда си е друго нещо, там влизаш в здрава и сигурна кола.П.П не ти ли се струва странно, че ровера е с 1500 по-евтин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pesho2 0 #3 Отговорено 13 Април, 2009 Много ясно, че ровъра ще е по-евтин. В добавка, това което знам е, че английските серийни автомобили са мн. зле. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #4 Отговорено 13 Април, 2009 Колега не се чуди за 1500 лв като ги спестиш ще ти доийдат 1500 проблема с този ровър.взимай хондака и не се чуди Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #5 Отговорено 13 Април, 2009 колегите пишат глупости без да са наясно,и в двата аутомобила маторя е ф18а3,тоест хонда ,качеството на изработка и сглобката са идентични да не кажа и по добри в полза на ровъра,окачването е почти същото ,с две думи спести 1500 лв и вземи ровъра,аз съжалявам че не го направих!п.п-не очаквай чудеса и в двата автомобила са напровени доста компромиси,далеч са от японските си аналози но все пак........ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #6 Отговорено 13 Април, 2009 двете коли са еднакви,всички части са взаимозаменяеми без ламарините,само където Ровера е натъпкан с повече екстри,така че Ровера е по-добре и частите в моргите са много по-евтини от на Хонда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #7 Отговорено 13 Април, 2009 друго е на капака да има емблемата на хонда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #8 Отговорено 13 Април, 2009 КОЛЕГА,сега шма почнат модовете ама с такива неаргументирани изказвания просто оправдаваш ника си.... както колегата написа ровъра дори е по-добрия избор, не съм голословен, единият го имам от година а другия го карам от време на време, поздрави не се сърди! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #9 Отговорено 13 Април, 2009 друго е на капака да има емблемата на хондае,да те тия 1500лв отгоре са точно за това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #10 Отговорено 14 Април, 2009 (Редактирано) двете коли са еднакви,всички части са взаимозаменяеми без ламарините,само където Ровера е натъпкан с повече екстри,така че Ровера е по-добре и частите в моргите са много по-евтини от на ХондаТака, за двигателите се съгласявам, поразрових се и видях, но за частите изооообщо не съм съгласен, че на ровера са по-евтини...налагало ми се е да ремонтирам ровер и да ти кажа 450 лв за оборудвана врата изобщо не е евтино, сравнено със 150 лв. за оборудвана Хондова врата, или 150 кинта за преден ляв калник, сравненос 50лв за хондата, и това са сравнени цени от не само една морга за части на Ровер. Цените са от дару-кар моргата и от една в Търново. Не искам да разубеждавам момчето от Ровера, като иска да си го купува, аз просто вече съм понамразил марката след този, който аз карах...П.П - и двете коли барабар с маторите са английски сглобки, но за Хондата се чуват далеч по-добри отзиви. Редактирано 14 Април, 2009 от TanKista Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #11 Отговорено 14 Април, 2009 след като и двете са английски не би трябвало да има голямва разлика в изпълнението... имам предвид че да избираш между японска хонда и английски роувър е едно, но между 2 автомобила сглобени с едни и същи части на едно и също място просто с различни емблеми на капака.. ако роувъра е технически изправен би трябвало да е по-добрият избор, тъй като е по-евтин и най-вероятно с повече екстри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #12 Отговорено 14 Април, 2009 Не се правят на едно и също място... иначе 6цата на Ровър мисля, че е технически най-близка до Хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #13 Отговорено 14 Април, 2009 Технически е 1:1 с Акорда.http://en.wikipedia.org/wiki/Rover_600_Series Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondaplanet 0 #14 Отговорено 21 Април, 2009 Който и вариант да се избере, има и доза късмет. Хубавото в случая е, че някои от агрегатите са взаимно заменяеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #15 Отговорено 21 Април, 2009 Един глас от мен за Хондата ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_25 0 #16 Отговорено 22 Април, 2009 колега аз карам акорд ф18а3 а сам карал и ровер 618 на мой познат да ти кажа акорда си е акорд а и частите на ровара са цифра няколко пъти ми се случва да ремонтирам ровер ,тенекиджийски работи и все цифра бе пич а за акорда има бая по евтини части от колегите с моргите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #17 Отговорено 22 Април, 2009 Е ти им обясняваш че това са уникално еднакви автомобили....... а те ондата та ондата айде отворковците да откриват и доказват разликите в двигател и окачване,желателно със снимкови доказателства!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #18 Отговорено 23 Април, 2009 за двигател и окачване никой не спори, говорим за тенекии до сега. А пича дето ще си купува кола, така и нищо не каза, само ни гледа сеира и чака да се изпокараме Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #19 Отговорено 23 Април, 2009 И тенекета, пластмаси и джунджурий има вече бол, не е като преди 2-3г... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lyuboo 0 #20 Отговорено 23 Април, 2009 за двигател и окачване никой не спори, говорим за тенекии до сега. А пича дето ще си купува кола, така и нищо не каза, само ни гледа сеира и чака да се изпокараме Ами колега гледам кой какво ще каже за да знам каде да се насоча.Знам че хонда си е хонда и аз искам но ровера с много не с малко по евтин от нея пък 1:1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Edelbrock 5 #21 Отговорено 23 Април, 2009 акорда е по добрия вариянт но ако нямаш много кинти най добре ровъра ,и без това в тез тежки времена,....а ровъра си е един акорд под прекритие Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #22 Отговорено 23 Април, 2009 Какво - вече си нямаме доверие ли ?Вземай Ровера и си свиркай, а за разликата можеш да почерпиш, стига да искаш. Акордът си е Акорд, но Ровер 600 е също Акорд, който и каквото да ти говори / пише / - все тая... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #23 Отговорено 24 Април, 2009 аз не само си говоря /пиша/ аз обеснявах това, с което съм се сблъсквал и не става въпрос за преди 2-3 години, а за преди няма и година.Тогава платих 1500 лв за: нова предна лява обурудвана врата, преден ляв калник, предна греда, китосване и боядисване от лявата страна само и тогава извадих късмет, че понеже съм бачкал в ДЗИ ми платиха 1450 кинда по гражданска и я правих при пич, който бачка ефтинко, от сервиза ми бяха намислили към 2к. Сам си прави сметката дали е евтино...според мен не е.А аз се и чудя каде изчезнаха повечето ровери дето бяха плъзнали изведнъж из целия град...може би са оцелели само тея с хондовите мотори. Както и да е, няма да разубеждавам никой, щом е решило момчето да я взима, пожелавам му да си я кара безаварийно и с парите, които ще спести ще може да си я обслужи като хората. Никой да не се сърди, просто всеки си има право на мнение и аз изказвам моето с "факти от живота"Успех на момчето и просто да има в предвид кои мотори на това купе са на Хонда "The 1.8, 2.0 and 2.3-litre straight-4 petrol engines were all provided by Honda. However, the 2.0-litre turbodiesel Rover L-Series engine and turbocharged petrol engines were developed by Rover itself" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове