jigsaw 0 #1 Публикувано 12 Февруари, 2009 (Редактирано) Здравейте на всички току що се регистрирах за да потърся вашия съвет.Имам идея да си купя Хонда Акорд (харесва ми на външен вид) от 95-та до 98-ма година производство, разбира се годините тарпят известно разместване ако ще е в интерес на двигателя като модификация.Също така държа да е пълен инжекцион, да е минимум 1800 кубика, максимум 2000 кубика.Това което най-много ме интересува и за което бих искал да ме посъветвате е двигателя като код.Разгледал съм в общи линии някой документи които има във форума но избора е голям а аз не знам кой от тях е най-сполучлив или кои са най-сполучливи в диапазона на тези кубатури които съм дал по-горе.Понеже не познавам двигателите на Хонда за това се обръщам към вас за съвет.Преди години карах Мазда 626 83-ти набор , не беше резачка но беше много кораво животно и още щях да я карам ако не се беше разпаднала, но мотора не можа да се счупи.Вярвам, че Хонда не е по-назад, все пак е японска каляска.Ще се радвам на повече мнения и съвети.Благодаря предварително Редактирано 12 Февруари, 2009 от jigsaw Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #2 Отговорено 12 Февруари, 2009 Здравейте на всички току що се регистрирах за да потърся вашия съвет.Имам идея да си купя Хонда Акорд (харесва ми на външен вид) от 95-та до 98-ма година производство, разбира се годините тарпят известно разместване ако ще е в интерес на двигателя като модификация.Също така държа да е пълен инжекцион, да е минимум 1800 кубика, максимум 2000 кубика.Това което най-много ме интересува и за което бих искал да ме посъветвате е двигателя като код.Разгледал съм в общи линии някой документи които има във форума но избора е голям а аз не знам кой от тях е най-сполучлив или кои са най-сполучливи в диапазона на тези кубатури които съм дал по-горе.Понеже не познавам двигателите на Хонда за това се обръщам към вас за съвет.Преди години карах Мазда 626 83-ти набор , не беше резачка но беше много кораво животно и още щях да я карам ако не се беше разпаднала, но мотора не можа да се счупи.Вярвам, че Хонда не е по-назад, все пак е японска каляска.Ще се радвам на повече мнения и съвети.Благодаря предварително която и версия да вземеш няма да сгреши-всички мотори са хубави-нали саХОНДА,-успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #3 Отговорено 12 Февруари, 2009 Според мен Колега 2.0 мотор 6те е по-добре от 1.8 аз съм с 1.8 и ми се вижда малко за това голямо купе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jigsaw 0 #4 Отговорено 13 Февруари, 2009 Благодаря за отговорите колеги .Аз също предпочитам 2000 кубика, като цяло предпочитам по-голямата кубатура с по-малко коне отколкото по-малката кубатура с повече коне.Винаги бих си избрал 2000куб. 116 коня ,пред 1500-1600куб. на същите коне или повече.Мисля че Хонда имаха 1500 или 1600 куб. мотор с подобни коне ,просто като пример го давам.Все си мисля, че голямата кубатура не се компенсира с форсиране на мотора когато е по-малка кубатурата пък конете като на голяма кубатура.Обаче кажете някой конкретен мотор като код.До колкото съм обърнал внимание 2000 кубика има няколко мотора с различни коне не търся непременно най-мощния, а възможно най-успешния от тях.Споделете как са с ламарините тия коли.В момента карам един Пассат, на него мотора ще му се разпадне някой ден,но ламарините му са в отлично състояние няма изгнило никъде, а е на 18 години.За това търся като цяло общо мнение за Хонда Акорд, впечатления, опит и т.н.Пък се се надявам да скалъпя 5-6 хиляди лева да си купя някоя читава хондичка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inc0rrupt2000 0 #5 Отговорено 13 Февруари, 2009 Аз съм с 2-ката мотор и си върви доста прилично като за тон и половина кола . Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jigsaw 0 #6 Отговорено 13 Февруари, 2009 Аз съм с 2-ката мотор и си върви доста прилично като за тон и половина кола . УспехС кой код на мотора си колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mishaka 0 #7 Отговорено 13 Февруари, 2009 От няколко месеца карам Хонда Акорд CC7 - 1995г., Английско производство с двулитров двигател - F20Z1 - 131 к.с. Двигателя много ми харесва - има си вътък на ниски обороти - много удобно за града и в същото време е достатъчно мощен и пъргав за извън града. Според мнения, които съм чел във форума, този двигател е и доста дуракоустойчив, така че не би трябвало да имаш проблеми с него ако се грижиш за поддръжката (консумативи, регулиране на клапани и т.н.).Колкото до самата кола, отново според мнения от форума, най-лошото е че е правена в Англия - по ниско качество на сглобката, по-добрия вариант бил Американския акорд от същия период.Лично на мен ми харесва и то много и ми върши идеална работа - всеки ден, безотказно.Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #8 Отговорено 13 Февруари, 2009 Колкото до самата кола, отново според мнения от форума, най-лошото е че е правена в Англия - по ниско качество на сглобката, по-добрия вариант бил Американския акорд от същия период.Дай да не зачекваме вечната тема Много добра си е колата ... мисля че американска сглобка са комбитата и купетата 2вр. F20(нещо си) са двигателите, за който питаш. И 1.8 (F18) да вземеш, ако е запазена пак си струва парите. Поздрави,Оги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #9 Отговорено 13 Февруари, 2009 Както каза някой преди мен,доста прилична динамика за тон и половина кола.Говоря за моята която е 2000см2.Двигателя се води F20A4. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bob 12 #10 Отговорено 13 Февруари, 2009 Ф20Б3 е двигателя на 2 литровият вариант Аеродек от Щатите същият е и на купето 136 кс-мнооооооооого добра кола Малко е дълга -почти 5 метра но освен че е дуракоустойчива и безпроблемна вози като лимузина от горният клас и ми харчи 10л газ с оригинална газоваПС понякога се чудя да я сменя с нещо заради годините но нищо друго не ми хваща окото за тези качества на тая цена Също да добавя-много е важно първоначалният оглед и късмет все пак Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jigsaw 0 #11 Отговорено 13 Февруари, 2009 (Редактирано) Много благодаря на всички за отговорите и съветите.Определено се насочих към Ф20 серията на двигателите и по-конкретно Б модификацията.Разгледах някой западни сайтове и прочетох разни неща и останах с впечатление,че Б модификацията е.... не точно по-добра от А, но някакси по-оптимална, абе и аз не съм сигурен как точно да се изразя.Разбира се и на А модификацията съм склонен.Това което не разбрах обаче каква е разликата със Z модификацията спрямо останалите модификации от Ф20 серията на двигателите.Също останах с впечатление,че Б модификацията е с В-ТЕК за разлика от А модигикацията.Хе съм съвсем на ясно какво точно е В-ТЕК, но от прочетеното разбирам, че е нещо което е хувабо да го има двигателя ти ако ще караш Хонда. Редактирано 13 Февруари, 2009 от jigsaw Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalio 0 #12 Отговорено 13 Февруари, 2009 Ф20Б3 е двигателя на 2 литровият вариант Аеродек от Щатите същият е и на купето 136 кс-мнооооооооого добра кола Малко е дълга -почти 5 метра но освен че е дуракоустойчива и безпроблемна вози като лимузина от горният клас и ми харчи 10л газ с оригинална газоваПС понякога се чудя да я сменя с нещо заради годините но нищо друго не ми хваща окото за тези качества на тая цена Също да добавя-много е важно първоначалният оглед и късмет все пак Абсолютно вярно! А на бензин на мен ми е около 13 л. градско зависи де с тези задръствания, може и повече и по-малко. Дългичка е ама щом аз успявам да се справям по тези тесни улички, където няма много място за паркиране, значи не е страшно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
piker 1 #13 Отговорено 13 Февруари, 2009 Аз колега съм с F20 B3 2000 iES aerodeck .Новобранец съм но тя се оказа голяма послушница.Извън града гори около 10-12 газ на магистрала ,а градското ми е около 15 ,но аз и едва лия карам правилно (засега) а за US и J сглобките съм чел че са със специално антикорозионно покритие .12 годишна е а и кожения салон си е як,климатика бачка ако имаш нещо подобно вземай.С малко пазарлък де.! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове