ivolvar 0 #1 Публикувано 15 Февруари, 2009 (Редактирано) Здравеите колеги>Имама едно питане защото не ми е ясно.В петъка ходих до една автокушта да гледам сивик 96 год 1.5 двигател (3врати).Продавача твърдеше ,че е vtec но аз никъде не видях означението.На самото двигателче пишеше хонда и нищо друго .Та въпроса ми е тоя ментеше ли ме или е бил втек .И ако може кажете как мога да ги различавам като нямат означение .Благодаря предварителноето как изглеждаше Редактирано 15 Февруари, 2009 от ivolvar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #2 Отговорено 15 Февруари, 2009 (Редактирано) Ако е V-tec, трябва да има витек соленоид... той прилича на батерия от ония големите, кръглите, не се сещам колко пъти A са... ама ето снимка: Не гледай заграденото в червено, а НАД него, има едно такова като батерия, аз така го опреличавам. Ако има това, имаш V-tec. До колкото знам, на някои двигатели на капака на клапаните пише само Honda но не и V-tec. Оп, ето една снимка, на която дори е надписано: Редактирано 15 Февруари, 2009 от ShEfA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #3 Отговорено 15 Февруари, 2009 Виж номера на мотора, ако е Д15Z6 е ВТЕК-114к.с. Ще го познаеш и по катализатора,който е веднага след колекторната 4-ка в коша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spooner 11 #4 Отговорено 15 Февруари, 2009 Виж номера на мотора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivolvar 0 #5 Отговорено 15 Февруари, 2009 според уикипедиа на 6та генерация единствения 1.5 мотор е втек http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%...%B2%D0%B8%D0%BA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wink 18 #6 Отговорено 15 Февруари, 2009 Ако е 1,5 6ген. те са само ВТЕК Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #7 Отговорено 16 Февруари, 2009 Не VTEC, a VTEC-E т.е. икономик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #8 Отговорено 16 Февруари, 2009 ..така като го гледам на снимката е Втек по разположението на свещите които са от страната към фаровете на Втеците е така мисля Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #9 Отговорено 16 Февруари, 2009 запиши си ВИН номера и така можеш да го провериш. Доколкото знам 6-та ген е само с в-тек, ама да не давам компетентни мнения, може и да бъркам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
keel 19 #10 Отговорено 16 Февруари, 2009 Това си е D15Z6 vtec-e. По кутията на филтъра и смукателния колеектое си личи, иначе на външен вид блока и главата са еднакви с 1.4. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове