Jump to content
fatvido

Периодично ми намаля охладителната

Recommended Posts

Колеги здравейте! Моля помагайте! Днес си оставих колата пред блока на един бордюр, като предницата седеше по ниско от задницата. Прибирам се и гледам под двигателя локва барам не е мазно не мирише на нищо. Отворих разшерителното и антифриза под минимума. Долях веднага и като погледнах от към шайбата на коляновия вал си капи. Дали е помпата? И ако е има ли опасност от серьозен проблем? Имам в предвид , че сега съм в София а в края на седницата ми предстои да се прибирам кън Казанлък. Да не по пътя да ... Мерси предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно е водната помпа.Обърни внимание на време и не рискувай да тръгнеш на път!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси! А някой да помогне със цени?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

помпа от 60- до 90 кинта ,за работа напоследък кой както му е кеф,оня ден ходих при един шльоко да ми олаби ангренажа и оня ми вика -дай 70 кинтап.п тури малко силикон на капака на клапаните и с една паста ми намаза едно дупче по генерацията=70 лева

Редактирано от едмундо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде към 50 -60 лв водна помпа , но най добре мини през сервиза на Омбре :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

определено има голяма опасност да не стигнеш до Казанлък, дори до изхода на София е рисказ бих взел някой да ме дръпне до сервиза (на Омбре например) - щом ти капе от под капака на ремъка, определено смятай, че и ремъка е мокър. Антифриза малко или много е мазен, и рискуваш да ти прескочи зъб на ремъкаи препоръчвам смяна на ремъка, явно скоро не си го сменял. а ако си сменял ремъка а не си сменил водната помпа, си за пердах :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много колеги! Ще послушам съвета Ви и ще се обадя на Омбре. По принцип колата губи вода от както съм я купил миналата година април, но по малко. Когато сменяхме ангренажа нямаше явни признаци да тече от помпата. А и изключих, че е препоръчително да се смени. Ще си взема бележка!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги отказах се от сервиза(излезнаха ми доста разходи). Днес ходих до Евро 07 и там ми предлагат две помпи една японска и една италианска, като японската е по- евтина от другата. Бях проверил и в друг магазин там същата работа само,че имат испанска вместо италианска.Някой може ли да ми помогне в избора? И защо е тази разлика дали европейските са по качествени или ...?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... една японска и една италианска ...

излъгали са те, едната е северно иранска, а другата е западно виетнамскане си прави такива експерименти, върви при хората, които знаят какво правят. и си купи истински части. смяната на водната помпа се прави веднъж, с ремъка, така че си заслужава да се инвестира малко повече в оригинална (от бултрако) водна помпа - на фона на парите, които се дават за ремък, антифриз, и най-вече труд и време, като спестиш малко може да ти излезе соленокато нямаш пари да я оправиш сега, движи с такси - по-евтино ще ти излезе от евентуален основен ремонт на двигателя като ти прескочи ремъка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имах същия проблем оказа се водна помпа струваше 67лв :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, че чак сега пиша за резултата.А ето какъв е: - прибрах се без проблем до Казанлък;- беше водна помпа както си и мислех;- след 6 часа в гараж с богат набор от инструмент помпата беше сменена лично от мен.При сваляне на помпата видимо същата нямаше проблем, но японците са го измислили като са и поставили дренажна тръбичка от която да изтича течност при износване на уплътненинията и да не достига лагера. Именно от там е капело. А щом е решено дренажа да е там едва ли ще е опасно за ремъка (да прескочи зъб), както ми каза един колега по горе на който му благодаря за белите косми на главата излезли ми за краткия път от 3 часа до Казанлък. За хората със същия проблем щом не ви шуми помпата няма проблем(брата кара 30 хил. км. с течаща помпа докато разбере, че е от нея);

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...