Vaskata Vass 14 #1 Публикувано 13 Април, 2009 На колега не му работи клаксона на Civic хечбек '95 /англичанка/Въпроса ми е дали има отделен бушон за него,къде е и как да му помогна...Мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Юлиян Петров 1 #2 Отговорено 14 Април, 2009 Колега и аз имам англичанка и имам същия проблем. Ще ти кажа от къде откъде може да е. Кажи на твоя приятел да си отвори кутията под волана, където е паяка. Държи се на 3-4 болта. Като погледне отдолу, точно под волана има една пластина дето прави връзката на клаксона, сигурно е тя. При мен е тя, но нямям време да я отворя. Късмет! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
flex33 1 #3 Отговорено 24 Април, 2009 Предполагам,че вевче си оправил проблема но за информация:Като се отвори предния капак,горе в ляво е кутията,в която на един бушон са клаксона и стоповете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #4 Отговорено 24 Април, 2009 проблема може да е от няколко места - може пластината да не опира и да не прави контакт, може да е бушон, или както в моя случай - просто тромбата да се е скапала. На моята едното зъбче в следствие на корозия се беше отчупило. Проблема се реши като се зачисти основата и вместо стандартната букса се сложиха обувчици на кабелчетата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #5 Отговорено 9 Септември, 2018 Да възродим малко темата, хаха. Та имам и аз проблем с клаксона... изобщо не свири. (беше прегрякнал, сигурно е умрял нацяло...) Но все пак бих искал да проверя бушона и тази пластина до "паяка под волана". Кой е бушона и къде е тази пластина, че нещо не разбирам ? Под волана, дето са бушоните или баш под геврека някъде ? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #6 Отговорено 10 Септември, 2018 Ако си без еърбег, като свалиш волана и трябва под него да видиш тази пластина, която трие и предава контакт на волана. Ако си с еърбег, значи лентовия кабел ти е прекъснат, пак се намира под волана на кормилния прът. Бушоните са означени кой за какво е на капака отдолу, който затваря кутията с бушоните. Намират се, според описанието, в двигателния отсек, горе в ляво на акумулатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #7 Отговорено 10 Септември, 2018 Ако е пластината, какво е решението ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #8 Отговорено 10 Септември, 2018 Всъщност, май проблема ми е в този "кръгов кабел", защото попаднах на една тема и всички симптоми са като моите. Няма клаксон, свети SRS и т.н. Ето линк: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове