Jump to content
Жулача

Данъци

Recommended Posts

Здравейте колеги! Купих си хондата през май 2008, след като я регистрирах ми казаха че тряло да ида да си платя данъка... ама тогава не отидох и сега тря да плащам 2 данъка + глоба която е 1-2 лева, но това е малкия проблем! Големия е че съм просрочил 2 месечния срок в който трябваше да зачисля колата в данъчното и сега тря да плащам глоба! Някой знае ли какъв е размера на глобата , юе не съм си зачислил колата в двумесечния срок?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво става, като не съм си я регистрирал в данъчното вече една година и отгоре? :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Жулача, аз съм на същото дередже като твойто.Ама съм чул че трябва да си носиш абсолютно всички документи,които имаш за колата.Даже и копие на големия талон,гражданска...Ако чуеш нещо ново пиши на Л.С. Благодаря и хубав ден на всички Хонда маняци :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За всяка община ще е различно предполагам, както всяка община сама определя дължимия пътен данък, сигурно и с глобите ще е нещо подобно... Аз също не успях да спазя двумесечния срок, тъй като нашите в миналото скришом регистрирали кола на мое име, и имах големи разправии, дължими данъци за нея, брак и т. н. Интересувах се как стоят нещата за Бургас, и ми казаха от 50 до 200 лева за неспазване на двумесечния срок (в моя случай 60 глоба + 230 данък + лихви)По добре се отбии във вашето данъчно и питай как стоят нещата. Сигурно ще зависи и какви бонбони носиш - ако са от онези в бутилките...дето не се ядат може и по-тънко да минеш...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,няка да не гадаем.... Някой ако знае точно как стоят нещата с данъците,ще сме благодарни за изчерпателния му отговор!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

баща ми плати 30лв за ............ 10-11 годинки закъснение че не беше отчислил колата!! Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДА наистина за всяка община е различно, от 20 до 100 лева за просрочване на 2 месечния срок, а аз съм просрочил с 10 месеца и мисля да ги направя 11 щото тря да взема заплата................. незнам що обаче се плаща и шибан пътен данък и винетки а пътищата са по зле от тези в бивша Югославия по време на бомбандировките

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако направиш 2 години,ще мине давност и няма да те глобят :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пешо,сигурен ли си ве мой?Ами след това ако идеш какво-почваш да плащаш данък от този момент или и всичко дължимо до момента?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това че се губи давност не ми се вщрва ама ако е така ще е добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип глобата се налага до една година от установяване на нарушението, в случая обаче това не те топли, щото нарушението ще е констатирано в момента, в който подадеш декларация. Не мога да ти дам конкретен съвет, защото всяка община действа по вътрешни разпоредби, когато си прибира данъците. Има вероятност да не платиш глобата, ако веднъж отидеш само да подадеш декларация без да плащаш глобата в момента, под предлог, че не носиш пари. А след това си внасяш самия данък по банков път по сметка на общината, а глобата ще си ти стои по партидата и съответно ще се погаси по давност след 5 години, ако не се предприемат някъкви мерки. Не ми се вярва която и да е община да тръгне да си събира глоби под 100 лв. по съдебен път.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във Варна за около месец пресрочване в данъчното платих 10лв глоба. Много смешно ми стана когато каката която приемаше документите каза: Сега елате с мен в другата стая да направим акт :lol: В другата стая беше шефката която измисли че глобата трябва да е 10лв , взеха парите, извиниха се че са ме глобили и приеха документите.Не може да подадеш само декларация без да си платиш глобата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз днес получих листовчица за данъка ... 1.6 124 коня 92 г. за миналата година имам да плащам 77 лева а за тая 200 лв. е*ахти и данаците и чудото ... и да 7.7 лв глоба няква :ranting: честито на печелившия се казва в такъв случай :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...