Jump to content

mishaka

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно mishaka

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 1.07.1984

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София/B. Търново
  1. Пичове, Харесал съм си и аз този модел, само че спорт версията с двете врати и събирам информация за него.Искам да попитам какво инфо може показва бордовия компютър и дали зависи от версията на модела - преди/след фейслифта, оборудване и т.н.Гледах клипче в нета на такъв сивик с белите уреди и там имаше инфо за разход и температура например,но пък от друга страна тук имаше тема на колега как да си сложи външен термометър.Като цяло ме интересува дали има съществени разлики в различните версии на този модел.Благодаря.
  2. Аз бях с Иво когато му падна спирачния апарат.Бяхме тръгнали към сервиз във Волуяк с двете коли, където оставих моя акорд за ремонт. Иво изостана на околовръстното и като пристигна в сервиза видях с очите си падналия апарат и събраните накладки.С малко помощ и инструменти от сервиза ги сложихме и се прибрахме в София.
  3. Ами да, сигурен съм за датчика. Веднъж го мериха на сервиз и въпреки, че беше ОК пробваха с друг за всеки случай. Иначе аз самия си го мерих преди седмица при един приятел и показваше нормални стойности - както са посочени repair manual-a.Единствената закономерност, която виждам е студеното време и продължителното стоене навън.Колкото до контактния спрей - ще пробвам утре, дано да има ефект.
  4. Пичове,Проблема се състои в следното: когато колата престои на студено (навън през нощта например) уреда на таблото спира да роботи - стрелката стои в най-долна позиция и не мърда, но колата загрява и работи нормално. Проблема се оправя като като направя стандартната проверка дали уреда на таблото работи - вадя буксата, която влиза в датчика на двигателя, давам на късо, стрелката литва до горе и всичко е ОК после - стои в гаража на работа цял ден и пак работи. За съжеление след престой навън през нощта пак спира да работи.Проблема не е в датчика на двигателя, тъй като съм пробвал и с друг, а освен това ми го мериха и с мултицет и всичко там е ОК.Ако някой е имал такъв проблем или има идея от какво може да е, нека сподели, тъй като неразбирам много от електрическите въпроси.Благодаря.
  5. От няколко месеца карам Хонда Акорд CC7 - 1995г., Английско производство с двулитров двигател - F20Z1 - 131 к.с. Двигателя много ми харесва - има си вътък на ниски обороти - много удобно за града и в същото време е достатъчно мощен и пъргав за извън града. Според мнения, които съм чел във форума, този двигател е и доста дуракоустойчив, така че не би трябвало да имаш проблеми с него ако се грижиш за поддръжката (консумативи, регулиране на клапани и т.н.).Колкото до самата кола, отново според мнения от форума, най-лошото е че е правена в Англия - по ниско качество на сглобката, по-добрия вариант бил Американския акорд от същия период.Лично на мен ми харесва и то много и ми върши идеална работа - всеки ден, безотказно.Успех!
  6. Колегата е прав - няма за какво да се приесняваш. В покой стрелката е под скалата, а при нормална работа стои малко под средата и не мърда - без значение дали си в задръстване или не. Това важи за хонда и до колко знам за мазда, но не е така например при алфа ромео
  7. Колега,проблема е или в датчика или в уреда на таблото. Можеш лесно да провериш това - даваш на контакт, изваждаш букстата която влиза в температурния датчик на двигателя, вземаш един кабел, вкарваш единия край в буксата, а с другия допираш до някоя замасена част наоколо. При това положение при всеки допир до маса, стрелката вътре на таблото трябва да скача догоре. Ако не е така сигурно уреда ти на таблото е за смяна, в противен случай в датчика е проблем. Аз също имам този проблем - когато оставя колата на студа през нощта уреда на таблото се прецаква, но след като направя тая манипулация се оправя - незнам защоДано да съм помогнал.
  8. Здравейте,Отскоро съм собственик на Хонда Акорд 2.0i ls, 95г. - английския вариант и днес установих този проблем със стрелката на температурата.Търсих информация с търсачката на форума, но не намерих подобна и за това се надявам да намеря отговор тук.До вчера всичко беше наред и стрелката си отчиташе нормално - при загрят двигател стои малко под средата на скалата и никога не надвишава тази стойност (незнам дали това е нормално - но все пак отчиташе изменение). Днес обаче ми направи впечетление, че изобщо не помръдна от най-ниското си ниво - въпреки че както винаги почаках 5 мин. преди да тръгна и след това на път за работа си стоях в задръстване поне 15 мин. Колата е стояла цяла нощ на открит паркинг - някакви идеи какъв може да е проблема и къде мога да го реша?Благодаря.
  9. Благодаря за всички мнения, пичове!Сега със сигурност знам повече за модела и се надявам в най скоро време да се присъединя към вас заедно с някой читав екземпляр.Паздрави!
  10. Здравейте,Надявам се да не повтарям темата, но търсих информация за този модел и не успях да намеря нещо систематизирано във форума. Та по въпроса, харесал съм си този модел но нямам реални впечатления от него и не познавам някой с такива. Интересува ме дали има някакви всепризнати проблеми с колата, слаби места, как е поддръжката му в сравнение със сивиците от същото поколение например и т.н. Ако някой може да ми каже нещо за динамиката на автомобила, дали е достатъчно пъргав и маневрен с това купе и двигател (131к.с.), не съм състезател, но е важно да мога изпреварвам бързо когато се наложи (по принцип карам моторВсякаквa информация ще е от полза.Колата ми трябва както за ползване в града така и за често пътуване извън него. Не съм карал кола от този клас (най-голям опит имам с мазда 323F 98 - 1.5 - 90кс на брат ми) и незнам дали ще ми пасне но се надявам да е чувствително по-удобна особено при по дълги пътувания.Разхода и габаритите на машината ме притесняват, но мисля че разхода е добър сравнение с другите модели от този клас, а с габаритите ще свикна.Ами май това е засега.Ще се радвам ако дадете информация за колицата.Поздрави!
  11. Здравейте, Искам да попитам дали някой е гледал тази оферта за Хонда сивик 5г. от mobile.bg: http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu...&f1=detailsНе съм разбирач, но цената ми се вижда ниска точно за този модел. Утре мисля да скоча да я погледна на живо, но ще се радвам ако някой вече го е сторил и сподели дали си струва.Благодаря.
×
×
  • Създай нов...