VencislavRadolsavov 0 #1 Публикувано 23 Февруари, 2009 Здравейте на всички!Преди няколко дни си купих Сивик 97 1.4ис .Когато я изпробвах с продавача, реших да пусна климатика и той не тръгна.Той ми вика как ще тръгне в това студено време (температурите бяха минусови), обяснява ми че колата имала някакъв датчик които не позволявал климатика да се включи при минусови температури.Тези дни пак я пробвах ама въбоще не тръгва, то все пак си беше студено.Та въпроса ми е има ли някакъв проблем и дали наистина колата има такув датчик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Evgeni_UK 0 #2 Отговорено 23 Февруари, 2009 мойта е 95 и няма такова нещо.....и на -20 пак тръгва..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksan_vn 21 #3 Отговорено 23 Февруари, 2009 мойта е сивик 95г Д14А2 , когато я купувах беше доста студено времето и първата ми работа като влязох в колата бе да пусна климатика защото държах на тази "екстра" и тръгна от раз. Аз на тез дето разправят абе това не работи защото еди какво си.... може и да има датчик твойта неспоря но аз мисля или работи или не работи. за инфо като я взимах беше -3 с много гаден вятър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #4 Отговорено 23 Февруари, 2009 Колега, и аз съм с Д14А2 и климатика ми не се влияе от температури. Само не те разбрах, не се включи компресора на климатика, или не задуха студено както трябва?Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
plamen_h 2 #5 Отговорено 23 Февруари, 2009 Моята е 96г. Д14А2, англичанка, купих я от Германия през ноември! В Германия по това време беше доста студено, под 0-та и климатика си тръгна от раз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesso_varna 167 #6 Отговорено 23 Февруари, 2009 Колега, излъгали са те. Моята кола е същата като твоята. Климатикът си го ползвам редовно, за да не ми се запотяват стъклата. И на -7 си работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #7 Отговорено 23 Февруари, 2009 (Редактирано) КолегиЩо така бре ??? Аз знам от сигурен източник, че климатика има няколко защити: при ниски температури не работи, при липса на оптималното налягане и количество на реагент за съответната инсталация. Има такава защита при моята Хонделка- Д14А4- 96 год., при темп. около и под 0 компресора не се включва. При положителни температури над 5- 10 градуса всичко е ОК.Чувал съм, че поне веднъж месечно през зимата трябва да се пуска климатика при възможност, за да се раздвижва маслото в него, в противен случай е пагубно за климатика.Поздрави Редактирано 23 Февруари, 2009 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VencislavRadolsavov 0 #8 Отговорено 23 Февруари, 2009 Мерси за отговорите колеги.Като го включа нищо не тръгва. Дано като се постопли да се оправи. А за тази защита днес един познат които се занимава с електроники на коли ми каза че е напълно възможно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Horus 0 #9 Отговорено 23 Февруари, 2009 Мерси за отговорите колеги.Като го включа нищо не тръгва. Дано като се постопли да се оправи. А за тази защита днес един познат които се занимава с електроники на коли ми каза че е напълно възможно.Спокойно колега аз съм с d14a4 , и при мен когато е студено климатика не работи , но заатопли ли се времето няма проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VencislavRadolsavov 0 #10 Отговорено 23 Февруари, 2009 мерси на всички за бързите и точни отговори Искренни поздрави на всички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #11 Отговорено 23 Февруари, 2009 а защо не идеш да ти го погледнат за 5 минути дали има налягане. Честа практика е търговците да крадът фреона понеже едно пълнене е към 70лв... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pep0 90 #12 Отговорено 23 Февруари, 2009 Ако няма фреон компресора не включва.Ако не трагне като се постопли го зареди Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BG88 0 #13 Отговорено 24 Февруари, 2009 Колега аз съм с Д14А3, модела е 97 след фейслифта... та и аз щях да я продавам моята любимка и при минус 8 климатика не зацепи, а клиента работеше в сервиз за климатици и вика"Кай честно копеле тоз климатик не работи, ко ша праим" искаше да намля цената...... и аз като тебе държа на тази екстра ,пък и я продавам колата .. какво да правя, и хоп един ден отивам да ми видят малко парното в един сервиз за радиатори и климатици и се оказа, че при минусуви температури климатика не се включва.... и е вярно.. при топло си работи, в студено НЪЦКИ...... така е при мен поздрави и късмет Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BG88 0 #14 Отговорено 24 Февруари, 2009 Колега аз съм с Д14А3, модела е 97 след фейслифта... та и аз щях да я продавам моята любимка и при минус 8 климатика не зацепи, а клиента работеше в сервиз за климатици и вика"Кай честно копеле тоз климатик не работи, ко ша праим" искаше да намля цената...... и аз като тебе държа на тази екстра ,пък и я продавам колата .. какво да правя, и хоп един ден отивам да ми видят малко парното в един сервиз за радиатори и климатици и се оказа, че при минусуви температури климатика не се включва.... и е вярно.. при топло си работи, в студено НЪЦКИ...... така е при мен поздрави и късмет Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VencislavRadolsavov 0 #15 Отговорено 24 Февруари, 2009 Днес като се постопли го пробвах и работеше Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове